TRAVEL - Zondagochtend in Amsterdam

Afgelopen zondag ging ik 's morgens vroeg op pad om richting de IJ-hallen te gaan. 's Morgens zijn de bussen en trams schaars in Amsterdam (in ieder geval voor 7 uur). Gelukkig scheen het zonnetje en dan kan je hele mooie foto's maken van mijn woonplaats. De tocht gaat eigenlijk door achter het Centraal Station van Amsterdam waar je de veerpont richting het NDSM-terrein neemt. 
Het Amsterdams Koffiehuis vlak voor het Centraal Station...wie kent het niet!

De Victoria Hotel. Lees de geschiedenis van dit hotel en je raakt geimponeerd

De damrak...wat een stilte

De Victoria Hotel

De veerpont naar de Buiksloterweg

Het voormalige Shell gebouw die nu de Amsterdam Toren heet is nu een waar Dance & Music mekka geworden met een draaiende restaurant in de kroon

Achter het Centraal Station waar nu geen auto's meer mogen rijden

Ik vind het heel knap hoe zij deze dak hebben gemaakt

De Ibis hotel naast het Centraal Station

Het havengebouw waar nu nog o.a. een thuiszorgorganisatie is gehuisvest.


Wachten op de veerpont naar het NDSM-haven

De boot Prins van Oranje


Nieuwbouw overheerst de achterkant of achterzijde van het Centraal Station. Vroeger stond hier het oude gebouw van de Haven Politie

Plezierbootjes over het IJ


De oude Silodam waar ik ooit met heel veel plezier gewerkt heb. Stunning place.


Vanuit de verte zie je de Double Tree By Hilton Hotel. Daar omheen bevindt zich de vlooienmarkt van de IJhallen.

De Botelboot die in het verleden voor het Centraal Station lag is verplaatst naar de NDSM-haven

De NDSM-havenIk neem aan dat als je ooit naar de IJhallen bent geweest met het openbaar vervoer, en met name met de veerpont, dat je deze beelden wel kent.

Groetjes Paula

TRAVEL ; Foto impressie Djerba tour in Tunesie

Hallo allemaal, vandaag een foto-impressie van een ooit gemaakte vakantie naar Djerba, het schiereiland van Tunesie. Helaas is het de laatste tijd raak dat arabische landen in een negatieve sfeer worden gezet door al die vreselijke aanslagen en bombardementen en wat er allemaal omheen zit. Ooit ben ik op vakantie geweest en ooit was het als toerist leuk vertoeven. De rit naar de woestijn en natuurlijk ook overnachten in de woestijn was leuk. De stilte die je ervaart wanneer je OF 's avonds OF 's ochtends bij zonsopgang over de vlakte tuurt. Wat een stilte en ik heb het ervaren als zeer relaxt!
Tocht op een kameel


Allereerst is het weer daar hartstikke lekker toen wij daar in September aankwamen. Lekker tropisch weer en de koele zachte wind was een welkome gast. Elke dag aan het zwembad liggen en volledig uitgerust naar huis gaan was het doel. Doel gehaald natuurlijk. We zaten in een all-inclusive hotel dus elke dag in de eetzaal ontbijten, lunchen en dineren. Ik heb me daar rond gegeten. 
 
A warm welcom

Er was een grote fitnesscentrum waar ik elke dag vertoefde

Het terras voor het restaurant

Zoals in elke resort is er een KONTIKI bar

De hotelkamers. Wij zaten op de begane grond

Safaritocht

En natuurlijk moesten we de toerist uithangen en hebben we met een jeep een toeristische route afgelegd langs zoutmeren, originele oude dorpen waar ze nog brood bakten in een aarden pot, een dorp waar een film ooit werd opgenomen (naam van de film vergeten maar volgens mij was het Starwars), en eind van de rit een overnachting in een bedoidentent. Scarry was het want ze begonnen meteen over schorpioenen waardoor ik de hele nacht geen oog dicht heb gedaan.
Oud tunesische dorp

1 van de zoutmeren

De guys van de Saharatour

Ik noem haar mijn oma... Ze wilde wel geld om op de foto te staan...en die kreeg ze ook

Naast de tocht op de kameel kon je ook meegaan met deze jongen

How nice is de sunsettour... Echte arabieren in zwarte gewaden die je met groene doordringende ogen aankeken... doodeng was het

Onze slaaptent. Heel groot met 2 1-persoonsbedden en een vloerkleed zodat je niet met je voeten in het zand kwam

De bedoeiden kamp. Heel modern met zwembad en restaurant en leuke toeristische winkeltjes

De Woestijn....ik ben er verliefd op. Vooral de stilte was een genot.

Campement Mehari....vraag me niet in welke oase dit is

Op weg naar het dorp waar de film Starwars werd opgenomen.

Grotwoningen

Djerba stad

Op de laatste dag bezochten we het centrum van Djerba. Heeelll klein met alleen een aantal winkeltjes en restaurants. Niets bijzonders dus en eigenlijk niet heel toeristisch...tenminste...dat vond ik.Er zijn teveel mooie foto's om te plaatsen maar we hadden ook nog een museum bezocht waar de traditionele tunesische leven werd tentoongesteld. Ik kan natuurlijk gaan schrijven dat je zelf maar een keer naar tunesie moet gaan maar ik denk dat het momenteel veel te gevaarlijk is i.v.m. de terroristische aanslagen die daar zijn gepleegd. Qua mensen vonden ik het niet echt geslaagd. De mannen behandelden de vrouwen niet leuk...tegen het onbeschofte aan maar het hotelpersoneel was behulpzaam en vriendelijk. Buiten het resort was het geen vriendelijke sfeer. Helaas en jammer want op zich is het een mooi eiland. Erg droog maar wat verwacht je dan ook van een noord-afrikaans land die behoorlijk onder invloed is van de woestijn. 

Ben jij ook in Tunesie geweest? Laat me weten waar je bent geweest en wat je van het land en de mensen vond.

Groetjes Paula