Mijn favoriete make-up producten van 2016

2016 is al een paar dagen voorbij. We leven nu in 2017. Wat gaat de tijd snel en wat is er veel gebeurd in mijn privéleven maar ook op het gebied van beauty. Ik heb zitten nadenken wat ik de afgelopen periode aan make-up heb ontdekt en heb gebruikt. Je hebt natuurlijk altijd je voorkeuren en daarom zal ik in deze blogpost mijn favoriete make-up producten op een rijtje zetten qua lowbudget en highend. Jammer genoeg hebben Essence en Catrice geen foundation en concealers voor de donkere huid want anders zou ik daarvan alle producten wel willen kopen. Maar niets is minder waar.
Favoriete make-up producten op een rijtje


1. Primer


Ik heb allerlei primers uitgeprobeerd van lowbudget tot highend maar mijn favoriet is toch die van Smashbox. Het is een behoorlijke investering voor mij geweest begin dit jaar maar je hebt maar heel weinig nodig. Deze Photo Finish primer is helemaal geweldig. Zoals de naam het al gezegd gebruik ik de primer voornamelijk bij speciale gelegenheden waar veel foto's worden gemaakt. En het helpt echt. Maar als je wat minder geld hebt en je wilt elke dag makeup dragen en daaronder een goedkope primer dan gebruik ik die van de Max & More (Action) alhoewel er wel degelijk een verschil zit in substantie. Maar je make-up blijft de hele dag zitten.


2. Foundation


Er zijn 2 foundations die voor mij favorieten zijn: voor de lente/zomer en herfst/winter. Namelijk de foundations van de HEMA (kleur past precies bij mijn huidskleur) en van MAC Cosmetics. Een foundation hoort zo dicht mogelijk bij je huidskleur te passen omdat het anders OF te licht OF te donker wordt en beiden zijn dan NOT DONE.3. Concealers


Ik heb niet altijd een corrigerende concealer nodig maar ik heb deze wel namelijk die van MAC Cosmetics. Daarnaast een concealer die 2 tinten lichter is dan je eigen huidskleur om het gebied rondom je ogen op te lichten. Beide producten zijn van MAC. Aangezien de producten van MAC toch vrij prijzig zijn gebruik ik ook een goedkopere/lowbudget concealer, namelijk die van L.A. Girl in de kleur FAWN

4. Poeders


Settingpowder

Om je concealer vast te zetten heb ik de afgelopen periode eigenlijk alleen maar de gele poeders van Sacha Buttercup settingowder en van ELF gebruikt. 2 verschillende producten die eigenlijk 2 verschillende kleuren geel vertonen maar de prijzen verschillen enorm.

Gezichtspoeder

De gezichtspoeder stem je af op je huidskleur van dat moment. Dus voor de winter/lente gebruik je een andere kleur dan voor de zomer/herfst. De Black Opal deluxe finishing powder is een stuk lichter dan de Etos gezichtspoeder maar beiden zijn voor mijn gezichtskleur goed.


5. Contour- of Bronzerpoeder


Ik moet zeggen dat ik deze niet altijd doe...het contouren en bronzen. Eigenlijk alleen maar bij speciale gelegenheden. Het gebruik van een bronzer meestal wanneer de zomerperiode geweest is omdat je de getinte huid wilt blijven behouden. Een contourpalette van Max & More en die van Sleek heb ik het afgelopen jaar vaak gebruikt. 6. Blush & Highlighters


Omdat er zoveel aanbod aan blushes zijn kan ik geen favoriet benoemen. Ik koop gewoon blushes die op dat moment in de aanbieding zijn of die gewoon lowbudget zijn en kijk wel hoe ze op mijn gezicht staan. Dit is anders met highlighters want bijvoorbeeld de highlighter van H&M is helemaal geweldig maar heb je meer geld dan moet je de highlighterpalette van Sleek eens uitproberen. Superproduct.7. Wenkbrauwen en mascara


Nah, over wenkbrauwen gesproken...! Ik ben nog steeds aan het leren om de juiste wenkbrauwvorm te creeren en heb allerlei potloden, gels, dipbrows, etc. uitgeprobeerd en ben toch tot de conclusie gekomen dat de onderstaande producten goed zijn. Helaas kan ik niet de producten van Anastasia Beverlyhills kopen maar ter compensatie heb ik toch een aantal ontdekt die het net zo goed doen in mijn ogen. 
8. Oogschaduw(paletten)


Ook voor oogschaduw heb ik een heel assortiment maar de favorieten die ik heb zijn toch de dupes van Too Faced! Bijvoorbeeld de Chocolate Bar dupe. Helemaal geweldig en bij de Kruidvat of Trekpleister te koop. En natuurlijk de oogschaduwpaletten van W7!! Ik ben helemaal af van al die losse oogschaduwdoosjes en gebruik nu alleen de paletten.

Totzover even mijn favorieten van 2016. In een andere blogpost ga ik verder over de lippenstiften en andere producten want ik ben nog lang niet uitgepraat over het jaar 2016

Groetjes,

Paula

BEAUTY | De lowbudgetMulticolour Bronzer van Alterra Naturkosmetik (Rossmann)

Al eerder had ik een review geschreven over de lowbudgetmerk Alterra. Tijdens mijn bezoek aan Duitsland zag ik ook dat ze een geweldige kleur bronzer hadden die perfect bij een donkere huid past. Ik heb altijd al problemen gehad bij het kopen van een bronzer omdat deze meestal te licht was voor mijn huid. Met de Golden Wish Multicolour Bronzer heb ik een aanwinst in mijn make-up stash
Alterra Naturkosmetik - Golden Wish - Glory Bronze


Nu heb ik al in mijn review van de blush geschreven dat Rossmann dit product ontwikkelt heeft op natuurlijke basis, maar ik realiseer me dat het een serie is van producten van Golden Wish. Tijd om eigenlijk weer naar Duitsland te gaan wat ze nog meer in deze serie hebben.


Wat is een bronzer en hoe gebruik je het?


Een bronzer is meestal een bruin/terra kleurige poeder dat je kunt gebruiken om de huid een zonniger tintje te geven. Het is een fijn product dat je kunt gebruiken om je huid, subtiel, iets donkerder te maken zonder dat het er onnatuurlijk uitziet. Check video filmpjes op YouTube hoe je een bronzer aanbrengt.


Bronzer breng je aan op de delen van je gezicht waar je normaal het snelste bruin wordt. Een poederbronzer kun je het beste aanbrengen met een grote, brede poederkwast of eventueel een speciale bronzerkwast of een bredere blushkwast van echte haren. De bronzerpoeder wordt hiermee subtiel verdeelt en is het effect het mooiste. Ga je voor het sunkissed effect, dan kun je het beste een bronzer met een subtiele glans gebruiken, een matte bronzer (die zijn er ook) zijn daarvoor soms iets te dof en die zijn juist weer meer geschikt om te gebruiken als shaping poeder.

Als je een rond gezicht hebt dan wil je je gezicht ovaler laten lijken. Dit kan je krijgen door met een bronzer of een donkere kleur poeder met een 3-beweging over je slaap, boven je jukbeenderen en langs je kaak met een kwast te gaan. Je ziet meteen resultaat.


De Glory Bronze van Alterra


Zo een mooie bronzer. Er zitten 3 kleuren in de poeder verwerkt en op de kwast ziet het er licht uit. Als ik de bronzer op mijn gezicht opdoe dan zie ik wel dat het een donkere tint achterlaat. Past precies bij mijn kleur donkere huid.


Mocht je dus ooit in Duitsland zijn en je ziet de winkel van Rossmann...loop dan even naar binnen en kijk in de schap van Alterra. Echt een aanrader!

Groetjes,

Paula