TRAVEL - Eindelijk echte vakantie in Marmaris

Vorige maand ben ik op vakantie gegaan naar Marmaris, een Turks kleine badplaats gelegen in de provincie Muğla. Marmaris

Volgens Wikipedia:
Het heeft een inwoneraantal van 32.000 (2004), echter in de zomer kan het aantal inwoners een piek bereiken van rond de 200.000 mensen.
De historische naam van Marmaris is Physkos. De eerste bewoning vond plaats rond 3500 v.Chr. Daarna hebben onder andere de Egyptenaren, de Grieken, de Perzen, de Romeinen, de Byzantijnen en de Ottomanen hun sporen achtergelaten. Hier is echter weinig meer van te zien in Marmaris zelf. Bekende historische gebouwen zijn de 16e-eeuwse citadel, de moskee van Ibrahim Agha uit 1789 en de Ottomaanse woonkazerne uit 1545.

Dag 1

We vertrokken met de vliegtuig van Corendon om 07.00 uur vanuit Amsterdam Schiphol en kwamen om plusminus 11.30 uur aan op de airport van Bodrum waar we weer werden opgehaald door de bus van Corendom om naar Marmaris te gaan. Er stond een grote touringcar die ons binnen 3 uur naar Marmaris moest brengen. Het eerste wat we deden was natuurlijk geld inwisselen want ik zag dat de koers van de Turkse Lira behoorlijk gunstig was ten opzichte van de Euro. Dus we moesten een grote portemonnee hebben want al het geld pastte niet in mijn normale portemonnee. hihihi...opeens waren we ontzettend rijk....Dus nu in de bus en de reis van 3 uur overleven. 


Naar Marmaris


De route liep van Bodrum via Muğla naar Marmaris. We hadden 1 stop (ergens bij Muğla) om wat te gaan eten.....en roken natuurlijk. De view vanuit de bus was heel mooi. De bergen waren mooi om naar de kijken en het was weer even wennen om al die bergen op en af te rijden...misselijk geworden natuurlijk.


Ons hotel

Wij hadden een appartement geboekt in de Kaptan Poyraz van Yunus en Lotte. Een heel gezellig appartementencomplex waar alles heel relaxt ging en je kon alles vragen wat je wilde. Over Kaptan Poyraz zal ik apart een artikel schrijven. In ieder geval spreken Yunus en Lotte Nederlands en hadden zij een schotelantenne met Nederlandse zenders. Dus het voetballen konden wij met veel plezier volgen tot in de late uurtjes.


Het strand en onze vaste strandtent


Na keihard aanpoten in Nederland en het vermoeid raken van allerlei stresssituaties kwamen we om uit te rusten. Dit kon met alle gemak in Marmaris. De boulevard in Marmaris was rustig, de stranden waren rustig, de ligbedden waren er in overvloed. Van de strandtenthouders begrepen wij dat het dit jaar rustig was met toeristen i.v.m. toeristen die wegblijven omdat men denkt dat in Turkije meer kans was op aanslagen door terroristen dan in de rest van de wereld. Wat kunnen mensen toch naief zijn. Overal kan het gebeuren en in Frankrijk en Spanje hebben ze een aantal aanslagen verijdeld! Zelfs in Nederland kan van alles gebeuren. In ieder geval ga ik liever naar een goedkoop land dan dat ik veel geld moet betalen aan eten, drinken, accomodatie, etc.

Onze vaste strandtent was Rembrandt Beach waar we 1 van de eigenaresses Trudy hebben ontmoet. Een hele lieve en gastvrije vrouw die ons thuis liet voelen. De interesse in haar gasten hebben ervoor gezorgd dat wij dagelijks bleven komen om te lunchen, dineren, borrelen maar bovenal zonnebaden (we hoefden geen eigen strandlaken mee te nemen)! Natuurlijk maakten we een Hollandse Avond mee omdat we maar met z'n 4-en waren en je moet vooral de visbowl met Sex On The Beach drinken. Heerlijk!!!! We hebben de hele avond onbeperkt gedronken want dat zat in het arrangement. Gewoon voor weinig geld dronken worden....maar niet heus hoor...!!  
Dagtocht naar Fethiye


Op een vrijdag hebben we de regiobus (zo noem ik dat) gepakt om richting Fethiye te gaan. Ik moest daar wat ophalen maar helaas was niemand thuis. We zaten 3 uur in de oververhitte bus en ik had constant trek en dorst, dus een hele tas met eten en drinken meegenomen om de 3 uur te overleven. We waren in totaal 2,5 uurtjes in Fethiye en moesten weer terug omdat het snel donker werd en we moesten nog 3 uurtjes terug naar Marmaris. Vlak bij de Otogar (busstation) hebben we natuurlijk gewinkeld bij de grote shoppingcentre Erasta Fethiye. Met overvolle tassen (ik had niet genoeg kleren bij me....-;)) kwamen we uit de shoppingcentre om vervolgens een cappuccino te drinken bij Mado.... Mado met de heerlijke ijs... De prijzen zijn wel conform Europese begrippen dus voor de inwoners veel te duur, maar voor ons waren het normale prijzen.


Toerist spelen in Marmaris

We houden niet van souveniers kopen van een vakantiestek maar voor enkele thuisblijvers hebben we wel wat gekocht. 
Wij hebben heerlijke dagen gehad in Marmaris. Ons verblijf bij Kaptan Poyraz was geweldig, onze dagen bij Rembrandt Beach waren voortreffelijk. Onze batterij is volledig opgeladen om weer nieuwe avonturen aan te gaan. Eindelijk eens een echte vakantie waar ik eindelijk tot rust ben gekomen. Eindelijk genieten...

Ben jij ook in Marmaris geweest afgelopen periode OF woon jij in Marmaris? Hoe ervaar je het leven of je vakantie daar? Laat een reactie achter onder deze blogpost.

Groetjes Paula


De meest gelezen blogposten van de maand Juni

Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat op mijn blogpagina heb geschreven maar door omstandigheden en door drukte had ik maar weinig tijd. Op onverwachte momenten kwamen opeens hele leuke dingen mijn pad op....nieuwe ontwikkelingen dus stay tuned.


Vandaag een aantal artikelen die in de maand Juni populair zijn...


1. De nieuwste lowbudget mozaïek blush van Fashion Professional (te koop bij de Action)

Deze blush is zo mooi en geeft een mooie glow over de appeltjes van je wang. Zeker een aanrader en voor de prijs......ongelofelijk beneden de € 1,=2. De lowbudget travelset van Max & More (te koop bij de Action)

De kleuren van deze make-up travelset van Max & More zijn ontzettend mooi maar het product zelf geeft fall out en is dus behoorlijk poederig. Je moet het doosje zo voorzichtig behandelen om te voorkomen dat het stuk gaat en je tas of make-uptas smerig maakt van binnen. Voor de prijs van rond de € 1,= is het natuurlijk geen geld.


3. De meest gelezen blogposten van de maand Mei


Ja deze maand werden de blogposten van de maand Mei heel vaak gelezen. Mijn hartelijke dank hiervoor.


4. Mijn wenkbrauwen routine

Ik ben nog steeds aan het leren hoe ik mijn wenkbrauwen het beste moet gaan tekenen en invullen. Doordat ik met een scheermesje een hap van mijn wenkbrauwen wegscheerde, moest ik mijn wenkbrauwen voor de komende periode Aangezien er nieuwe ontwikkelingen zijn en ik er heel druk mee zal hebben, zal in de maand Juli geregeld weer blogposten verschijnen.

Groetjes, 

Paula