Lifestyle - capsule wardrobe - tassen opruimen

Misschien dat je nu inmiddels weet wat de capsule wardrobe betekent en wat het inhoudt. Ik ben al begonnen om mijn kledingkast leger te maken, mijn schoenenstash te reduceren en nu ben ik begonnen om mijn assortiment aan tassen te minderen. Een hele klus want eigenlijk wil ik niets wegdoen maar, ik stel me altijd de vraag "is het nodig? Heb je het echt nodig? Wat is de toegevoegde waarde om zoveel spullen in huis te hebben? 
Waarom zoveel tassen?

Ja...dat is een goeie vraag. Ik weet het zelf niet OF ik wil het niet weten. In ieder geval wilde ik altijd voor mijn werk een tas die bij mijn jas en schoenen paste. Tja, en als je verschillende kleuren jassen en schoenen hebt, dan wil je ook verschillende kleuren en modellen tassen hebben. Belachelijk eigenlijk want eigenlijk is dit puur materialisme. Het hebben...hebben...hebben... Tja zo zijn mensen nu eenmaal. 
Vroeger moest ik alles hebben want ik had een goed betaalde baan en kon me ook alles permitteren. Tegenwoordig met een uitkering denk je er wel tien keer over na.

De geschiedenis van de tas volgens Wikipedia


Wie op zoek gaat naar de geschiedenis van de handtas hoeft geen lange tijdreis te maken. De handtas bestaat nog niet zo heel lang. Uiteraard heeft de mens door de gehele geschiedenis belangrijke zaken met zich meegedragen, maar dat was meestal met behulp van een buidel, zak, koffer, doos, krat, soort tas of bundel. Eén van de meest noodzakelijke dingen om bij je te hebben was geld. Geld in je hand houden gaat prima, maar een hele dag is haast onuitvoerbaar. Zo ontstond de geldbuidel, welke later ook gebruikt werd om persoonlijke bezittingen zoals documenten, zakdoekje en cosmetica in mee te nemen.

In de Romeinse tijd was er zeker nog geen sprake van een handtas. Destijds werden bezittingen vervoerd in glazen potten voorzien van een koord of een handvat. In de Middeleeuwen droegen zowel mannen als vrouwen bij het reizen tassen over de schouder of aan de gordel. Deze werden geld- of bedeltassen genoemd. Toch bestond in de Middeleeuwen het gilde van tassenmakers al. Naast beurzen en geldbuidels brachten zij ook tassen op de markt die veel doen denken aan de handtas van tegenwoordig. Het was een tas voorzien van een frame of een beugel. Aan het eind van de 15e eeuw werd deze tas vervangen door een grotere afsluitbare buideltas. Nadeel van deze tas was de afmeting. Hij viel erg op en werd daardoor nogal vaak gestolen. Er kwam een handzamer versie voorzien van een slot en vervaardigd van leer of geborduurde stoffen. Naast in de hand, werden deze tasjes ook aan de gordel gedragen.

In de 17e eeuw waren vooral met zilver of goud geborduurde stoffen tassen populair. In Engeland had je ook de ‘budget’, een op een aktetas lijkende handtas die voornamelijk voor documenten werd gebruikt. In de 18e eeuw werd het de gewoonte om doosjes aan kettinkjes mee te dragen. Deze werden aan het oog onttrokken door de ruimvallende kleding. In de 19e eeuw veranderde dit weer helemaal. De kleding werd nauwsluitend en voor de doosjes was geen ruimte meer. Daarvoor in de plaats kwam de zogenaamde ‘reticule’, een tasje gemaakt van papier-maché. Later werden deze ook gemaakt van metaal en leer. Vanaf dit moment is de handtas geboren.

In de 20e eeuw verandert er veel. Eerst door de Eerste Wereldoorlog, in deze tijd ging gebruiksvriendelijkheid boven elegantie. Na de Eerste Wereldoorlog kwam de hang naar elegantie weer terug. Er kwamen weer chique avondtasjes en de tassen voor dagelijks gebruik werden wederom gemaakt van leer. Deze tassen waren gebaseerd op het ouderwetse beugelmodel. Voornamelijk in Duitsland ontwikkelde zich een hele tassenindustrie. Naast de beugeltas werd in de jaren 20 ook de enveloppetas populair. Tijdens de Tweede Wereldoorlog doet eenvoud wederom zijn intrede, er wordt vooral gebruikgemaakt van grote simpele tassen. Na de Tweede Wereldoorlog worden tassen opnieuw van leer, maar ook van imitatieleer gemaakt. Er komen allerlei modellen op de markt, traditionele modellen maar ook geheel nieuwe ontwerpen zien het levenslicht. De handtas verschijnt in vele vormen, er komen dokterstassen, folklore tassen, retrotassen en zelfs tassen met binnenverlichting. De handtas gaat ook steeds meer het modebeeld volgen, zeker als de grote modehuizen ook tassen op de markt gaan brengen.

Welke kleuren heb ik nu na het opruimen?

Ik heb hier heel goed over nagedacht. Omdat ik nu voornamelijk kleren, schoenen en jassen heb in zwart, blauw, donkerbruin en crème, heb ik hier mijn tassen ook op geselecteerd. Ik heb ook gemerkt dat ik de afgelopen jaren geen tassen meer bij heb gekocht. Ja 1 grote witte tas die ik altijd in de lente- en zomermaanden naar mijn werk heb gebruikt maar voor de rest netjes in de kast opruim zodat het niet beschadigd... 1 ding weet ik nu wel zeker, koop tassen die qua materiaal van echt leer of van goede kwaliteit is zodat ze langer te gebruiken zijn. Tassen die lowbudget zijn gaan toch sneller kapot.


Mijn kast is opgeruimd en ik hoef niet meer te zoeken wat ik nodig heb. Ik moet het hier mee doen en moet niets meer bijkopen. Alsof ik het me kan permitteren....hihi...maar ja, ik ben niet materialistisch aangelegd dus heb geen problemen om mij van spullen te ontdoen.

Heb jij onlangs ook je spullen opgeruimd? Laat je ervaring achter onder deze blogpost.

Groetjes Paula

FOOD - De lekkerste Bapao ever....recept

Toen wij nog klein waren maakte mijn moeder helemaal in haar eentje alle koekjes en snacks. Ze moest natuurlijk voor een gezin van 10 kinderen koken, bakken en braden maar ze was een keiharde werker en ik moet zeggen dat we altijd de lekkerste dingen op tafel kregen. Naast dat ze voor ons kookte verkocht ze ook veel aan andere mensen. Haar recepten werden in een schriftje opgeschreven en mijn vader tikte dan alles over met een gewone schrijfmachine. 

Toen we wat groter werden moesten we verplicht meehelpen want mijn moeder maakte natuurlijk niet bijvoorbeeld 1 bapao per persoon maar meestal 3 per persoon en ze maakte altijd teveel voor wanneer er visite kwam. Dus het kwam wel eens voor dat we moesten helpen om 100 bapao's op 1 dag te maken. Mijn zusje en ik waren, toen we klein waren, de proefkonijnen. Wij mochten altijd als eerste een gerecht of koek proeven. Daarom zijn we al die jaren zo slank gebleven...hahahahaa...Bapao

Het is altijd goed om te weten wat het gerecht is en waar het van oorsprong vandaan komt. Bapao is een gestoomd broodje met een vulling dat zijn oorsprong vindt in de Chinese keuken. Het is via Indonesië ook in Nederland bekend geraakt.
De vulling kan vlees bevatten zoals rundvlees, kippenvlees, kip-saté, varkensvlees, ander vleeswaar of vegetarisch gehakt. Maar bapao's kunnen ook prima worden gevuld met zoete dingen, zoals een mix van stukjes pinda, kokos en sesam op smaak gebracht met basterdsuiker. Bapao gevuld met groente is ook mogelijk, maar dit moet groente zijn die niet te veel vocht afgeeft als ze gaar wordt, zoals wortel of ui. In Vietnam wordt er ook een hard gekookt ei als extra vulling in bapao gedaan.
Een bapao heeft meestal de vorm van een mantou. Omdat het gestoomd is, heeft het echter geen bruine korst. Bapao wordt wel eens gegeten met chilisaus, maar in China en Indonesië is dat niet gebruikelijk.
De bapao wordt ook wel 'broodje bapao' genoemd. Dit is eigenlijk een pleonasme: in het Chinees betekent pao (包) namelijk "broodje".

Voorbereidingen

Zorg altijd dat je benodigdheden op kamertemperatuur zijn omdat ze dan beter met elkaar vermengen. Denk bijvoorbeeld aan eieren, boter en melk die op kamertemperatuur moeten zijn om goed met elkaar te worden vermengd waardoor ze een emulsie vormen die de lucht in het beslag of deeg vasthoudt. 

Meestal moet je de eieren een uur voor je gaat bakken uit de koelkast halen , zodat ze op kamertemperatuur zijn wanneer je gaat bakken, maar wat als je dit nu vergeten bent? Geen nood met dit simpele baktrucje. Plaats de eieren 5 tot 10 minuten in een kom met heet  (niet kokend heet) water en daarna zijn de eieren klaar voor gebruik!


Boter op kamertemperatuur door de boter nog in de papieren verpakking in de magnetron te ontdooien in 8 seconden. Draai de boter weer om en zet de magnetron weer op 8 seconden. De boter is nu super zacht, maar niet gesmolten.
Of snij de boter in kleine stukjes en laat de blokjes boter in een schaaltje in de magnetron een paar seconden per keer iets opwarmen, tot de boter kneedbaar is. blijf er wel bij staan, want het kan in eens snel gaan en dan spettert (lees ontploft) de boter door je hele magnetron.


Melk op kamertemperatuur: schenk de melk in een beker (moet wel magnetronbestendig zijn) en laat de melk een paar seconde in de magnetron opwarmen.


Ingrediënten (voor 50 stuks)


1 kilo patentbloem of tarwebloem
500 gram zelfrijzend bakmeel (=bloem met bakpoeder)
75 gram gist (of 20 gram droge gist): mengen met warm water (niet heet) en 15 minuten laten staan voor gebruik
3 eieren (geklutst, 1 dooier gebruiken)
75 ml. warm gemaakte melk (in een steelpan verwarmen tesamen met 11 eetlepels suiker en met een garde romig kloppen)
1/2 theelepel zout
50 vierkantjes geknipt uit bakpapier

Bereiding

  • Doe in een grote deegkom de bloem en zelfrijzend bakmeel
  • Voeg hier zout aan toe
  • Vermeng deze heel goed
  • Voeg de geklutste eieren toe
  • Voeg vervolgens de opgeloste gistmengsel toe
  • Voeg de romige melk-suiker mengsel toe
  • Je krijgt nu een deegbal die je 15 minuten moet kneden. Ik gebruik een keukenmachine die de 15 minuten kneden aankan. Vervolgens haal jek de deegbal uit de kom en kneed nog eens 5 minuten door en gooi de deeg tussendoor op het aanrechtblad.
    Zorg dat het deeg niet aan je handen plakt want anders moet je deeg toevoegen. Zorg dat het ook weer niet te droog is want anders moet je je handen met warm water natmaken. Je ziet vanzelf dat de deegbal veranderd van een "ravage" deeg in een gladde deeg.

Doe de deegbal in een warme kom en dek deze af met vershoudfolie en doe hier overheen nog een warme natgemaakte theedoek. Leg de kom in een warme omgeving (bij de verwarming of in een warme keuken). Zorg dat de kom niet in een tochtige omgeving of koude wind staat want anders gaat de deeg niet goed rijzen. Laat de deegbal 1,5 uur rijzen en soms laat ik het 2 uur rijzen. 

Ingrediënten vulling


Ik ben allergisch voor varkensvlees en daarom zul je ook nooit recepten met varkensvlees op mijn blog vinden. Gelukkig zijn er veel alternatieven en vervangend vlees. Voor de vulling van de bapao gebruik ik meestal kippen gehakt die ik bij mijn Marokkaanse buurman laat malen.

1 kilo gehakt (voor 1,5 kilo meel)
1 grote bos selderij
1 grote bruine ui
6 tenen knoflook
3 handvolle gebakken uien
3 strengen bosuitjes
zwarte peper
snufje zout
(aromat of 2 bouillionblokjes naar smaak)

Bereiding vulling


Hak alle ingrediënten fijn. Ik maal ze tesamen fijn (behalve bosuitjes en selderij) in een keukenmachine en bak ze in 3 eetlepels plantaardige olie tot goudbruin (bak ze niet te droog want anders bakken ze aan en krijg je zwarte stukjes in je vulling).
Voeg de gehakt stukjes bij stukjes toe. Ze moeten niet 1 klomp vormen. Dus rul bakken. En dan pas voeg ik de bosuitjes als laatste toe. Deze bak ik kort mee zodat je toch het groene in de gehakt ziet.
Wanneer je denkt dat ze gaar zijn zet je de vulling over in een vergiet zodat alle overtollige olie eruit druipt. Druk anders het vlees aan zodat de olie eruit gaat.

De broodjes maken

Voordat je de broodjes gaat vormen zet je ondertussen de stoompan of de bapaopan op het gasfornuis en vult de onderpan met water en laat het alvast koken. Wanneer je klaar bent met het vormen van de bapao kan je ze meteen stomen in de stoompan of bapaopan.

Wanneer het deeg gerezen is (je ziet dat het deeg 2 keer in volume is gerezen) maken we nu de bolletjes. Ik maak altijd bolletjes van 50 gram en leg ze op de vierkant geknipte bakpapier op een bakblik. Je moet de klaargemaakte bolletjes afdekken met een natte theedoek want anders drogen ze uit en verschijnen er droge korstjes die je weer ziet als je de bapao gaat stomen.

Als alle bolletjes gedraaid zijn doe ik vershoudfolie overheen de bakblik en laat ze nog een half uurtje rijzen voordat ik ze vul met de gehaktvulling.


Ik weet, het is heel veel werk maar als ze klaar zijn dan kan je ze allemaal in 1 keer lekker opeten...hahahaha

De vulling in het deegballetje

Neem een deegbolletje, kneed ze nog even met je warme handen en vorm weer die bol. Maak met je wijsvinger een gat in het midden van de bol en stop met een theelepel de gehaktvulling in het gat. Ik doe meestal 3 theelepels en maak de gat dicht door de zijkanten naar mekaar toe te knijpen. Weer een bolletje draaien en vervolgens terug op het bakpapier en dan even met de vlakke hand de bovenkant iets in duwen. Voila. Je broodje bapao is klaar. En zo doe je het met de resterende 49 deegbolletjes.

STOMEN

Ik stoom de broodjes in 20 minuten in een bapao pan maar je kan ook gewoon in een stoompan stomen wanneer je kleine hoeveelheden hebt.
 


En voila, je hebt dus bapao gemaakt. Ik zeg... selamat makan, eet smakelijk, bon appetit, enjoy your meal.

Groetjes Paula

Beauty: Jaaa....Black Opal voor de donkere huidskleur bij Etos in Almelo

Goedemorgen zonder zorgen!! Yep, en vooral als je een donkere huidstint hebt en in Almelo woont en moeite hebt om de juiste foundation, concealer en gezichtspoeder te vinden. Nou, ik was supergelukkig toen ik de Etos aan de Grotestraat binnenkwam en zag dat ze een schap hadden met de producten van Black Opal!! Super super blij.

Laat ik voorop stellen dat ik niet door Etos betaald wordt (zou wel fijn zijn) en dat ik de producten al helemaal niet thuis in een box heb ontvangen om ze te reviewen (was dat maar waar).

Black Opal was niet overal te verkrijgen. Zelfs niet hier in Amsterdam en daarom viel ik om van verbazing dat ze het wel bij de Etos in Almelo hadden! Yes, hoef ik niet meer bang te zijn als mijn producten op zijn als ik in Almelo ben.

Het merk Black Opal


Black Opal is een Amerikaanse merk die jarenlang niet in Nederland te krijgen was. De afgelopen 10 jaar heb ik gemerkt dat ze bij een aantal winkels te koop zijn maar niet echt overal. Black Opal kan ik hier in Amsterdam bij de tropische winkels kopen en in het verre verleden bij de V&D...maar die is helaas failliet...! Zij hebben niet alleen make-upproducten maar ook huidverzorgingsproducten maar ook voor de mannen een heel verzorgingslijn. Jammer genoeg zijn niet alle producten in Nederland te krijgen maar als je de website van Black Opal bekijkt dan is alles te bestellen. Hou wel rekening mee met invoerrechten en belastingen die hier weer bovenop komen naast de verzendkosten.

De Black Opal lijnen


Het merk heeft 4 lijnen, te weten: Black Opal True Color, Black Opal Color Splurge, Total Coverage en Even True. Alle 4 gericht op een bepaald doelgroep. Ik heb producten van de True Color collectie omdat ze goed dekken maar niet te overdreven. Mocht je een totale dekking willen hebben dan adviseer ik de Total Coverage te nemen want deze dekt ongelofelijk goed.

De verpakkingen van Black Opal vind ik simpel maar elegant en sommige doosjes zien er chique uit. Zwart met witte letters op de verpakking, strak en vierkant.


Advies gebruik


Mocht je de producten van Black Opal willen gebruiken en je hebt een (donkere) getinte huid, dan adviseer ik om eerst het product op je kaaklijn uit te proberen want je weet niet of je een gele of rode ondertoon hebt. De meeste mensen hebben een gele ondertoon (dus niet alleen maar Aziaten) maar er zijn ook dames die een neutrale ondertoon hebben. Ga niet gissen op internet welke kleur je HEEL MISSCHIEN zult hebben. Niet doen! Test het op je kaaklijn welke kleur het dichts bij je huidkleur ligt. Bij de meeste cosmeticahuizen hebben ze een kleurenkaart. Als je eenmaal je kleur weet dan is het makkelijk om via internet te bestellen. Let wel dat de prijzen varieren bij de verkopers.

Gezichtsproducten: foundation, concealer & gezichtspoederIn de volgorde hoe je je gezicht opmaakt, zo zijn de schappen ook gevuld. Black Opal kun je trouwens ook krijgen bij een aantal DIO drogisterijen...maar niet in Almelo helaas... 
Ik raad je de losse poeder, Deluxe Finishing Powder, aan van Black Opal en dan de Dark variant. Deze kleur is zo super goed voor je gezicht. Het past zich aan aan je huid waardoor je een warme glow krijgt. 


Contourpoeder, blush & highlighter


Deze producten zijn niet te krijgen bij het merk. Niet op internet en niet in de schappen. Ze maken het waarschijnlijk niet. 

Oogproducten 


Black Opal heeft geweldige kleuren die heel goed en eigenlijk alleen maar mooi zijn op de donkere huid! Ik ben van mening dat mensen met een donkere huid bevoorrecht zijn omdat bijna alle kleuren hun staan mits je oogschaduw goed blend (vermengd) en subtiel laat uitstralen. 1 kleur oogschaduw op je oogleden smeren is NOT DONE. Je geeft meer dimensie door eerst een lichtkleurige tot huidskleurige onderlaag aan te brengen, dan de gewenste kleur, goed blenden zodat je geen lijnen ziet en dan pas een andere kleur overheen om de 3 kleuren te vervagen. Daarnaast heeft Black Opal ook voor de wenkbrauwen een wenkbrauwpoeder.

Conclusie


Getinte vrouwen, dames, moeders, in da house.....woon je in Almelo en ken je de weg naar Etos Grotestraat 82? Leef je uit zou ik zeggen...want als ik in Almelo woonde dan wist ik het wel. Ik zou voor de warme periode een setje van foundation, concealer en gezichtspoeder kopen en voor de koude periode een setje. Je huid veranderd namelijk van kleur door de zon waardoor je in de winter lichter van kleur bent dan in bijvoorbeeld de lente of zomer. Denk daar maar over na want je gebruikt niet het hele jaar door dezelfde kleur foundation. Met de juiste kleuren en de juiste wijze van make-up op je gezicht zal je er stralend en naturel uitzien.... Oefening baart kunst.

Groetjes Paula

BEAUTY - MakeUp Revolution in de Etos (Almelo)

Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik de Etos in Almelo binnenliep en een grote makeupschap zag met producten van Makeup Revolution. In Amsterdam hebben we een Etos die dit merk verkoopt maar dan moet je helemaal de stad in en daar heb ik niet altijd zin in. Natuurlijk heel snel foto's gemaakt van de schappen omdat er zoveel oogschaduwpaletten lagen die hele mooie kleuren hadden.


Vanaf 2014 kun je deze Engelse merk ook kopen in Nederland bij Make-Up Musthaves, The Makeup Spot, Boozyshop en Beauty88! Wereldwijd is het budgetmerk Makeup Revolution begonnen aan een letterlijke revolutie op make-up gebied. Ze beloven zeer betaalbare en kwalitatief goede make-up producten te leveren, iets wat niet onopgemerkt is gebleven. De prijzen van Makeup Revolution (plus dochtermerk I Heart Makeup) beginnen bij €1,49. In Amsterdam bevind het merk zich alleen in de Etos-winkels op de Nieuwendijk en de Sloterkade in Amsterdam Zuid.

Foundation

Makeup Revolution the One Foundation... een foundation voor iedereen! De foundation past zich aan aan jouw huidskleur en textuur en zorgt voor een volledige dekking. Makeup Revolution The One Foundation heeft een matte finish. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Voor deze foundation heeft men een bepaalde techniek gebruikt waardoor het aanpast aan je huidskleur en de textuur geeft een flawless finish. Dit product is makkelijk op te bouwen en is in 16 kleuren te verkrijgen die bij elke huidskleur past.

Ingredienten: Aqua, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Isododecane, Vinyl Dimethicone/Methicone Silsesquioxane Crosspolymer, Isododecane (and) Acrylates/Polytrimethylsiloxymethacrylate Copolymer, PEG-10 Dimethicone, Cyclopentasiloxane (and) Ethylhexyl Palmitate (and) Quaternium-90 Bentonite (and) Propylene Carbonate, Magnesium Sulfate, Phenoxyethanol (and) Ethylhexylglycerin, Tocopheryl Acetate, BHA

Kan de volgende producten bevatten: Titanium Dioxide(CI 77891), Iron Oxides(CI 77491), Iron Oxides(CI 77492), Iron Oxides(CI 77499)

De Iconic Pro 1 oogschaduwpalette

Een nieuwe palette die sinds kort is uitgebracht met een nieuwe formule. De oogschaduws zijn makkelijk te blenden (vermengen), is zacht en de bijbehorende dubbelzijdige synthetische kwast is zeer zacht op de huid. De palette bevat 16 kleuren met matte en glanzende oogschaduws.


De oogschaduws en highlighters

Dit onthoud ik jullie niet. De mono oogschaduws die in een mooie ovaalvormige doos zit.

Deze mono oogschaduws geven een levendige kleur aan je ogen die op te bouwen zijn blijft de hele dag op je oogleden. De afwerking en de intensiviteit is echt geweldig en zo betaalbaar waardoor je ze allemaal wilt hebben.


De highlighters en de blush en de bronzers zijn verpakt in goedkope doosjes met een plastic klep. Zien er goedkoop uit terwijl de prijs rond de € 5,49 is. De producten zijn baked - compacte poeders. De kleuren zijn subtiel en geven je huid een verlichtende glans. De highlighter is verkrijgbaar in 3 geweldige kleuren. De blush is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren en de bronzer heeft men maar 1 kleur van.

Mocht je ook een MakeUp Revolution fan zijn en is er in jouw stad een Etos met een schap vol met MakeUp Revolution? Swatch de kleuren en laat je shoplog onder mijn blogpost zien. Succes en geniet van de kleuren.

Groetjes Paula


Beauty: de nieuwe make-upschap van de Etos (almelo)

Afgelopen weekend was in Almelo en in het centrum ben ik de Etos binnengegaan om te kijken of zij producten hebben voor de donkere huid. En jaaaa....gek genoeg is Etos de enige drugstore die beauty producten heeft voor de donkere huid.De primers

Voor verschillende huidtypen en voor verschillende werkzaamhedenFoundation

Eveneens voor verschillende huidstinten en huidtypesConcealer

Een correctorconcealer en een under eye concealer. Ook weer voor verschillende huidsttinten.


Gezichtspoeders

Zelfs voor de donkere huid hebben ze een compact poeder. Er is ook een transparante loose poeder maar die was heel snel uitverkocht. De losse poeder zou je kunnen gebruiken om de concealer onder je ogen vast te zetten.

Contour- en Highlight poeders

Etos heeft overal aan gedacht. Nadat je gezicht geegaliseerd is begin je met contouren, shapen, blushen en highlight.Ogen en lippen
Ik hou van make-up uit 1 lijn en zeker voor wat betreft gezichtspoeder, foundation en concealer. Bij Etos hebben zij hier rekening mee gehouden en de foundation matcht met de gezichtspoeder.

Ik hoop dat je nu een idee hebt wat Etos allemaal te bieden heeft met het huismerk.

Groetjes Paula

De best gelezen blogposten van April

Wat gaat de tijd snel. Het is alweer maandag 2 mei en de lente wil maar niet goed doorkomen, maar mensen niet getreurd want vanaf donderdag gaat het eindelijk lekker weer worden. Op deze maandag kijk ik terug over de maand April en constateer dat ik eigenlijk niet al te veel heb geschreven maar de onderwerpen die geschreven werden, zijn onderwerpen die ik leuk vind.1. Mijn favoriete lowbudgetproducten van de maand April en een ooglook

In deze blogpost liet ik jullie zien welke producten ik geregeld gebruikte in de maand April. Allemaal lowbudgetproducten die makkelijk te krijgen zijn in de bekende winkels.

2. Foto-impressie Djerba (Tunesie)

Deze reis naar Djerba was heel leuk. En het leukste vond ik toch de overnachting in de woestijn en slapen in een nomadentent. De stilte van de woestijn maakte mij helemaal rustig en zette je je verstand op nul. 

3. Gooi je wijnflessen niet weg

Van lege oude wijnflessen een leuke kaarsenstandaard maken om tijdens de warme zomerdagen op een tafeltje op je balkon te plaatsen. Deze techniek met verf en meel bestaat al een tijdje en geeft een mooie structuur.


4. 25 april 2016 de Nationale Feestdag der Zuid Molukkers

In deze blogpost vertel ik het verhaal van mijn vader die voor Nederland heeft gevochten en nooit erkenning heeft gekregen maar bovenal geen waardering heeft ontvangen. Ik beschrijf in het kort WAAROM en HOE mijn vader hier naar Nederland is gekomen. Laten we zeggen dat het geen vrijwillige keuze was maar een opgedrongen keuze. Toch triest dat je in een vreemd land moet sterven zonder je eigen moederland jarenlang niet te kunnen zien omdat je ziek bent geworden.


5. De meest gelezen blogposten van de maand Maart6. De concealing refreshing primer van Max & More

De nieuwste gezichtsprimer van Max & More die bij de Action in de winkel ligt. Deze primer die nog geen € 2,= kost is een aanwinst voor je make-upstash. Het voelt namelijk heel fijn aan en niet zwaar op de huid.

7. Welke spullen in huis moet je nu weggooien of vervangen?

In deze blogpost laat ik je zien welke artikelen in huis je weg moet gooien. Regelmatig vervangen van afwassponsen, tandenborstels, etc. etc.


8. Kijk hoe deze dame brood maakt in diverse vormen9. Review contour palette Max & More

Wederom een nieuw product van Max & More te koop in de welbekende Action. Deze contourpalette gebruik ik nu al een tijdje en ik moet zeggen dat het me beter is gaan bevallen. Hoezo lowbudget? Deze is SUPER lowbudget.


10. Lowbudget Primark PS Love your smile

Een blogpost van 2015 die deze maand heel vaak werd gelezen. De travel tandenborstel en tandpastaset die superhandig is om in je handtas te hebben.


Op naar de maand Mei met weer nieuwe leuke artikelen en producten.

Groetjes Paula