Recept Satesaus zoals ik het maak

Zelfgemaakte satesaus

Natuurlijk kan je naar de Albert Heijn of naar de Lidl gaan en een emmertje kant-en-klare satésaus kopen zonder te weten wat er daadwerkelijk allemaal inzit. Je hoeft alleen maar heet water aan toe te voegen en voila....satesaus is klaar! Ik ben meer van de zelfmaakgerechten en wil ook weten wat er precies allemaal in mijn eten zit dus maak ik mijn satésaus ook liever zelf.



Benodigheden

1 bol knoflook
3 kleine sjalotten
1 kleine rode peper (als je van pittig houdt)
300 gram geroosterde pinda's in bruine vlies
3 kemiri noten (aub niet rauw eten)
2 eetlepels flinterdun gesneden javaanse suiker (gula djawah) of gebruik in plaats van dit bruine basterdsuiker
8 tot 10 eetlepels ketjap manis (ketjap A of ketjap Kaki Tiga)
1 tot 1,5 theelepel zout 
250 cc gekookt water
250 cc kokosmelk (uit pak of uit blik)

Bereidingswijze

  1. Ontdoe de knoflook en de sjalotten van hun schil
  2. Doe in een pan of koekenpan een scheutje olie en bak de knoflook en de sjalotten in z'n geheel in de olie samen met de rode pepers
  3. Fruit ze goudbruin en haal ze daarna uit de pan en doe ze in een foodprocessor of blender of staafmixer om te pureren
  4. Bak in dezelfde pan de geroosterde pinda's en de kemirinoten  een paar minuten en haal ze vervolgens uit de pan en doe in een apart schaaltje. Kemirinoten moeten gebakken worden omdat ze rauw giftig zijn.
  5. Doe de pasta weer terug in de pan en voeg een klein scheutje gekookt water en een scheut kokosmelk toe tot een papperige brij. En nu goed roeren.
  6. Doe de pinda's, kemirinoten en de gula djawa (javaanse suiker of bruine basterdsuiker) in de blender en pureer deze tot dezelfde pasta
  7. Voeg de pindapasta in de knoflook-Sjalottenpasta.
  8. Voeg de ketjap toe en misschien nog een beetje heet water en goed roeren. Altijd blijven proeven of je de juiste smaak hebt. Eventueel 1 van de kruiden of ketjap toevoegen totdat je de gewenste smaak krijgt.
  9. Je satésaus is nu helemaal klaar
Serveer je sate met deze saus en strooi gebakken uien over het gerecht.

Selamat makan!!
Eet smakelijk

Vervolg Restaurantroute Amsterdam Oost

Ben jij ook een liefhebber van lekker eten en hou je er ook van om steeds weer een ander restaurant uit te proberen? Vroeger at ik veel buiten de deur en kende alle restaurants in de omgeving van het Leidseplein, Muntplein en het centrum. Tegenwoordig schieten de restaurants als paddenstoelen uit de grond en weet je niet meer waar je naartoe wilt.

Vandaag neem ik je mee naar mijn buurt Amsterdam Oost. Oost is groot dus om preciezer te zijn gaan we naar de Indische Buurt en een stukje Oostpoort.


Ristorante Lago Maggiore, Javastraat 91





IJs van Oost, Javastraat 79





Ambrozijn Kaas, Brood & Wijn, Javastraat 75A






Bedford Stuyvesant, Javastraat 55




Een lekker bakje koffie en wat toe



Gertrud's Koffie To Go




Even bijkomen na een paar uur shoppen.







Mi Lobie, 1e Van Swindenstraat 505




Sweet Asia, 1e Van Swindenstraat 463



Afrikaans restaurant Serengeti, 1e Van Swindenstraat 44



Lunchroom Simit Sarayi, 1e Van Swindenstraat 40E



Eetcafe Spargo, Linneausstraat 37A



Spaans restaurant Pata Negra, Reinwardtstraat 1



Restaurant Caffe Milo, Linneausstraat 71 huis



Restaurant Enoteca, Linneausstraat 89




Surinaams eethuis Marina Plaza Linneausstraat 74 huis



Brasserie & Restaurant Roezemoes, Land van Cocgneplein 1

Restaurantroute in Amsterdam Oost: Foto-impressie


Hoi lezers, vandaag heb ik zin om naar buiten te gaan en foto's te maken van alle restaurants die Amsterdam Oost heeft. Nou nou nou, het zijn er teveel!! Ik blijf dus dichter bij huis en laat ik in deze 1e serie maar een aantal eettenten zien waarvan ik vind dat je daar absoluut naar toe moet gaan als je in Amsterdam Oost bent. Al meer dan 20 jaar woon ik in Amsterdam Oost en heb diverse eetgelegenheden van binnen en buiten gezien.

Restaurant Brasserie Oost, Sumatrastraat 47




Restaurant Mesken, Sumatraat 35



Walter's - The Walter Woodbury Bar, Javastraat 42




Majesteit Taart, Javastraat 5





De leukste taartenshop, 1e Van Swindenstraat 12-14



Er zijn nog meer eettentjes, restaurants, eetwinkels en eettenten in Amsterdam Oost, Indische Buurt en Watergraafsmeer, maar ik kom met nog een aantal series op deze blog.

Volg mijn blog en geef je mening door een reactie onder de blogpost te zetten.

Ik zou zeggen...plan je weekend in om naar Amsterdam Oost te komen.

Foto-impressie De Vrije Markt in Cuijk



Op zaterdag 10 oktober jl. ging ik met mijn zusje, mijn nicht en haar vriend naar De Vrije Markt in Cuijk. De markt bevindt zich in een loods (markthallen noemen ze het) waar het weer onderverdeeldiss in 4 grote hallen en in het midden een horecaplein waar op die zaterdag een live-band speelde.






Er staan in totaal 1500 kramen in de hallen en dit was ook duidelijk te merken want verdwalen kon je daar als de beste. Dus loop met een plattegrond want anders kom je weer op het horecaplein....niet erg natuurlijk maar toch.

Je kan daar van alles kopen. Kleding, schoeisel, antiek, brocante, elektronische apparaten, meubilair, planten en bloemen, cosmetica en huidverzorging, te veel om op te noemen. Of het goedkoper is dan op de markt of in de winkel? Nee, ik denk het niet.

Onderstaande foto's laat een impressie zien hoe de sfeer is en welke producten er te koop zijn. Ik heb alleen de stands opgenomen die mij interesseerden.














Kwasten schoonmaken / Clean your makeup brushes

Elke dag make-up dragen en gebruik maken van kwasten. Weet je hoeveel bacterien er dan in de kwasten zitten? Nee? Dan zou ik je kwasten maar goed gaan wassen. Ik was ze alleen maar met olie en babyshampoo en niet met de kwastenreinigers die sommige cosmeticamerken aanbieden.



Ik was mijn kwasten altijd 3 x per week en voornamelijk 's avonds zodat ze 's nachts kunnen drogen.


Werkwijze

In een drievaks schaaltje doe ik een flinke scheut olijfolie en babyshampoo in elk vakje. Ik heb alvast een aantal kwasten in de vakjes gedoopt en daarom is het derde vakje een beetje smerig. 


Vervolgens maak ik de kwasten nat. Ik doe ze nooit droog erin omdat het dan teveel olie en shampoo absorbeert. Eigenlijk moet je erop letten dat alleen de haren nat worden. Je ontkomt er niet aan dat het hout of metaal nat wordt maar probeer het te voorkomen want anders bestaat er een kans dat het hout of metaal loslaat van het bundeltje haren.



Nadat ik alle kwasten nat gemaakt heb, doop ik ze 1 voor 1 in de olijfolie


Daarna worden ze 1 voor 1 in de babyshampoo gedoopt.
























In het 3e vakje probeer ik het overtollige vloeistof eruit te stampen...heel voorzichtig hoor...en niet te hard natuurlijk want anders laten de haren los.




Nadat alle kwasten in de olie en shampoomengsel zijn gedoopt dan zien ze er zo uit








Ik laat de kraan lopen, hou mijn hand als een kommetje en laat het water in mijn handpalm lopen. De kwast doop ik dan in het water en wrijf het over mijn handpalm om de kwast schoon te krijgen. Deze kwast is per ongeluk met hout en al onder water gekomen.





















Nadat alle kwasten een lauwwarme douche hebben gehad, leg ik ze op een droge handdoek en laat ze een nacht drogen.





Misschien dat jij andere manieren hebt van schoonmaken, laat het me weten door een reactie achter te laten en vergeet me niet te blijven volgen.

Groetjes Paula

Lowbudget tot highend make-upkwasten

Hallo lezers, vandaag een blogpost over de diverse kwasten voor gezicht en ogen. Waarvoor worden make-upkwasten gebruikt.


Volgens wikipedia is de beschrijving van een kwast het volgende:
Een kwast als gereedschap bestaat uit samengebonden vezels waarmee een substantie op een voorwerp aangebracht kan worden, of om schoon te maken.
Van oudsher bestaat een kwast uit haar van dieren (varkenshaar, dassenhaar) of uit plantaardige vezels. Tegenwoordig worden ook kunststofvezels gebruikt. De vorm ziet er vrijwel steeds hetzelfde uit; een steel om vast te houden met op het uiteinde haren waarin de vloeibare, gel- of poedervormige substantie blijft hangen. De meeste kwasten zijn rond, maar er zijn ook platte of blokvormige kwasten. De verschillende kwasten zijn soms genoemd naar hun vorm, en soms naar hun toepassing.

Gezicht

Voor het gezicht gebruik ik 6 kwasten
  1. Foundationkwast van de ETOS. In de winkel te koop en online voor € 3,99
  2. Concealerkwast 195 van MAC Cosmetics. In de winkel en online te koop. € 22,=
  3. Settingkwast van Real Technique. Online te krijgen bij de Boozyshop voor
    € 9,99
    ,=
  4. Poederkwast van E.L.F. Online te krijgen bij de E.L.F. webshop voor € 4,=
  5. Contourkwast van E.L.F. Online te krijgen bij E.L.F. webshop voor € 8,=
  6. Blushkwast van Real Technique. Online te krijgen bij Boozyshop voor € 12,49





In een andere blogpost zal ik een make-uptutorial beschrijven en zullen deze kwasten aan de orde komen.

Ogen

Voor de ogen heb ik weer andere kwasten
  1. Tappered blendingkwast A02 Classic van de Boozyshop: € 3,50
  2. Eye shading kwast A06 Classic van de Boozyshop € 3,50
  3. Pencil kwast A04 Classic van de Boozyshop € 3,50
  4. Blender (ronde schuine vorm) van de Douglas € 5,95
  5. Lippenseel, Shu Uemura 6M, is niet meer te krijgen op de website van Shu Uemura. Prijs rond de € 10,=
  6. Eyelinerkwast van Max & More. Is als setje samen met de geleyeliner te koop bij de Action voor € 0,98
  7. De welbekende starterkit van Real Techniques. Bevat 5 fullsize make-up kwasten: Base shadow brush, Deluxe crease brush, Accent brush en een Fine Liner brush. Als set verkrijg bij de Boozyshop voor  € 25,99




In deze blogpost heb ik maar een aantal kwasten laten zien. Je hebt natuurlijk duurdere kwasten die van betere kwaliteit zijn en waar ook een prijskaartje aan hangen maar het is maar hoe je budget is. Ik ben jarenlang geleden begonnen met kwasten verzamelen en ben heel wat winkels afgestruind om de juiste te vinden voor een goeie prijs. Er zijn een aantal kwasten die ik in het buitenland heb gekocht omdat ze daar goedkoper waren dan in Nederland.

In een andere blogpost zal ik beschrijven hoe je de kwasten schoon moet maken.

Hoop dat je aan de tips wat hebt en ik zou zeggen...ga aan de slag!

Deze blogpost wordt niet gesponsord. Alle producten zijn zelf ingekocht.

Vegetarisch gerecht: spitskool met wortel en prei

Vandaag een lekkere roerbakgerecht die ik thuis altijd maak. Bij dit groentegerecht eten we vaak rijst erbij met een gebakken vis of kip. Je kan in plaats van de spitskool ook andere groentesoorten gebruiken en eventueel blokjes kipfilet aan toevoegen. Zorg wel dat de kipfilet eerst gebakken wordt voordat je alle kruiden aan toevoegt.


Benodigheden:

500 gram gesneden spitskool of een halve kleine spitskool
1 kleine prei van ongeveer 250 gram
1 grote wortel
1 grote ui of 2 kleine sjalotten
3 tenen knoflook
1 theelepel olie
1 runderbouillionblok
1 mespuntje trassie (gefermenteerde garnalen)
beetje water


Bereidingswijze:

  1. Schil de ui of sjalotten en snij ze in zeer dunne reepjes
  2. Schil de 3 tenen knoflook en hak ze zeer fijn. Gepureerde knoflook mag ook
  3. Snij de spitskool in repen. De gesneden spitskool kan meteen gewassen worde.
  4. Snij de prei in dunne ringen en was ze.
  5. Schil de wortel en snij deze vervolgens in dunne plakjes
  6. Verhit in een wok of diepe pan een theelepel olie.
  7. Fruit eerst de uien totdat ze diep bruin zijn. Niet aangebrand a.u.b. want de smaak komt dan in de groenten.
  8. Doe vervolgens de knoflook erbij.
  9. De runderbouillionblok breek je tot kleine stukjes en voeg deze toe in de wok of pan.
  10. Doe ook het mespuntje trassie bij.
  11. Goed omroeren totdat de bouillionblok en de trassie gesmolten en opgelost zijn.
  12. Voeg nu eerst de wortel toe, vervolgens spitskool en aan het eind de prei. De prei moet half gaar zijn om het lekkerste resultaat te krijgen.
  13. Voeg een beetje water toe om zo jus te krijgen.
Eet de roerbakgroente met witte rijst en gebakken vis, kip of vlees OF als je het helemaal vegetarisch wilt doen dan gebakken tahoe (tofu) of tempeh bij eten.

Eet smakelijk / Selamat maken

Mijn favoriete webshop: Boozyshop



In de afgelopen jaren heb ik een make-up stash opgebouwd van merken die mij aanspreken omdat ze aansluiten op mijn huidtype en op mijn huidskleur. De meeste producten heb ik gekocht bij de Kruidvat, Etos, Big Bazaar, Op = Op Voordeelshop, Action, Douglas, M.A.C., Ici Paris XL, Dio drogist, Watsons Turkije en Gratis Turkije.

Met de komst van internet is het alleen nog makkelijker geworden. 1 klik op de knop en je hebt een bestelling gemaakt en je product wordt meestal de volgende dag geleverd. Ik heb nog wel moeite met het online kopen van foundation, concealer en bronzer omdat niet elk merk een kleur heeft die aansluit op mijn huidskleur. Ik hou niet van online inkopen bij een buitenlandse webshop. Je moet dagen wachten voordat je product aankomt, meestal betalen met een creditcard die ik niet heb en daarnaast hou ik niet van rompslomp als je het verkeerde product hebt gekocht. Dan maar binnen Nederland....is makkelijker.


Boozyshop

1 van mijn favoriete webshop is Boozyshop. Boozyshop bestaat sinds 2008 en is gevestigd in Zeeuws-Vlaanderen. Daar staat hun magazijn depot met alle mooie producten die je terug kan vinden op de webshop.

Eigenaren van Boozyshop zijn Koen en Maaike en samen met een heel leuk team zorgen zij ervoor dat de bestellingen mooi verpakt bij de klanten komen en zorgen ze er ook voor dat de mooiste merken die in Nederland nog niet verkrijgbaar zijn toch nog naar Nederland komen. Boozyshop verzendt hun pakketjes met PostNL en Bpost (voor België). Bestellingen boven de € 40 euro worden gratis verzonden.

Daarnaast heeft Boozyshop een eigen lijn. Boozy Cosmetics genaamd.
Op de website wordt het volgende omschreven:

Het assortiment van Boozy Cosmetics is toegespitst op jonge vrouwen die professionele prestaties van hun beauty producten verwachten tegen een scherpe prijs.

Het assortiment is dynamisch en gaat mee met de laatste trends, het merk is opgericht in 2014 en sterk groeiend! Houd dit merk goed in de gaten want er komen nog heel veel beauty's in het assortiment van Boozy Cosmetics!


Bij Boozyshop heb ik onderstaande kwasten aangeschaft en ik moet zeggen...zeer tevreden. De kwasten zien er stijlvol uit en liggen goed in de hand. Zijn zeer makkelijk schoon te maken, zachte haren ondanks dat het synthetisch is en ik heb nog geen 1 borstel waarvan de haren uitvallen.


Real Techniques kwasten

Natuurlijk verkopen zij ook andere kwasten. Bijvoorbeeld de kwasten van Real Techniques van Samantha en Nicole Pixiwoo. Geweldige kwasten maar niet overal verkrijgbaar dus een geluk dat Boozyshop ze verkoopt. Mijn eerste kwasten kocht ik meer dan 2 jaar geleden in Turkije.




L.A. Girl cosmetica: concealer & bb-cream

Elke keer zag ik op YouTube dat de Amerikaanse beautylovers de L.A. Girl Pro.Conceal HD concealer gebruikten en ik moest het gewoon hebben omdat de Nederlandse concealers altijd voor mij te licht waren. Opeens kwam Boozyshop met de melding dat ze een nieuw merk in de webshop hadden...yes...LA Girl Pro.conceal!! Natuurlijk meteen checken. En de prijs??? Niet duur € 4,99

En natuurlijk de BB-cream in de kleur DARK: helemaal mijn kleur.

Ik zou zeggen...mensen...ren naar je computer of laptop en check de website van bBozyshop want je vindt daar de mooiste producten voor een redelijke prijs. En vergeet niet naar de SALE gaan waar ze voor zeer bespottelijk lage prijzen producten verkopen. 

Ik ben fan...jij straks ook?

Groetjes Paula


Deze blogpost is niet gesponsord. Producten zijn zelf gekocht