The musthaves in je make-uptas

Goedemorgen lezers, vandaag is het zaterdag en misschien dat je je gaat voorbereiden om een weekendje weg te gaan, een dagtrip maken of vanavond uit te gaan. Wat neem je dan allemaal mee in je handtas want je make-uptas wil je toch altijd meenemen in je handtas? Ik heb een paar "musthaves" die je absoluut in je make-uptas moet hebben.





Sommige vrouwen willen altijd hun hele badkamer of makeupstash meenemen maar komen er dan niet uit "wat" ze mee moeten nemen omdat ze geen keuzes kunnen maken. Ik geef een tip en misschien dat je het kan gebruiken. Neem alleen de belangrijkste dingen mee in je makeuptas want dat scheelt ook nog gewicht en ruimte.


Dagcreme of BB-creme

Een goede tube dagcrème of bb-crème die hydraterend is. Met dit gure weer heeft je huid meer verzorging nodig en zonder een crème ga ik of jij niet de deur uit.



Wenkbrauwpotlood

Ik ben van mening dat je altijd een wenkbrauwpotlood in je make-uptas moet hebben met een borsteltje aan de andere kant. Je kan je wenkbrauwen altijd bijwerken als het gaten vertoont of oneffenheden onder de wenkbrauwenrand weg tekenen. Je hoeft absoluut geen totale metamorfose te doen maar een detail bijtekenen is altijd handig.






Pincet

Altijd handig. Je wenkbrauwen kan je dan altijd bijwerken of indien het zo dramatisch uit de vorm is...epileren.



Concealer

Ik heb de foundation niet in de lijst opgenomen omdat niet iedereen foundation gebruikt. Maar om je foundation-free gezicht toch egaal eruit te laten zien, kan een toefje concealer her en der soms wonderen doen. Neem dan wel een kleur die afgestemd is op je huidskleur....want bij een te lichte kleur denken mensen namelijk dat je onder de wratten of uitslag zit...-;)). Dus een donkergetinte huid kan absoluut geen te licht gekleurde concealer gebruiken. Lijkt mooi maar is het niet. Dit geld ook bij het gebruik van foundation of gezichtspoeder. In Indonesie zijn ze het gewend maar meer als isolatie voor de hete zon en omdat ze niet donker willen worden!! In Nederland is dit niet gebruikelijk.






Transparante poeder

Dit product is zo super handig en zeker in de zomermaanden. Transparante poeder laat je bezwete of glanzende gezicht in een mum van tijd weer mat worden. Doe niet teveel op want anders krijg je witte waas over je gezicht en lijk je op de japanse geisha....is niet echt de bedoeling toch?!



Poederkwast

Een poeder zonder een kwast opbrengen gaat naar mijn mening absoluut niet. Let wel op dat je het overtollige aan poeder van je kwast aftikt en dan pas je gezicht in een veegbeweging afpoederen.



Mascara

Geen 1 make-uptas is compleet zonder een mascara (ik heb altijd 2 in mijn make-uptas). Een mascara die je wimpers volume geven of die je extra lengte geeft, maakt niet uit. Weet wel hoe je de mascara's moet gebruiken want ook daar zijn trucks voor. Kom ik later op terug.







Lipbalsem en/of lippenstift

Last but not at least...iets voor je lippen.....lippenstift of lippenbalsem. Ik heb ze allebei in mijn make-uptas zitten omdat ik heel gauw droge lippen krijg. Natuurlijk moet je heel veel water drinken maar soms schiet het erbij in maar daarom ook de lippenbalsem.





Mocht je een andere samenstelling hebben in je make-uptas, laat het me weten door middel van een reactie onderaan mijn blogpost.

Groetjes Paula

De echte Marokaanse Arganolie van HOLYOILS

Hou je ook zo van olijf-, arganolie of honing? Stap dan in de winkel van Holyoils die je kunt vinden in De Hallen in Amsterdam aan de Hannie Dankbaarpassage 4. Mohamed Bekour en Yassine Bekour zullen je uitgebreid informeren over de producten.





De uitstraling van de winkel heeft mij naar binnen getrokken en Mohamed Bekour had me heel veel informatie gegeven over het product en vervolgens mocht ik proeven van de honing en oliën. Heerlijk....!! Een aanrader moet ik zeggen.

Wat bieden ze

Holyoils biedt 100% biologische arganolie van de hoogste kwaliteit, afkomstig uit Marokko. De olie is biologisch gecertificeerd met het IMC-keurmerk (het Mediterrane Instituut voor Certificering) en USDA Organic.
Arganolie is een bijzondere, zeldzame olie die afgelopen jaren steeds populairder wordt buiten Marokko, het land waar arganolie vandaan komt. Tot 15 jaar geleden wist bijna niemand van het bestaan van dit wonderbaarlijke goedje, terwijl Berbervrouwen rondom de argan boomgaarden het ‘Marokkaanse goud’ al vele eeuwen gebruiken.
























Arganolie is te gebruiken als pure olie, masseer het bijvoorbeeld in om de droge huid weer zacht en soepel te maken, of gebruik arganolie na het sporten. Arganolie wordt ook vaak verwerkt in crèmes en lotions; door de unieke samenstelling laat arganolie zich makkelijk vermengen zodat het voor een breed gebruiksgebied inzetbaar wordt. Zo is een dagcrème op basis van arganolie zeer geschikt voor verschillende huidtypes.

Binnenkomst

Als je het winkeltje binnenkomt dan zie je de leuke Marokkaanse lampen, de olie maalsteen, de kleuren naturel en riet overheersen het winkeltje.


Honing

Mij werden 2 soorten honing getoond en daarna mocht ik proeven.....heerlijk...probeer de citroenhoning want die is helemaal geweldig. De potten honing die je bij de supermarkt of biologische markt koopt is hier niets bij. Daarnaast is honing een natuurlijke antibiotica, suiker en ontsmettingsmiddel (smeer natuurlijke honing maar op een wond) en dus goed voor de gezondheid. Nadeel van honing is, is dat wanneer het te warm is, de zoete smaak eraf gaat. Om deze reden mag honing nooit warmer worden dan 37 graden.

Verzorgingsproducten

Holyoils heeft ook verzorgingsproducten voor gezicht, haar en lichaam. Alles op basis van arganolie. Verzachtend product natuurlijk. Omdat het een zuiver natuurlijk product is, is het best wel prijzig maar je krijgt waar voor je geld. Daar geloof ik in.

Indruk

Omdat ik zo onder de indruk was van het interieur, de informatie en van de producten, ben ik vergeten om de rest van de producten te fotograferen. Dusss....ben je door mij nieuwsgierig geworden: ga dan naar het winkeltje toe en kijk wat ze te koop hebben.

Website

Om alles nog goed na te lezen en te kijken welke producten ze nog meer hebben verwijs ik je naar onderstaande link. De producten kan je ook via de website online bestellen: http://www.holyoils.nl

Groetjes en tot ziens ofwel تحيات و نراكم قريبا


Foto-impressie De Hallen Amsterdam

Vandaag neem ik je mee naar De Hallen in Amsterdam. Ik heb vroeger in Amsterdam-West gewoond en liep of fietste vaak vanaf de Staatsliedenbuurt naar de Kinkerstraat en kwam dan altijd langs de oude tramremise die nu totally verbouwd is tot De Hallen.


Het was 10.30 uur toen ik daar aankwam en het was nog super rustig. De meeste winkels waren nog niet eens open dus het had geen zin om van alle winkels of hallen een foto te maken.

De Hallen

De plek waar ooit de eerste elektrische trams in Amsterdam werden onderhouden heeft een nieuw leven gekregen. In de voormalige tramremise, een rijksmonument gebouwd tussen 1902 en 1928 is nu De Hallen Amsterdam gevestigd. De Hallen is de naam van een cultureel centrum in de Kinkerbuurt in Amsterdam-West, met een bibliotheek, theater, bioscoop, eetgelegenheden, tv-studio's en ambachtencentrum. Zo leuk om de oude tramremise in een andere setting te zien.

De Hallen bestaat uit 27 hallen waar een diversiteit aan bedrijven zich hebben gevestigd. Van Kinki Kapper tot Hotel De Hallen, van fietsenstalling tot antiekwinkel. Het is moeilijk om in weinig woorden te vertellen wat er allemaal te doen is, wat er allemaal aan bedrijven zijn en hoe de sfeer is. Tja, voor wat de sfeer betreft...niet te beschrijven...indrukwekkend omdat ik deze locatie alleen als tramremise kende.














Neem een kijkje bij De Hallen. Pak een bioscoopje of ga gewoon koffie drinken bij de Bibliotheek en vervolgens eten bij 1 van de standjes in de Foodhallen. Ben je met de fiets en is je band lek dan laat je het toch repareren bij Recycle?! Kortom, er is van alles te doen en te krijgen bij De Hallen en ik zou zeggen...ervaar het gewoon.

Groetjes en tot ziens Paula

Culinaire evenementen in Amsterdam

Ik ben gezegend dat ik in Amsterdam woon omdat over het hele jaar diverse culinaire evenementen zijn in de vorm van festivals, parades, markten, etc. Onderstaand een opsomming van aankomende evenementen die je absoluut moet bezoeken als je een fijnproever, hobbykok, gewoon van eten houdt of met eten werkt. Veel plezier!

Uit in Buitenveldert: Dans & Diner

Vrijdag 13 november vanaf 16.00 uur. Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernststraat 112. Op het programma staan Dans en Diner: geanimeerd inloopcafé met live muziek (verzorgd door Paco en Carin) en een hapje en een drankje. Aansluitend wordt het diner geserveerd (buffet vanaf 18.00 uur). Vanavond is het menu: broccolisoep, chili con carne met salade en dessert.
Toegang: muziek gratis; buffet € 7,50.
Reserveren buffet: tel 020-644 99 36

Wereldrestaurant

Zaterdag 14 november van 18.00 uur tot ca. 21.30 uur (1e gang om 18.30 uur). Elke maand kun je genieten van een werelddiner van gepassioneerde buurtkoks die heerlijke gerechten maken vanuit alle windstreken. Livemuziek aanwezig.
Kosten 3-gangendiner € 15,= per persoon.
Locatie: Modestraten, Buikslotermeerplein 15-17 & 21, Amsterdam-Noord
Reserveren is noodzakelijk: wereldrestaurant@broedstraten.nl

Neighbour foodmarket

Zondag 15 november Westergasfabriek van 12.00 – 18.00 uur dé plek voor iedereen die van goed, ambachtelijk en lekker eten houdt. Entree is gratis.

Heel Holland poft

Zondag 15 november machinegebouw Westerpark van 14.00 uur tot 18.00 uur op de Pazzanistraat 8 voor het aardappelfeest.

De Foodparade X Carnival

Vrijdag 13 tot en met 15 november Postjesweg: workshops, DJ's, eettentjes, vlees en nog eens vlees. Plaats: Het Sieraad op de Postjesweg

Foodfestival Amsterdam

Donderdag 26 tot en met zondag 29 november in de RAI: vrijdag 26 november vanaf 17.00 uur, resterende dagen open om 12.00 uur. Entree is gratis. 70 foodtrucks en een tal van pop-up restaurants.

Food Film Festival

Zaterdag 28 november op het grootste documentaire filmfestival ter wereld: IDFA in "De Brakke Grond". De hele dag de beste food doc’s uit de IDFA selectie, organiseert het een live evenement en proeverij over een van de grootste lusten en lasten van het moderne voedselsysteem: Vlees.

Pure market

Zondag 29 november Park Frankendael: van 10.00-18.00 uur: meer dan 100 ambachtelijke deelnemers. Pure biologische producten.

Review Lush Sweetie Pie Shower Jelly Demo (HD)

Lush...wat een winkel en wat een geuren die ze hebben. Nou heb ik toch iets bijzonders gevonden....the Lush Sweetie Pie Shower Jelly. TIP: de Lushwinkel op het Amsterdam Centraal Station is geopend van 07.30 uur tot 22.00 uur.



Lush maakt handgemaakte cosmetica

Lush gelooft in het maken van effectieve producten van 'verse' biologische groentes en fruit, de beste essentiële oliën en veilige synthetische ingrediënten. Zij geloven in blije mensen die blije producten maken, de producten graag op hun gezicht laten zetten. Zij geloven in het kopen van ingrediënten van bedrijven die niet op dieren testen en in het testen van de producten op mensen. Zij bedenken de eigen producten en geuren, ze maken ze vers en met de hand en gebruiken zo weinig mogelijk of geen conserveringsmiddelen of verpakkingsmaterialen, met alleen maar vegetarische ingrediënten en vertellen ook wanneer ze gemaakt zijn. Daarnaast geloven zij in lange baden met kaarslicht, samen douchen, massages en het verspreiden van heerlijke geuren, het recht om fouten te maken, alles te verliezen en opnieuw te beginnen. Zij geloven dat hun producten het geld waard zijn, dat zij winst mogen maken en dat de klanten altijd gelijk hebben.*Wij geloven ook dat woorden als vers en biologisch meer betekenen dan marketing-termen.



























Sweetie Pie Shower Jelly

Heeft een zoete en verfijnde fruitigige (sprankelend) geur. Met de lef van zwarte bessen en bergamot etherische oliën in een zure kersen en kokosgelei, maken dit ongeveer net zo fruitig als je kunt krijgen . 

Het is ongelooflijk moeilijk te weerstaan ​​om er een lepel van te nemen. In plaats daarvan , neem een ​​handvol en smeer het over je haar en lichaam.






Demonstratie via YouTube


Ben jij ook een LUSH-fan of gebruik je ook producten van Lush...laat dan weten welke producten je gebruikt en wat je er van vindt.

Groetjes Paula

Dit product is zelf gekocht en is niet gesponsord

Top 4 favoriete koeken, chips en snoep

1 x per maand vul ik mijn koekjes- en snoepjeskast met allerlei lekkere dingen zodat wanneer ik gasten of logees krijg, er altijd lekkere dingen op tafel komen....ahumm....tenminste.....als ik ze zelf niet allemaal opgegeten heb!!



Mijn number one favoriet

Als je de roze koek opzoekt in Wikipedia dan volgt onderstaande beschrijving:
"De roze koek is een in Nederland veel gegeten koek gemaakt van een plat cakeje met een roze laagje fondant. Ze worden ook wel verkocht onder de naam glacékoek of fondantcakes. In Amsterdam worden de koeken "Moesselientjes" genoemd."


De beste uitvinding ever!! Deze koek doet me herinneren aan het moment dat ik in Den Haag werkte en elke dag met de trein vanaf Amsterdam naar het werk ging. Altijd een thermosfles met koffie, 6 sneetjes brood met beleg en kaas EN een roze glacékoek kopen bij de kiosk op het centraal station van Amsterdam. Maandenlang achter elkaar dezelfde producten en ik werd er helemaal niet zat van. Nee, juist niet want op een gegeven moment was het op de heenweg 1 koek en op de terugweg.

2e favoriet: roomboter kano's

Hoe heerlijk zijn de roomboter kano's. Een koek gevuld met spijs met een amandel op de bovenkant. Deze koek moet je vers eten met een glas thee of vers gezette koffie. Eventueel slagroom in je koffie en het sprookje is compleet. Ik kan over 1 koekje wel 10 minuten over doen want je moet het met de nodige aandacht opeten. Zo lekker. Een pak kano's van 6 stuks gaan bij mij in 3 dagen op. Zo heerlijk zijn deze koekjes.


3e favoriet: Bananenchips

Toen we in 1989 voor het eerst naar Indonesië gingen en aankwamen op ons eiland Ambon, werd ik in een restaurant geconfronteerd met de Bananenchips...ook wel de krupuk pisang genoemd. Deze chips is gemaakt van dun gesneden onrijpe bakbananen, bestrooid met zout of suiker, en vervolgens gefrituurd. Je kan ze ook zelf maken maar dan maak ik gebruik van een Chinese mandolin slicer. Als ze net uit de frituur komen dan moet je het eigenlijk meteen opeten want dan zijn ze nog knapperig en krokant. Heerlijk. Tegenwoordig kan je de chips in elke toko of supermarkt kopen en verschillen ze ook nog van prijs. Ik zie op de verpakking dat ik de chips heel snel moet opeten want anders is de houdbaarheidsdatum verstreken....! Nah, daar hebben we geen moeite mee hoor!!


4e favoriet: Drop

Wikipedia zegt: "Drop is een snoepgoed dat wordt gemaakt van het wortelsap van de zoethoutplant Glycyrrhiza glabra. De zuivere vorm heet blokdrop. De blokdrop wordt dan gebruikt als ingrediënt voor de snoepjes."

1 ding is zeker. Buiten Nederland lust niet iedereen deze snoep. Is typisch Nederlands natuurlijk. Bij ons thuis zijn we of waren we er allemaal gek op. Sommigen sliepen met zakken drop onder hun kussen. Zakken drop werd er vroeger bij ons thuis gehaald. Als we ziek waren dan moest mijn vader op de fiets drop voor ons halen en bij voorkeur de KOKINDJES! Die zijn zooooo....lekker!! Tegenwoordig zijn er allerlei varianten van drop op de markt en in allerlei smaken. Ik koop meestal een mix van verschillende drop.

Wat zijn jouw favoriete koek of snoep?

Zet in een reactie wat jouw favo cookies, snoep of chips zijn.

In ieder geval....als ik bij 1 van mijn vrienden, familie of kennissen kom, dan weten ze nu precies wat ze moeten gaan halen....hahahahahaa!!

Wat zijn concealers?

Hi lezers, vandaag ga ik het hebben over concealers. Wat je ermee moet of kan doen en waarvoor ze nuttig zijn. Ik ga geen uitgebreide review doen maar heel globaal over het product concealer. Er zijn diverse concealers van low budget tot high end.

Wat is een concealer

Een concealer is een cosmeticaproduct die bedoeld is om puistjes, kleine oneffenheden en donkere kringen onder je ogen te camoufleren (ook wel de camouflage- of correctiestiften genoemd). De concealer wordt meestal over de foundation gedragen maar sommige beautylovers dragen het ook onder de foundation. Welke methode het beste is, is denk ik afhankelijk van wat jij het fijnste vindt. In de beautywereld worden beide methodes wel gebruikt.

In welke vorm

Concealers zijn er in vloeibare en vaste vormen. Niet elke concealer is qua consistentie hetzelfde. De 1 is vloeibaarder en de ander is compacter. De 1 is smeerbaar en de ander stroef op de huid.


Kleur

Huidskleur: Je hebt een concealer die de huidskleur imiteert en zo de donkere kringen en puisten of oneffenheden corrigeert. Let wel op dat de kleur van de concealer niet te donker of te licht is voor je huidskleur want anders zie je alsnog de puist, donkere kring of oneffenheid. Daar overheen gebruik je een concealer die je ogen stralender en groter maken, neem wel een concealer die 2 tinten lichter is zodat je het "eye highlighter of eyebrightner" effect krijgt. Oranje, roze of gele: helpen tegen donkere kringen of blauwe plekken. Groene: tegen rode vlekjes of rode huid.

Verschil met foundation

Een concealer is sterker gekleurd dan een foundation en is voornamelijk voor kleinere oppervlakten te gebruiken. De substantie is ook anders. Probeer het zelf maar eens en voel hoe deze 2 producten van elkaar verschillen.

Hoe kies je een concealer?

Heel simpel. Wat wil je doen? Wil jij je donkere kringen wegwerken met concealer dan ga je eerst voor een corrector in de kleur van je huid of eerst beginnen met een oranje of roze concealer die de donkere tint opheft. Daarna ga je met een gewone concealer werken onder je ogen en meteen zal je het resultaat zien. Vergeet niet de concealer vast te zetten met een poeder zodat het product niet gaat bewegen op je huid.Wil jij je rode huid camoufleren? Dan smeer je eerst een groene concealer op de oppervlakte die behandeld moet worden.

Concealers voor de donker gtinte dames onder ons

De merken Maybelline, Max Factor, Bourjois, Essence, Catrice, etc. hebben geen concealers die qua kleur bij de donkere huid passen. Gebruik je dit wel dan zal je huid rondom de ogen heel raar uitzien omdat de concealer te licht van kleur is. In tegenstelling tot MAC Cosmetics, W7 (verkrijgbaar bij op=op voordeelshop), Hema, Sleek, LA Girls, Black Opal en Black Up (verkrijgbaar bij Douglas grotere zaken). Test de concealer altijd op je gezicht en niet op je bovenhand of onderarm. Maar vooral, laat je informeren door een verkoopster.


BELANGRIJK

Zorg altijd dat de huid rondom je ogen goed gereinigd is, behandeld met een goede oogcreme en breng deze met kloppende bewegingen op de huid onder het oog. Ga niet wrijven.

Succes met het uitproberen. Heb je nog meer tips voor concealers en het gebruik hiervan, laat dan een reactie achter.