Foto-impressie Pasar Badung in Denpasar

Hallo lezers, een vakantie naar het buitenland is ook altijd een bezoek brengen aan een markt. Maakt niet uit of het om kleren gaat of om voedingsmiddelen....we moeten er naartoe. Ik neem jullie mee naar de markt in Denpasar op Bali. De Pasar Badung is een overdekte markt in een soort loods. Het is een ware kermis op zich en ik was helemaal onder de indruk van al die verschillende kleuren die je op de markt waarneemt. Let niet op de ratten of kakkerlakken die langs je voeten rennen maar kijk alleen naar al het voedsel die men te koop aanbiedt.

Binnenkomst

We beginnen eerst bij de visboer, poelier en slagerij



























Dan gaan we naar de groenten en fruit
























Even eieren halen




En als laatste naar de bakker om koekjes te halen























TOP 10 ARTIKELEN VAN MIJN BLOG

1 oktober begonnen en nu een maandstatus met de top 10 blogartikelen van mijn blogpagina. Voor mij een checklist over welke onderwerpen ik het beste kan schrijven en welke onderwerpen absoluut niet aanslaan. Tijd zal het leren...


1. Maak kennis met mij


2. Mijn favoriete webshop: Boozyshop


3. Inspiratie opdoen in de Magna Plaza















4. Vloeibare foundation voor de donkere huid
















5. Hoe breng je poeder foundation aan


6. Nasi goreng zoals ik het maak



































7. Mijn losse poeders / My loose powders


8. Low budget faceprimers



9. Inspiratie opdoen in de Haarlemmerstraat



10. L'Oreal 2 halen 1 betalen



Blijf mijn blogpagina bezoeken en laat een reactie achter welke artikelen je graag wilt zien. Is voor mij ook een leerschool en ik ga me dan intensief in verdiepen.

Groetjes Paula

ETOS Eau de Toilette Dreamy

Ken je de nieuwste geuren van de Etos al? Een lekker geurtje voor een zacht prijsje...wie wil dat niet. Forever Love, Dreamy Garden, Sapphire Sky en Evening Kiss in een 50 ml. flesje. Ik ga de Dreamy Garden reviewen.


De Verpakking

Van de Dreamy Garden is groen met aan de zijkant dromige namen Dreamy Neroli, PUre White Amaryllis en Cuddle Cashmere. Volgens de Etos heeft de geur een fruitige geurbouquet van onder andere amaryllis, jasmijn en ylangylang en aangevuld met musk en patchoeli.


Ingrediënten



Fles

De eau de toilette zit in een klein vierkant glazen flesje. Hele chique uitstraling en de kleur van de geur is zachtgroen.


Geur

Zoals eerder gezegd een bloemige bouquet. 's Morgens spuiten op je huid en na 8 uur ruik je de geur nog steeds. Een chique geur met een romantische naam. Prijs € 9.99
Volgende maand hoogst waarschijnlijk een ander Etos geur kopen....
Heb je ook 1 van de nieuwe geuren van Etos? Geef in een reactie aan welke geur je hebt. 

Groetjes Paula

Flormar cosmetics

Flormar een merk dat zijn oorsprong zag in Milaan, ging in 1972 zijn producten produceren in Turkije. Zij begonnen met de nagellak en vervolgens werd het een succes. Vervolgens produceerden zij cosmeticaproducten van blushes tot foundations. Inmiddels heeft Flormar honderden producten en begin zich tot de internationale markt. De producten van Flormar zijn te krijgen in 80 landen en 4 continenten.


In de jaren dat ik naar Italië en Turkije ging kocht ik producten van Flormar zonder te weten hoe goed de producten waren en hoe low budget ze waren. In Nederland was het vrij onbekend totdat ik het bericht las dat zij een winkel gingen openen in mijn Amsterdam. En sjeeste ook naar de opening natuurlijk!!

Een kleine selectie van producten








Ben jij ook fan van de producten van Flormar, laat en reactie achter en vertel me in welk land en stad je hebt gekocht. Ik heb mijn producten voornamelijk in Fetiye en Gaziantep gekocht.

Winkelen in Almelo

Weten jullie waar Almelo ligt? Ja, ergens in het oosten van Nederland...misschien in de Achterhoek? Nee, Almelo ligt in Twente. Bekend om Herman Finkers "Het stoplicht staat op rood, het stoplicht staat op groen, in Almelo is altijd wat te doen." Nou mijn mening en die van Herman Finkers verschillen nog wat. Ik ben al bijna 30 jaar uit Almelo en ben het rustige en stille niet meer gewend omdat Amsterdam vrij druk en behoorlijk levendig is. Ik ben opgegroeid in Almelo en heb daar tot mijn 18e jaar gewoond om in Amsterdam de opleiding tot Ziekenverzorgende te gaan doen.













Bekende Almeloërs zijn o.a. Sonny Sinay (winnaar The Voice Radio), Sandra Sahupala (percussionist), Herman Finkers (cabaretier, zijn vader had meubelzaak Finkers), Daphne Bunskoek (presentatrice en actrice), Alberto Stegeman (presentator Undercover Nederland), Tom Egbers (journalist, presentator Studio Sport, zoon van slager Egbers), Ilse de Lange (zangeres Common Limits, jury The Voice Of Holland), Preston Palace, Henkjan Smits (presentator en producer, jury Idols), Wubbo Ockels (ruimtevaarder, hoogleraar), Azra Akin (Miss World 2002 namens Turkije), Hannes Lalopua (voetballer Heracles 1974) etc. etc. 

Vorig weekend was ik in Almelo en ging het centrum in om op zoek te gaan naar een roze blouse. Ik ben heel wat winkels afgegaan (en dat zijn er niet veel) en wonder boven wonder heb ik in een 'soort' outletstore iets gevonden.

Almelo heeft een kleine centrum waar nagenoeg heel veel winkelpanden leegstaan. Omdat de keuze in kleding, schoenen en ander zaken niet breed is, wijken heel veel mensen uit naar Hengelo of Enschede. In Enschede heb je een Primark en bijvoorbeeld cosmeticahuis Flormar. Dus er is meer keuze als je op zoek bent naar wat leuks.


De winkels die er zijn, zijn qua assortiment niet mijn smaak. Dus ik had heel weinig keus dan ergens naar binnen te gaan en te kijken wat ze voor me hadden. Op de promenade die lang uitstrekt tot aan de Oranjestraat, mogen geen auto's, brommers en fietsers rijden. Dus als je op een doordeweekse dag door de straat loopt dan is het niet zo druk als bij ons in de Leidsestraat of de Kalverstraat. Is wel ff wennen als je de drukte van Amsterdam gewend bent en je loopt door een super rustige straat met de vraag in je hoofd waar al die andere mensen zijn gebleven. Ik ben niet alle in alle winkels geweest want de meesten waren niet naar mijn smaak helaas.

ONLY

Even bij Only binnen gegaan om te checken of er iets leuks aan roze kleding aanwezig is. Helaas, ik constateer toch dat het assortiment in het oosten afwijkt van wat wij in het westen hebben. Niet veel soeps dus volgende winkel.







AMIGO

Amigo is een schoenenzaak die naar mijn inzicht leuk en trendy ingericht is. Doordat ik weinig in het centrum kom was ik daarom zeer verrast over deze schoenenzaak want ik had het nog niet eerder gezien. Hier zijn we naar binnen gegaan....rondje gemaakt.....en toen weer eruit. Not the kind of shop for me.







MARREL

Als er 1 winkel is die al jarenlang in de Grotestraat van Almelo staat, dan is het Marell wel. Toen ik in 1986 wegging uit Almelo was de gevel van Marell niet zo mooi dan dat het nu is. Ik moet wel zeggen dat deze winkel voor "Twentse begrippen" een dure winkel is. Wij uit het westen zijn hoge prijzen gewend maar in het Oosten (Twente) heeft men een lagere levensstandaard dan wij hier in het Westen. Bijvoorbeeld: mijn zus liep met een suède tas de zaak binnen en tot haar grote verbazing zag ze precies dezelfde tas maar dan in een andere kleur en een andere prijs, namelijk €15 duurder. Uiteindelijk hebben we daar niets gekocht want veel spullen die daar hingen kon ik in Amsterdam voor een lagere prijs krijgen. Ik ging alleen naar binnen omdat ik benieuwd was naar het interieur en vooral de immense lamp die ze aan het plafond hadden hangen.












ADAM Brandstore

Schuin tegenover Marell vind je "Adam Brandstore". Volgens de website "de grootste multibrandstoreketen (topmerken onder 1 dak) van Nederland". Een hele mondvol wat ze beschrijven, maar als je Multi (veel) brand (merk) store (winkel) ontcijfert dan betreft het een winkel met heel veel merken in het assortiment. Maarruh... volgens mij liggen er in bijna alle winkels "veel merken". Of zijn ze nog niet naar Amsterdam geweest???...













De Tuinen

Tja, hier wandel ik ook altijd naar binnen om te kijken wat ze allemaal aan nieuwe artikelen hebben. Het was zeer rustig in de winkel waardoor je op je gemak alles kon bekijken, ruiken en testen.




















Kuypers Haarmode

Deze kapperszaak bestaat al zo lang in Almelo. In het verleden ben ik met mijn overleden broer Peter naar deze kapperszaak geweest en hebben we tegelijkertijd onze haren geverfd, gewassen en laten knippen. Ondertussen waren we aan het kletsen over van alles en nog wat totdat we klaar waren. Heel gezellig was het.






















De etalage van deze kapsalon is altijd leuk geëtaleerd en daarom stop ik altijd om te checken wat ze er nu weer hebben hangen. Deze keer hairextensions en ik dacht zelf de Flip-in. Ja en op de foto zie je ook dat zij in 2007, 2011 en 2012 de Coiffure Award hadden gewonnen.

Ik heb dus niet alle winkels kunnen bezoeken en zo ook geen foto's kunnen maken maar na een paar uur vertrokken we weer van het rustige centrum van Almelo.

Misschien een idee voor de bekende Nederlanders die oorspronkelijk uit Almelo komen, om een evenement te organiseren om wat meer leven in de brouwerij te brengen...-;))

Kom jij oorspronkelijk ook uit Almelo maar woon je er niet meer? Geef een reactie waar je nu woont.


CITATEN HERMAN FINKERS:

Bijna alle dieren hebben een maandelijkse cyclus, behalve natuurlijk de weekdieren...


In Almelo hebben we ook een berg....nouja... berg, een heuvel......althans...'t is meer een glooing in het landschap.....OKE, 't is eigenlijk gewoon een kuil.

REVIEW ARGAN OIL MET MOROCCAN ARGAN OIL EXTRACT

Wil jij ook dat je haar elke dag zacht is en dat het glanst? Probeer dan de shampoo, conditioner en haarolie van Argan Oil met Moroccan Argan Oil Extract.















Aangezien mijn haar heel veel slagen heeft en de puntjes in een krul vallen (niet kroes maar ook niet stijl) heeft het heel veel verzorging nodig. Dagelijks moet er olie in mijn haar gebruikt worden want anders gaat het haar pluizen. Ik heb absoluut geen droogshampoo nodig want na een paar dagen zit de volume er nog in. 1 x per 2 weken style ik mijn haar glad met de CHI styletang en laat het gerust een week ongewassen want bij dagelijks wassen wordt mijn haar te pluizig.


INGREDIËNTEN Shampoo

Een voedende shampoo die het haar zacht maakt en kalmeert je hoofdhuid.


CONDITIONER

De conditioner is zo'n topproduct. Het is niet superdik en komt ook makkelijk uit de tube. Ruikt eveneens als de shampoo ontzettend lekker.






















HAIR TREATMENT

De haar olie...zo noem ik het...doe ik nadat ik het haar heb gewassen. Vier tot vijf druppels in je handpalm en vervolgens in de puntjes insmeren en laatste restjes door het hele haar inmasseren. Pas na een half uur ga ik het stylen of laten drogen. 













EIND CONCULSIE

Een topproduct die ik, indien deze in de aanbieding is, zal blijven aanschaffen.

Heb je zelf ervaring met deze producten dan zou ik graag je ervaring willen lezen door een reactie achter te laten.

Groetjes Paula


De artikelen heb ik zelf gekocht en is niet gesponsord.

Ga met mij mee naar Fethiye en Oludeniz...Blue Lagoon

Merhaba, nasilsin? Een goede dag, hoe gaat het? Dat zijn de eerste woorden Turks die ik leerde. Als je aan Turkije denkt dan denkt iedereen aan de badplaatsen Antalya, Lara, Alanya, Bodrum, Kusadasi, etc. Maar een badplaats die ik heel weinig hoor is Fethiye en Oludeniz. Weten jullie hoe mooi deze omgeving is? Ik kom er al jaren en ik verveel me daar nooit want de natuur is daar zo mooi. Er is daar van alles te doen en veel te zien. Ik kan helaas niet alles benoemen omdat het teveel is.


Vanuit Nederland vliegen diverse maatschappijen richting Dalaman waar je de shuttlebus of de bus pakt voor een rit van bijna een uur naar Fethiye. Het ene moment vlieg ik met Corendon, het andere moment met Transavia en soms met Sunexpress. De prijzen van de vliegtickets kunnen varieren aangezien het ook afhankelijk is in welke periode je gaat vliegen. De goedkoopste retourticket die ik tot nu heb gekocht is € 40,= met Arke (nu TUI genaamd).

Bezienswaardigheden

De Vismarkt

Als je in Fethiye bent dan moet je absoluut naar de vismarkt. De vismarkt is een hofje die door restaurants is gecreëerd. In het midden staan diverse kooplui die hun verse vis aanbieden. De verse vis wordt gewogen en schoongemaakt en vervolgens geef je aan in welk restaurant je gaat zitten. Zij brengen de schoongemaakte vis bij het restaurant zodat deze het kan bereiden. En ik moet zeggen....je eet daar voor heel goedkoop het lekkerste eten wat je in Nederland absoluut niet kan krijgen..tenminste...ik heb de smaak niet in Nederland gevonden. 

Oude Centrum

De vismarkt is gesitueerd midden in het centrum van Fethiye. Het centrum is heel klein maar je kan daar alles krijgen wat je in Nederland ook kunt kopen alleen zijn de prijzen 3 x zo goedkoper wanneer het om Turkse producten gaat. Het oude centrum is heel pittoresk en heel knus en je proeft de typische Turkse sferen. De restaurants, souvenirwinkels en de Turkse theehuizen sieren de straten. Vergeet niet baklava of künefe bij de enige Gaziantep pattiserie in het centrum. Eet alleen maar baklava die echt uit Gaziantep komt omdat Gaziantep DE eetstad van Turkije is.


Vrijdagmarkt

Elke vrijdag is er een grote markt waar je voornamelijk voedingsmiddelen kan kopen. Er zijn een aantal kramen die schoenen, tassen, kleding en huishoudelijk artikelen verkopen maar niet zoveel als wat men aan voedingsmiddelen verkoopt. De markt wordt bedekt met grote lappen zeil die de marktkooplieden met stevige touwen en metalen draden vastbinden aan de lantaarnpaals en stangen. Ook op de markt geldt: AFDINGEN. Ben je klaar met shoppen dan kan je in een andere gedeelte van de markt, zitten en een hapje doen met een drankje.



Boulevard

Fethiye is een kleine havenstad. Aan de haven is een lange boulevard gebouwd die strekt vanaf het centrum tot aan het strand van Calis (5 km. van Fethiye). Hoeveel kilometers deze boulevard beslaat weet ik niet maar als Calis bijna 5 km van Fethiye is, dan kan je het eigenlijk al een beetje voorstellen hoelang de boulevard is. Langs de boulevard heeft men palmbomen gepland die de boulevard een romantisch gezicht geven. Je waant je echt in een totaal andere wereld. Langs het boulevard heeft men de afgelopen jaren diverse restaurants, theehuizen, grand cafe's etc. gebouwd waardoor het in de zomermaanden een drukte van jewelste is maar met een relaxte sfeer. De meeste Turkse toeristen vertoeven zich rondom de Boulevard, terwijl de Engelse en Nederlandse en Duitse toeristen zich in Oludeniz begeven. Vergeet niet een broodje vis te eten op het bootje (naam vergeten) aan de boulevard. De lekkerste broodje kabeljauw eet je daar.

Oludeniz

Is in de wintermaanden een spookstad. Rondom 1 mei (wanneer het toeristenseizoen begint) dan starten de ondernemers met het opbouwen en inrichten van de winkels, de hotels worden opgeknapt en een likje verf wordt gegeven, het hele binneninterieur wordt vernieuwd en vrachtwagens van de groothandels voor voedingsmiddelen rijden af en aan. De eerste toeristen stromen binnen en binnen een maand is de gezelligheid gekeerd in Oludeniz. Oludeniz heeft een zeer brede zand-/kiezelstrand waar je met gemak urenlang op een ligbed kan liggen zonder dat je elke keer gestoord wordt door voorbijkomende passeerders. Heb je trek in een snack, dan loop je even naar het restaurant tegenover je ligbed. Douche en kleedcabine zijn aanwezig waardoor het voor de dagjesmensen makkelijk is om schoon en fris te gaan eten na in de zon te hebben gelegen.


Araxa, Saklikent, Kayakoy, Tlos, Telmessos

Ik wil niet veel zeggen maar deze plaatsen moet je echt naar toe. In deze omgeving bevinden zich de waterbronnen, watervallen, oude griekse dorp, ruines van arena's en andere nederzettingen. Google op internet en je vindt alle informatie.

Paragliden, paardrijden, watersporten en duiken

Heel veel zie je op Youtube voorbij komen, de filmpjes van paragliders die van de hoge berg Babadag afdalen. Zie onderstaand een filmpje vanaf de berg. Paardrijden vanaf Hisaronu richting Kayakoy, watersporten voor het strand van Oludeniz of vanaf een boot. En duiken...duiken...duiken... Een aanrader is European Diving Centre Fethiye. De eigenaren Alan en Jill zijn vrienden van mij en mijn eerste duikles werd gegeven door Alan. Ik ben ontzettend bang voor het diepe water maar toen ik mijn eerste duikles had, wilde ik niet meer uit het water. Broodjes voeren aan de vissen. Wat een wondere onderwaterwereld.



Cosmeticamerken

In Fethiye hebben ze sinds kort een shoppingmall genaamd Erasta. Er bevinden zich 2 drogisterijketens Gratis en Watsons. Je moet het zien als Etos en Kruidvat met als kanttekening dat Watsons van de Watsons Groep is waar Kruidvat ook onder valt. Ik heb daar ook producten van de Kruidvat gezien en vond het best wel grappig eigenlijk. In deze winkels vind je merken zoals Maybelline, L'Oreal, Max Factor, Essence, The Balm en de Turkse cosmeticamerken Flormar en Pastel. V.w.b. kwasten vond ik daar alleen het merk Real Techniques maar wel voor een lagere prijs dan wat ik hiervoor in Nederland moest betalen. In deze drogisterijen vind je alles wat je nodig hebt op het gebied van huid-, gezichts- en lichaamsverzorging. Merken die wij in Nederland hebben zal je daar zien staan. Ik ben verliefd op de merken die Gratis en Watsons aanbiedt want de prijs doet het gewoon. Vergeet ook niet de echte henna daar te kopen want het spul is ontzettend goed voor je haar.



Mocht je ooit eerder in Fethiye zijn geweest en weet je nog meer bezienswaardigheden: laat dan een reactie achter...

Groetjes Paula