Cadeautip: FOOD - Chocolademelk op een stokje

Goedemorgen, het wordt steeds donkerder en donkerder en de tijd van warme chocolademelk is aangebroken. En wat een aanbod heeft men in de winkels zeg... Ik heb iets uitgeprobeerd die ontzettend lekker is en superhandig. Lijkt mij een leuk kerstcadeautje..en ook niet zo duur..


Chocolade

Chocolade (ook wel: chocola) is een lekkernij gemaakt van cacao, die wordt gewonnen uit cacaobonen, de pit van de vrucht van de cacaoboom (Theobroma cacao).
Chocolade is in de hele wereld geliefd. In België en Nederland is chocolade te koop als repen, maar ook verwerkt in producten als pralines (bonbons), koekjes en ijsjes. Tevens is het losse cacaopoeder te koop. Chocolade is eveneens een ingrediënt van veel soorten snoepgoed.

Men zegt

 Invloed op de hersenen
Chocolade is een product dat diverse stoffen bevat die een bewezen effect op de hersenen hebben zoals de neurotransmitters β-fenylethylamine, dopamine, serotonine en endorfine[3], de stoffen cafeïne, theobromine en anandamide, een stof die verwant is aan THC (de werkzame component van cannabis). Vanwege de aanwezigheid van deze stoffen is het populaire misverstand ontstaan dat chocolade een stimulerend effect op de hersenen zou hebben en bovendien verslavend zou zijn. Dit is echter niet het geval, omdat de genoemde stoffen in een dusdanig kleine concentratie voorkomen in chocolade, dat een gemiddeld mens vele tientallen kilo's pure chocolade zou moeten eten om ook maar het geringste effect te ervaren.

 Chocolademelk op een stokje


Eigenlijk kan je dit heel makkelijk maken door chocolade te laten smelten, in een ijsblokjesvorm gieten en een houten stokje erin doen en vervolgens koud en hard laten worden. Maar ik ben heel lui omdat dit allemaal uitgebreid te doen dus ben ik naar de supermarkt gegaan en heb een pakje van 4 chocoladestokjes gehaald. Volgens mij heet het Choco-Au Lait.

Hoe werkt het?


Allereerst heb je melk nodig, een drinkbeker en (omdat het makkelijk is) een magnetron. Melk verwarmen, chocoladestokje erin en klaar is kees.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ik zou zeggen...maak het zelf of ren naar de winkel en koop deze heerlijkheid.

Wat vind jij van dit artikel? Laat je reactie achter onder deze blogpost.

Groetjes Paula

Geen opmerkingen:

Een reactie posten