CADEAUTIP - mijn favoriete kookboeken

We gaan weer verder met een cadeautip voor de Kerstdagen. Op dit moment zijn de kokers driftig bezig om te bedenken wat ze met de Kerst gaan maken voor het kerstdiner. Om een beetje op idee te komen laat ik je mijn favoriete kookboeken zien.


Hoe het begon


Omdat ons gezin uit 12 personen bestond en omdat mijn ouders beiden werkten, moesten wij leren koken, bakken en braden van onze moeder. Zij maakte vroeger dagelijks lekkere dingen, ze was constant bezig met koken, bakken en braden. Moest wel als je 12 monden te eten moest geven. De meeste gerechten werden voorgedaan en dan stond ik met een schrift ernaast om alles op te schrijven. Mijn oudste broer is bakker maar kon (hij kan het nog steeds) daarnaast geweldig koken. Mijn jongste broer heeft ooit de koksopleiding gedaan en nam dan een werkboek mee met kooktechnieken. Daar heb ik heel veel van geleerd. Later deed ik alles zelf en soms ook nog uit het hoofd zonder de schrift erbij te pakken. Met mijn overleden broer bakten we altijd na schooltijd zandkoekjes of maakten we caramel op het aanrecht, tot grote ergenis van mijn moeder want het caramel wilde niet van het aanrecht af.


Jaar in jaar uit kocht ik dan kookboeken die ik meer ter inspiratie kocht want ik gaf aan het gerecht mijn eigen draai. Ik neem aan dat je zo langzamerhand je eigen stempel geeft aan een gerecht.

Zoete Verleidingen - Lonny Gerungan


Elke Indonesische of Molukse vrouw/man heeft een Indonesisch of Moluks kookboek in huis. Ik heb een hele serie maar inmiddels ken ik ze allemaal uit m'n hoofd. Mijn nieuwste aanwinst is de kookboek van Lonny Gerungan. Lonny kennen jullie misschien wel van de televisie waarin hij een kookprogramma heeft samen met Sandra Marsmeyer (echtgenote van Frank Marsmeyer). Ze reisden in dit programma door de Indonesische eilanden en maakten dan een plaatselijk gerecht. Ik had deze uitzendingen allemaal opgenomen op video. Waar ze nu zijn weet ik niet maar af en toe check ik op YouTube.In de Zoete Verleidingen heeft Lonny recepten verzameld waar hij bijzondere herinneringen aan heeft. Warme maar ook koude gerechten, bakken, braden, stomen, koken en zelfs frituren.Een heel mooi kookboek met prachtige foto's en een goede uitleg hoe je een gerecht moet maken. Een aanrader om dit kookboek als cadeau te geven. Dit exemplaar heb ik op een Pasar Malam gekocht en ik denk dat je het online wel ergens kan kopen. Google maar op internet.

Donna Haye - Fast, Fresh, Simple


1 van mijn favorieten is de kookboek van Donna Haye: Fast, Fresh, Simple, omdat zij makkelijke gerechten maakt die niet veel tijd kosten. Eigenlijk ging ik voor de "fop chocoladefondant" een chocoladecakeje met een smeltende vulling. Ik hoef maar naar de foto te kijken en ik krijg trek. Ik heb het gerecht zelf gemaakt maar hij kwam niet echt hoog....door blijven leren denk ik...! In dit kookboek laat ze heel duidelijk zien hoe je een gerecht klaar moet maken en heeft ze prachtige foto's in verwerkt. Ook dit kookboek vind ik een aanrader om cadeau te geven. 
 

Chez Rachel - Rachel Khoo

Ik zag Rachel voor het eerst in het televisieprogramma 24 kitchen. Daar liet ze zien hoe je met een super kleine keuken een hele diner kan klaarmaken. Ze is een Engelse die in Parijs woont in een kleine studio. Haar keuken is piepklein maar ze laat zien dat je makkelijk zonder al te veel poespas lekkere gerechten kan maken. Natuurlijk trok dit mijn aandacht. Dit kookboek is zo mooi geïllustreerd met prachtige foto's van Rachel en van de gerechten en een goede uitleg hoe je een recept klaar moet maken.
 

Het Budget Kookboek

Heb je niet veel te besteden maar wil je wel lekker en goedkoop eten dan is dit boek een aanrader. Het Budget Kookboek bevat Italiaanse, Mexicaanse, Indiaanse, Thaise en Chinese recepten en tips hoe te koken op budget. Het boek bevat kleurrijke pagina's en weinig tot geen foto's maar de recepten worden heel goed beschreven en de tips zijn waardevol. Een aanrader. Dit boek is te koop onder ISBN nummer 978 90 483 0142 3 via Veltman Uitgevers.Ben je naar aanleiding van dit artikel enthousiast geworden? Google dan op internet of ren naar de boekhandel en schaf het aan om je collectie compleet te maken of gewoon omdat je het wilt hebben.

Laat een reactie achter onder deze blogpost met jouw favoriete kookboeken. Ik ben wel nieuwsgierig hiernaar.

Groetjes Paula

Waarom en waar blog je eigenlijk?

Een blogpagina beginnen doe je niet zomaar. Daar zit een heel verhaal achter. Bij mij was het meer...afschrijven van mijn creativiteit en mijn interesses. Ik had heel veel foto's van make-up, reizen, mixed media canvassen en mijn knutsels en vond het zonde om er niets mee te doen.

Wat is bloggen?

Ik wist eerst niet wat bloggen was. Hoezo "kijk op mijn blogpagina"? In de afgelopen anderhalf jaar een heleboel blogpagina's bekeken en gelezen en alleen maar wijzer geworden. Filmpjes van vloggers bekeken op YouTube en ik vond het best wel leuk. Ik dacht bij mezelf "Dat kan ik ook en dit wil ook". Alleen maar om dingen van me af te schrijven.

Bloggen is eigenlijk een soort dagboek van jou met allerlei onderwerpen waarin iedereen op kan reageren. De meeste bloggers hebben zich gespecificeerd op 1 of 2 onderwerpen. Ik heb voornamelijk bloggers gevolgd die zich bezighouden met beauty (make-up), lifestyle (woninginrichting en decoreren), eten (blogpagina's waar recepten op staan), reizen (verhalen van bloggers die ons meenamen naar verschillende plekken op de wereld) en natuurlijk de "crafters" de doe-het-zelfers (voor de knutselprojecten). Je merkt toch dat vrouwen of meisjes dezelfde passie hebben. Dus je ontkomt er niet aan.

Hobby

Voor mij is het een hobby geworden en dat zal het voorlopig ook blijven omdat een reguliere baan toch net nog belangrijker is. Omdat ik nu niet werk is het voor mij makkelijk om thuis op 1 dag 5 of 7 artikelen te schrijven. En eigenlijk schrijf ik pas een artikel als de creatieve adrenaline mijn hersenen bereiken. Dus er zit geen dwang of druk achter.

Dit is anders als je het voor het geld doet. Je kunt dus met bloggen geld verdienen (fulltime blogger) maar in mijn beleving ben ik hier nog niet aan toe. Bloggen moet je passie zijn en je moet het leuk blijven vinden om verhalen te schrijven. Daarnaast moet je er heel veel aandacht en tijd aan schenken want anders word je blogpagina een ramp. Dus de presentatie moet ook nog eens goed wezen. Dus als je het alleen maar om het geld en de leuke evenementen en gratis producten doet, dan blog je met de verkeerde insteek. Tenminste, dat is mijn mening.

Voorbereidingen


Ik ben in eerste instantie alleen maar foto's wezen verzamelen. Bij het bekijken van de foto's had ik al een heel verhaal in mijn hoofd want elke foto roept herinneren op. Het zij positief, het zij negatief. De foto's heb ik geselecteerd in de groepen Beauty, Travel, Food, DIY en lifestyle. Daarna heb ik weer een selectie gemaakt welke foto's goed waren om op internet te zetten. Ja, soms gaat het mis maar ik moet zeggen dat de meeste foto's goed en duidelijk gemaakt zijn. Missers heb je altijd...ik bedoel...dat is in het echte leven ook zo.


Vanaf 1 oktober liep ik elke dag met een fototoestel rond omdat ik weet dat ik iets interessants zou tegenkomen en vervolgens daar over wilde schrijven.

Hoe open je een blogpagina?

Ik ben als uitgangspunt gegaan dat ik geen complete website kan laten bouwen omdat daar kosten aan verbonden zijn. Dus ik ging op zoek naar een site die gratis blogpagina's aanbiedt. En dit is dus gelukt. Blogger.com van google. Je maakt een account aan, je bedenkt een naam (ahum...mijn naam werd door een neef van mij bedacht), je zoekt uit welke style je wilt hebben en wat de opbouw is.

Social Media

Ja, en als je je blogpagina begonnen bent dan moet je je blogpagina onder de aandacht brengen. Dus als een gek gecheckt welke social media kanalen het beste bereik hebben.Twitter, Bloglovin, Facebook, Google+, Instagram, Bloggerslist, etc. Ik heb me op social media kanalen aangemeld waarvan ik denk dat het interessant is, alhoewel Facebook lang op zich liet wachten. Tot nu toe heb ik bij een aantal social media kanalen meer dan 100 volgers. Nah, ik vind dit wel goed na 3 maanden. Misschien dat andere bloggers na 3 maanden meer volgers hebben maar ik ben hier nog wel tevreden mee. Zal wel mijn onwetendheid zijn maar liever iets dan helemaal niets.Bij het aanmelden bij de social media kanalen merk je ook dat er veel volgers buiten Nederland je volgen. Daarom ben ik ook een engelstalige blogpagina begonnen die createdbypaulaworld.blogspot.com heet, maar het is zo moeilijk om in goed engels je verhaal te vertellen. Maar aan de andere kant haal je je engels op en dat is alleen maar goed voor je algemene ontwikkeling.

Hoop dat je dit artikel leuk vind. Volg mij op de social media kanalen en laat ook even een bericht achter onder deze blogpost!

Groetjes Paula

REIZEN - foto-impressie Amsterdam in de avonduren

Goedemorgen, vorige week donderdag gingen we naar het Amsterdam Light Festival. We voeren met een candle rondvaartboot door de grachten van Amsterdam maar helaas begon het te regenen en de plastic doeken hingen ervoor waardoor ik geen foto's kon maken maar de sfeer in Amsterdam met alle kunstwerken heb ik wel heel goed kunnen zien. Impressie van Amsterdam in de avonduren.

Ja, zelfs het eten hoort bij Amsterdam in de avonduren.

Groetjes Paula

Cadeautip: FOOD - Chocolademelk op een stokje

Goedemorgen, het wordt steeds donkerder en donkerder en de tijd van warme chocolademelk is aangebroken. En wat een aanbod heeft men in de winkels zeg... Ik heb iets uitgeprobeerd die ontzettend lekker is en superhandig. Lijkt mij een leuk kerstcadeautje..en ook niet zo duur..


Chocolade

Chocolade (ook wel: chocola) is een lekkernij gemaakt van cacao, die wordt gewonnen uit cacaobonen, de pit van de vrucht van de cacaoboom (Theobroma cacao).
Chocolade is in de hele wereld geliefd. In België en Nederland is chocolade te koop als repen, maar ook verwerkt in producten als pralines (bonbons), koekjes en ijsjes. Tevens is het losse cacaopoeder te koop. Chocolade is eveneens een ingrediënt van veel soorten snoepgoed.

Men zegt

 Invloed op de hersenen
Chocolade is een product dat diverse stoffen bevat die een bewezen effect op de hersenen hebben zoals de neurotransmitters β-fenylethylamine, dopamine, serotonine en endorfine[3], de stoffen cafeïne, theobromine en anandamide, een stof die verwant is aan THC (de werkzame component van cannabis). Vanwege de aanwezigheid van deze stoffen is het populaire misverstand ontstaan dat chocolade een stimulerend effect op de hersenen zou hebben en bovendien verslavend zou zijn. Dit is echter niet het geval, omdat de genoemde stoffen in een dusdanig kleine concentratie voorkomen in chocolade, dat een gemiddeld mens vele tientallen kilo's pure chocolade zou moeten eten om ook maar het geringste effect te ervaren.

 Chocolademelk op een stokje


Eigenlijk kan je dit heel makkelijk maken door chocolade te laten smelten, in een ijsblokjesvorm gieten en een houten stokje erin doen en vervolgens koud en hard laten worden. Maar ik ben heel lui omdat dit allemaal uitgebreid te doen dus ben ik naar de supermarkt gegaan en heb een pakje van 4 chocoladestokjes gehaald. Volgens mij heet het Choco-Au Lait.

Hoe werkt het?


Allereerst heb je melk nodig, een drinkbeker en (omdat het makkelijk is) een magnetron. Melk verwarmen, chocoladestokje erin en klaar is kees.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ik zou zeggen...maak het zelf of ren naar de winkel en koop deze heerlijkheid.

Wat vind jij van dit artikel? Laat je reactie achter onder deze blogpost.

Groetjes Paula