BEAUTY - Highlighter highlighter en nog eens highlighter

Een hele zonnige goedemorgen, ja hier schijnt af en toe de zon maar het is een stuk kouder dan gisteren helaas. Gisterenmiddag op een terrasje gezeten pal in de zon en natuurlijk wat (ietsje maar hoor) bijgekleurd. Wat is niets mooier dan vervolgens je op te maken en dan een mooie highlighter te gebruiken. Het ziet er nog stralender uit dan voorheen.


Wat is een highlighter?

Volgens Wikipedia is een highlighter het volgende:
Een highlighter is een make-upproduct dat wordt gebruikt om een glans te creëren op de wangen of andere delen van het gezicht. Men brengt dit vaak op de jukbeenderen aan, of andere 'hoge delen' in het gezicht waar je het licht wil vangen, zoals neusbrug, cupidoboog, binnenste ooghoek en wenkbrauwbot.
Highlighters bestaan in poedervorm en in vloeibare vorm en bevatten lichtreflecterende deeltjes of echte glitters (de grofheid van de glitter varieert) die zorgen voor een glans op het gezicht.
Een highlighter (ook wel illuminator genoemd) wordt gebruikt om extra nadruk te geven aan delen van het gezicht. En met name de ‘hoge delen’ op je gezicht. Doordat er in een highlighter licht reflecterende stofjes zitten lijken deze plekken waar je het aanbrengt nog meer naar voren te komen. Daarnaast geeft het een frisse blik, bijvoorbeeld aanbrengen in de ooghoeken waardoor de ogen sprekender lijken.


Verschillende soorten highlighters

Highlighters worden gemaakt in verschillende vormen en in verschillende kleuren.
Je hebt ze in poedervorm, in crèmevorm en in vloeibare vorm. Dat laatste heb ik niet in mijn make-upstash want ik ben nog geen goeie gevonden die past bij mijn huidstype en huidskleur.

Wanneer breng je een highlighter aan?

Je zorgt dus eerst dat je huid helemaal egaal is qua kleur. De foundation, concealer en gezichtspoeder zijn aangebracht en een paar minuten laten gerust om te laten intrekken. Vervolgens geef je schaduw aan je gezicht door met een contourpoeder of -creme schaduwen in je gezicht aan te brengen. Met de blush geef je je gezicht de gezonde uitstraling en nu is het tijd voor de hightlighter. Met een zachte make-upkwast geef je accent op je jukbeenderen, wenkbrauwbot, hoogste punt van je neus en het bot boven je wenkbrauw. 

Highlight voor de donkere huid

Voor een donkere huid kan je echt niet alle kleuren highlights gebruiken want je gezicht wordt anders te grauw of je krijgt een witte waas op je gezicht. Voor de donkere huid is een warme gouden gloed het beste. Het springt niet uit omdat het te wit of te roze is maar wordt 1 geheel met je huid en je uitstraling.
Bron photo: Black Opal

Mijn highlighters

H&M


Een lowbudget product van de H&M die lichtroze van kleur is maar wordt niet grauw of te roze op je gezicht. In de sale nu € 3,=


De Etos Highlightning powder


Een lichtroze tot zalmkleurige highlighter die heel licht van kleur is. Net niet tegen het witte aan. Een zeer poederige highlighter die je niet te veel moet vervoeren want anders komt al het poeder in je tas. Prijs versus kwaliteit vind ik niet kloppen omdat het product te poederig is en je verliest de helft. Bij de Etos te koop voor € 4,99
 


Max & More highlighter in de contourpalette


Van Max & More heb ik geen aparte highlighter maar die zit wel in de contourpalette die ik een tijdje geleden heb besproken. De kleur is veel te licht voor een donkere huid dus gebruik ik het als oogschaduw. Maar voor € 1,90 was het toch geen miskoopje. Palette wordt soms ook als oogschaduw gebruikt dus uiteindelijk geen weggegooid geld.


Primark bronzer/blush metalic sunkissed

Echt waar. Dit product kost € 2,50 en is een blush/bronzer. Eigenlijk helemaal niet ok want voor een blush EN vooral voor de bronzer glimt die teveel. Een bronzer mag helemaal niet glimmen en zeker niet voor de donkere huid! Dus dit product gebruik ik als highlighter. Ideaal voor de donkere huid. Goed gedaan Primark en nu maar hopen dat jullie snel jullie winkel in Amsterdam openen.
 


Sleek highlighting palette

De mooiste als laatste deze wonderschone palette van Sleek. Het product smeert heel goed. De creme is romig en de kleuren worden niet assig of grauw op je huid. Een aanrader. Dit product is o.a. te koop bij de DIO drogist voor plusminus € 13,99Highlight je leven en je ziet er stralend uit. Dit is ook de bedoeling van de higlighter. Heb jij ook 1 van deze producten? Deel je ervaring door een reactie te geven onder deze blogpost.

Groetjes Paula

LIFESTYLE - Sample Sale Goosecraft

Goedemiddag, noteer in je agenda zaterdag 28 mei 2016! Er is weer sample sale van Goosecraft.

Wie zijn ze Goosecraft?

Goosecraft is het merk van de leren jassen, tassen, jurken, etc.! Goosecraft die zijn oorsprong vindt in Amsterdam, ontwikkelt leren producten met een rock and roll attitude. Hun visie is het continu ontwikkelen van nieuwe vormen, materialen, patronen ' zoals het toen was, en zoals het nu is'. Zij brengen een moderne aanpak in de design met behulp van traditionele productietechnieken waardoor de perfecte lederen jas ontstaat.
Bron photo: de Bijenkorf

Hun filosofie

leer is het oudste en meest natuurlijke materiaal, met een unieke eigenschap: hoe langer je het draagt, hoe mooier het wordt.
leer is een product dat voorkomt uit echt vakmanschap, het leer vereist vele traditionele behandelingen en afwerkingen tijdens de productie voordat het product tot stand komt. leer herovert de individualiteit van de eigenaar en benadrukt de persoonlijke karakteristieken.
…net als een tweede huid…
leer reflecteert je persoonlijke dromen en fantasieën. Ondanks de eindeloze authentieke achtergrond, komt onze inspiratie van de collecties voort uit de goose. letterlijk, de goose heeft een trots en zelfverzekerd karakter; figuurlijk, a goose refereert naar de oude mythes en fantasieën. het zal je opmerken dat ieder goosecraft product origineel en uniek is en dat ieder zijn eigen persoonlijke verhaal vertelt over jou dromen en fantasieën. Goosecraft is altijd op zoek naar een natuurlijke balans tussen de juiste kwaliteit, fit en details. de details zijn de verborgen schatten die het verschil maken. goosecraft ontwikkeld door de tijd heen maar zal altijd zichzelf blijven.
Bron photo: goosecraft.com


Wat is een sample sale?

Een Sample Sale is een tijdelijke verkoop van samples en te veel geproduceerde kleding, schoenen, tassen en accessoires van zowel oude als nieuwe collecties van een bepaald merk. Ze worden van te voren aangekondigd of zijn alleen op uitnodiging toegankelijk.
Tijdens een sample sale worden artikelen zoals kleding, schoenen, tassen, etc. verkocht tegen kortingen die kunnen oplopen tot wel 80%. Zo kunnen de artikelen van het winterseizoen in de lente verkocht worden voor bijvoorbeeld 50% van de originele verkoopprijs. Maar soms kan het ook zijn dat ze artikelen verkopen als promotiemateriaal of als proef zodat de verkopers kunnen zien welke artikelen in trek zijn. Ze kunnen dan inspelen op de verkoop aan de winkels.

Sample Sale wordt ook wel Stock Sale, Outlet Sales of Stock Sale Outlet genoemd. Meestal worden de verkopen gehouden door het merk zelf en op het hoodfkantoor of in een bepaalde grote locatie.

DUS: als je geïnteresseerd bent in leren mode-artikelen? Meld je aan bij Goosecraft en je wordt op de hoogte gehouden van sample sales. 

Groetjes Paula

Dagje Amsterdam? Ga beslist naar deze evenementen

Goedemorgen, het is vandaag 12 mei en het is nog steeds warm waardoor je weer energie hebt om allerlei dingen te ondernemen. In deze blogpost een aantal tips voor evenementen die in Amsterdam worden georganiseerd. Misschien dat je dan inspiratie op kan doen.Smaakversterkers


Vanavond zal er een clubavond plaatsvinden in de Bitterzoet, Smaakversterkers genaamd. Van disco, house, licht effecten, kunst en muziek met onder andere dj's Tim Jules, Max Abysmal, Julien Simmons en Joey Machack.
Bron photo: website Bitterzoet


Springflow festival


Het Springflow festival viert zijn 5e editie van de Springsnow festival. Het Springsnow Festival viert dit fenomeen in Amsterdam van 21 april t/m 21 mei op diverse locaties op de IJpromenade. De start is in de Czaar Peterstraat, onlangs verkozen tot leukste winkelstraat van Nederland! Vijf kunstenaars: Edith Brouwer, Erik Timmermans, Tom Thijsse, Herman Mulder & Carola Rombouts maken elk 1 Lente-Lino en daar 5 prints van. Zo komt er op 5 locaties in de stad een mini-expo: bij Pek & Kleren (Noord), TOON (West), Gifted (Zuid), Antoesa (Oost) & Handmade Heaven (Oost). Op al die locaties ook Springsnowfeestjes! Iedereen kan meedoen aan Springsnow: door het volgen van de IEPENROUTE,  zelf de lentesneeuw te vangen, of deel te nemen aan één van onze activiteiten. 

De Iepenroute tijdens het festival
Een vast onderdeel van het Springsnow Festival is de acht kilometer lange iepenroute, van het iepenarboretum in Amsterdam-Noord (vlakbij het EYE Filmmuseum) naar de Hortus Botanicus. Bij deze route doorkruis je het oostelijk deel van het centrum van Amsterdam, een prachtige manier om de stad in bloei te verkennen.
Bron photo: Springflow Festival

Bodyworlds: The Happiness project


Je zult het reclamefilmpje van Bodyworlds wel eens gezien hebben. Skeletten of een animatie van (tja hoe moet ik het noemen) mensen zonder huid en haren. In ieder geval vind ik Bodyworld helemaal fantastisch. Een anatomievoorstelling maar ik denk ook meteen aan pathologie maar dat is meer ontleden toch?BODY WORLDS in Amsterdam. De interactieve expositie vertelt het verhaal van het lichaam van de mens en de invloed van het fenomeen ‘geluk’ op onze gezondheid. Er staan meer dan 200 anatomische preparaten van echte menselijke lichamen die de complexiteit, veerkracht en kwetsbaarheid van het lichaam tonen.
Bron photo: Bodyworlds

DWDD popup museum


Als je van een musea en van het televisieprogramma De Wereld Draait Door houdt dan moet je zeker naar het DWDD Pop-Up Museum gaan. In dit museum stellen opnieuw negen vaste gasten van het populaire tv-programma een tentoonstelling samen. Zij kiezen hiervoor hun favoriete kunstwerken uit de depots van elf Nederlandse topmusea. De tweede editie van het DWDD Pop-Up Museum is van 29 januari tot en met 22 mei 2016 te zien in het Allard Pierson Museum.

Verborgen kunstwerken
De gastconservatoren, onder wie Carice van Houten, Wim T. Schippers en Paul de Leeuw, gaan elk in een ander museum op zoek naar werk van verborgen meesters. Per museum is er in het Allard Pierson één zaal ingericht, naar de ideeën en smaak van de gastconservatoren. Deelnemende musea zijn onder andere het Mauritshuis, Kröller-Möller Museum, Teylers Museum, Museum Boijmans van Beuningen en Het Scheepvaartmuseum.
Bron photo: de focus


Rollende keukens


Eten mag natuurlijk niet ontbreken op mijn blogpagina. Daarom is een aanrader het evenement Rollende Keukens bij het Westergasfabriek vanaf 12 mei tot en met 16 mei. Meer dan honderd tot eettent verbouwde campers, dubbeldekkers, busjes en brommers serveren pizza’s, verse soepen, verfijnde visgerechten, smoothies en veel meer lekkers. Geniet van de culinaire hoogstandjes in de zon of tijdens een filmvertoning in de open lucht. Daarnaast staan er voor vandaag een aantal muziekoptredens op de agenda. Check de website van Rollende Keukens.
Bron photo: festivaloverzichtamsterdam.nl

Ik denk dat je nu wel genoeg informatie hebt om 1 of 2 dagen in Amsterdam rond te struinen. Veel plezierige en zonnige dagen in Amsterdam.

Groetjes Paula

De mooiste instagram foto's van Created By Paula

Sinds de start van deze blogpagina (1 oktober 2015) ben ik natuurlijk ook begonnen met Instagram. In het begin had ik heel veel moeite want ik kreeg de foto's niet mooi, ik kreeg de foto's niet scherp. Maar met de tijd leerde ik veel te doen met mijn foto's en de laatste paar maanden alleen maar plezier in gehad. Kijk met mij mee naar de meest "leuk gevonden" instagramfoto's.

1. De zwart/wit foto van een lantaarn uit Torrevieja

Deze foto heb ik gemaakt tijdens mijn vakantie naar Torrevieja. Op de markt stond een stand met hele mooie lantaarns. Deze shot is zo goed gemaakt waardoor ik er zelf verliefd op werd.


2. Foto van de waterput in het dorp Ullath (Saparua) op de Molukken

Een foto die elke Ullathnees misschien wel heeft. Wanneer je aankomt in het dorp is het eerste wat je doet naar deze put gaan omdat hier de bron van het dorp is.


3. Een shoot van mij na het duiken in Fethiye

Hier is geen verdere uitleg voor nodig maar mijn hartelijke dank aan Alan Turner van European Diving Centre Fethiye (EDC) om zijn probeeractie om duikles te geven. You did it! En natuurlijk aan de leukste duikinstructeur van de European Diving Centre Ahmet...


4. Lava cake ofwel chocoladecake met vulling

Hoe heerlijk is deze cake. Ik maak het nog regelmatig en smikkel het dan in m'n eentje op. I love it.


5. Een bord met bril en kogelbiefstuk

Ken je dat, dat je heftig zit te kletsen en je bril valt net op het moment dat de ober een bord met eten voor je neerzet? Nou, mij is het gebeurd hoor...bij Loetje aan 't IJ. Deze gebeurtenis gaf meteen aanleiding tot het maken van een foto.

6. Ik hou van de stilte in de woestijn

Tijdens mijn vakantie in Tunesie is deze foto gemaakt in de vroege ochtendgloren. De stilte is zo heerlijk voor je hoofd. Je zet je verstand op "0" en kan rustig over de vlakte kijken zonder het geluid van auto's, fietsers, scooters, etc. etc. Nee....pure stilte


7. Amsterdam in de vroege ochtend

Wat is het heerlijk om op zondagochtend Amsterdam in te gaan en te genieten van de rust die de stad nog heerst.


8. De duikboot bij het NDSM-haven

Op de zondagochtend met de pont over het IJ naar de NDSM-haven waar je wordt verwelkomd door deze duikboot. Hoe mooi is dit


9. De woestijn in Tunesie

Ik vind dit nog steeds een hele mooie foto en kon het niet nalaten om deze aan jullie te laten zien.


10. 4 meter onder water duiken en vissen brood geven

In eerste instantie vond ik het doodeng en wilde ik absoluut niet het diepe water in. Ook al had ik de leukste duikinstructeur maar zelfs hij kreeg mij het diepe niet in. We kregen zelfs ruzie onder water. Uiteindelijk door de eigenaar van het duikcentrum begeleidt en kregen we deze schitterende foto onder water. Sorry Ahmet...

Dit waren de 10 meest leuk gevonden instragram foto's van Created By Paula.

Groetjes Paula

Vandaag Moederdag. Van welke liedjes houd je moeder van?

Goedemorgen, vandaag is het Moederdag en wij vertrekken zo richting onze moeder die in een verzorgingstehuis woont. Mijn moeder van 85 woont al een tijdje op eigen verzoek in het verzorgingstehuis en vind het heerlijk daar. Alhoewel ze toch liever een woning met 3 slaapkamers wilde is ze toch best tevreden met haar 2-kamerwoning. Wat heel emotioneel is, is dat zij 1 van de laatste 1e generatie Molukse in de Molukse wijk in Almelo is die nog leeft. Dus een blogpost over haar mag uit respect en eerbetoon.1. Muziek uit haar jeugd

Ooit vertelde ons dat ze het nummer van Shirley Temple altijd mooi vond en meezong. Een Engels liedje over LOLLIPOP. Ze zong het ons voor maar was de helft van het nummer natuurlijk vergeten maar ze weet het deuntje nog steeds. Het liedje is in 1934 uitgebracht. 


2. Sioh mama

Ik ben van Molukse afkomst en ben opgegroeid met Molukse en Indonesische liederen (balads, gospel, soul, funk, etc.). Speciaal voor Moederdag Molukse en Indonesische nummers voor de 1e generatie moeders die nu nog in Nederland leven. Op verzoek kan ik de vertaling geven.


2. Pangkuan Ibu

Een kind die terug denkt aan de momenten dat hij of zij op de schoot van zijn moeder zit.


3. Naruwe - Cuma ale sandiri

Naruwe een jongensgroep uit de Molukken en om precies te zijn uit het dorp waar mijn moeder oorspronkelijk vandaan komt...Ouw. Een dorpje die naast het dorp van mijn vaders dorp Ullath ligt. Cuma ale sandiri betekent eigenlijk...Alleen jij!
4. Indah rencanamu Tuhan

1 van de lievelingsnummers van mijn moeder die wij ook ooit als gezin voor haar tijdens een kerkdienst voor haar hebben gezongen op haar 85ste verjaardag.

5. Kalau kucari damai

Ook 1 van de lievelingsnummers van mijn moeder. Een gospel over als je op zoek bent naar vrede dan is er maar 1 iemand waarbij je terecht kan.


6. Al Green - God is standing by

Voordat mijn moeder ziek werd en voordat zij naar het verzorgingstehuis ging, zongen wij altijd dit nummer met haar samen.

7. Lisaboli kakalisa

Lisaboli kakalisa is de oude benaming van het dorp Ouw waar mijn moeder oorspronkelijk vandaan komt. Over het dorp is een lied geschreven en wordt ook beschouwd als het volkslied.

8. God van trouw


Wat hebben wij dit nummer vaak beluisterd en samen met onze moeder gezongen. Ze werd er vrolijk van en tikte alleen maar met haar handen op de maat van de muziek.Wij gaan nu genieten van een zonnige Moederdag en ik hoop dat jullie dit ook zullen hebben. Geniet van het leven want het duurt maar even.

Groetjes Paula