Wat zijn concealers?

Hi lezers, vandaag ga ik het hebben over concealers. Wat je ermee moet of kan doen en waarvoor ze nuttig zijn. Ik ga geen uitgebreide review doen maar heel globaal over het product concealer. Er zijn diverse concealers van low budget tot high end.

Wat is een concealer

Een concealer is een cosmeticaproduct die bedoeld is om puistjes, kleine oneffenheden en donkere kringen onder je ogen te camoufleren (ook wel de camouflage- of correctiestiften genoemd). De concealer wordt meestal over de foundation gedragen maar sommige beautylovers dragen het ook onder de foundation. Welke methode het beste is, is denk ik afhankelijk van wat jij het fijnste vindt. In de beautywereld worden beide methodes wel gebruikt.

In welke vorm

Concealers zijn er in vloeibare en vaste vormen. Niet elke concealer is qua consistentie hetzelfde. De 1 is vloeibaarder en de ander is compacter. De 1 is smeerbaar en de ander stroef op de huid.


Kleur

Huidskleur: Je hebt een concealer die de huidskleur imiteert en zo de donkere kringen en puisten of oneffenheden corrigeert. Let wel op dat de kleur van de concealer niet te donker of te licht is voor je huidskleur want anders zie je alsnog de puist, donkere kring of oneffenheid. Daar overheen gebruik je een concealer die je ogen stralender en groter maken, neem wel een concealer die 2 tinten lichter is zodat je het "eye highlighter of eyebrightner" effect krijgt. Oranje, roze of gele: helpen tegen donkere kringen of blauwe plekken. Groene: tegen rode vlekjes of rode huid.

Verschil met foundation

Een concealer is sterker gekleurd dan een foundation en is voornamelijk voor kleinere oppervlakten te gebruiken. De substantie is ook anders. Probeer het zelf maar eens en voel hoe deze 2 producten van elkaar verschillen.

Hoe kies je een concealer?

Heel simpel. Wat wil je doen? Wil jij je donkere kringen wegwerken met concealer dan ga je eerst voor een corrector in de kleur van je huid of eerst beginnen met een oranje of roze concealer die de donkere tint opheft. Daarna ga je met een gewone concealer werken onder je ogen en meteen zal je het resultaat zien. Vergeet niet de concealer vast te zetten met een poeder zodat het product niet gaat bewegen op je huid.Wil jij je rode huid camoufleren? Dan smeer je eerst een groene concealer op de oppervlakte die behandeld moet worden.

Concealers voor de donker gtinte dames onder ons

De merken Maybelline, Max Factor, Bourjois, Essence, Catrice, etc. hebben geen concealers die qua kleur bij de donkere huid passen. Gebruik je dit wel dan zal je huid rondom de ogen heel raar uitzien omdat de concealer te licht van kleur is. In tegenstelling tot MAC Cosmetics, W7 (verkrijgbaar bij op=op voordeelshop), Hema, Sleek, LA Girls, Black Opal en Black Up (verkrijgbaar bij Douglas grotere zaken). Test de concealer altijd op je gezicht en niet op je bovenhand of onderarm. Maar vooral, laat je informeren door een verkoopster.


BELANGRIJK

Zorg altijd dat de huid rondom je ogen goed gereinigd is, behandeld met een goede oogcreme en breng deze met kloppende bewegingen op de huid onder het oog. Ga niet wrijven.

Succes met het uitproberen. Heb je nog meer tips voor concealers en het gebruik hiervan, laat dan een reactie achter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten