PERSONAL | Stand van zaken

Goedemorgen lezers, het is alweer bijna 1,5 maand geleden dat ik wat voor het laatst heb geschreven. In mijn priveleven is er heel veel gebeurd waardoor ik niet aan schrijven toekwam. Ten eerste is mijn moeder plotseling overleden en vervolgens na 15 dagen mijn schoonmoeder en je kunt dan begrijpen dat ik helemaal geen zin had om een blogpost te schrijven. Er waren andere zaken die op dat moment veel belangrijker waren.


Toekomst


Aangezien ik nog steeds op zoek ben naar werk die passend is en waar ik mij gelukkig bij voel, is het moeilijk voor mij om alles op de rit te krijgen. Het zoeken naar werk brengt mij in een depressieve stemming en ik voel me doodongelukkig dat het maar niet lukt. Als secretaresse of als officemanager ben jij 1 uit een doos van duizend en daarnaast ben ik 50 jaar waardoor het nog moeilijker wordt want in de ogen van de werkgever ben je dan veel te duur. Maar natuurlijk ben ik duur want ik heb jarenlange werkervaring en ben ook vanaf de basis begonnen dus ik vraag salaris naar werkervaring en de diploma's die ik heb. Dus ik moet het over een andere boeg gooien en kijken welke interesses ik heb. Ik ben ook van mening dat een secretaresse in elke branche te plaatsen is aangezien de werkzaamheden overal hetzelfde zijn alleen heb je met vakjargon te maken die je na een paar weken wel onder de knie krijgt.


Food


Ik ben gek op koken. Ik zou graag in een restaurant willen werken of zelf eentje beginnen. Nieuwe kooktechnieken leren of nieuwe recepten uitproberen en van daaruit verder gaan om nog meer te leren. Ik zou ook een vergelijking kunnen maken dat bepaalde handelingen die ik thuis verricht misschien verbeterd worden.Beauty


Omdat ik toch met een blogpagina begonnen ben, is mijn interesse voor beauty alleen maar gestegen. Het uitproberen van nieuwe high-end of lowbudget producten heb ik een sport van gemaakt. Er is wel 1 nadeel....mijn kasten raken overvol met make-up waardoor ik heel veel heb weggegeven of weggegooid. Als ik de waarde van alle make-up bij elkaar optel dan schrik ik toch wel dat het een dure aangelegenheid is geweest. Gelukkig heb ik ook heel veel gekregen en heb ik sommige producten behouden omdat ze qua aanschaf best wel prijzig waren. Werken in een parfurmeriezaak of drogist is ook een optie voor mij aangezien ik de producten dan kan reviewen en vervolgens aan de klant kan adviseren. Twee vliegen in 1 klap zou ik zeggen.


Travel


Ik ben gek op reizen!! Nieuwe talen leren is een wens die ik heb. Ik moet zeggen dat ik al een aantal talen versta, spreek, schrijf en lees maar er zijn genoeg andere talen die ik absoluut onder de knie wil hebben. Vroeger wilde ik altijd de toeristische sector in maar doordat er geen geld was kon ik niet naar de toeristische opleiding die toendertijd in Hengelo of Breda was. Helaas helaas. Gelukkig heb ik in mijn werk heel veel aan taal kunnen doen en tijdens de vakanties of familiebezoek heel veel talen kunnen leren. Engels, Duits, Nederlands, Bahasa Indonesia, beetje Frans, beetje Spaans, beetje Turks, beetje Italiaans. Bij de ene taal een hele conversatie kunnen doen maar bij sommige talen kan ik het wel verstaan maar kan geen hele conversatie voeren. Zet mij in als reisbegeleidster en ik red me wel hoor. Ik zou het toch graag willen doen als reisbegeleidster of op een reisbureau werken. Niet alleen om de voordelen maar ook om contact met mensen en nieuwe talen leren.


DIY


Sinds een paar jaar ben ik helemaal in to the DIY. Kan ik iets niet kopen dan ga ik het maken of ik verander iets lelijks in iets heel moois. Hiermee heb ik ook mijn creativiteit verder ontwikkelt en merk zelf dat er meer in me zit dan dat ik had gedacht. Ben altijd trots als er een schilderij klaar is en als mensen het mooi vinden. Ik zou best wel als interieurstyliste willen leren en werken. Het samenstellen van kleur en stof in een interieur. Je moet er feeling voor hebben want ik zie vaak genoeg op facebook dat mensen hun huis opnieuw inrichten en het ziet er niet uit omdat ze de kleurencombinatie niet goed doen of ze gebruiken de verkeerde stoffen c.q. materiaal. Ach, misschien komt het ooit dat ik een huis helemaal mag inrichten.


Ondanks een triest begin van het jaar 2017 blijf ik positief en blijf ik geloven in een geweldige toekomst! Het allerbelangrijkste is toch dat een mens gezond is want als je niet gezond bent kun je ook niet werken en zal je leven er heel saai en somber uitzien.

Ik zie jullie graag weer op mijn blogpagina en hoop dat jullie mijn pagina blijven volgen.

Groetjes,

Paula