BEAUTY - Highlighter highlighter en nog eens highlighter

Een hele zonnige goedemorgen, ja hier schijnt af en toe de zon maar het is een stuk kouder dan gisteren helaas. Gisterenmiddag op een terrasje gezeten pal in de zon en natuurlijk wat (ietsje maar hoor) bijgekleurd. Wat is niets mooier dan vervolgens je op te maken en dan een mooie highlighter te gebruiken. Het ziet er nog stralender uit dan voorheen.


Wat is een highlighter?

Volgens Wikipedia is een highlighter het volgende:
Een highlighter is een make-upproduct dat wordt gebruikt om een glans te creëren op de wangen of andere delen van het gezicht. Men brengt dit vaak op de jukbeenderen aan, of andere 'hoge delen' in het gezicht waar je het licht wil vangen, zoals neusbrug, cupidoboog, binnenste ooghoek en wenkbrauwbot.
Highlighters bestaan in poedervorm en in vloeibare vorm en bevatten lichtreflecterende deeltjes of echte glitters (de grofheid van de glitter varieert) die zorgen voor een glans op het gezicht.
Een highlighter (ook wel illuminator genoemd) wordt gebruikt om extra nadruk te geven aan delen van het gezicht. En met name de ‘hoge delen’ op je gezicht. Doordat er in een highlighter licht reflecterende stofjes zitten lijken deze plekken waar je het aanbrengt nog meer naar voren te komen. Daarnaast geeft het een frisse blik, bijvoorbeeld aanbrengen in de ooghoeken waardoor de ogen sprekender lijken.


Verschillende soorten highlighters

Highlighters worden gemaakt in verschillende vormen en in verschillende kleuren.
Je hebt ze in poedervorm, in crèmevorm en in vloeibare vorm. Dat laatste heb ik niet in mijn make-upstash want ik ben nog geen goeie gevonden die past bij mijn huidstype en huidskleur.

Wanneer breng je een highlighter aan?

Je zorgt dus eerst dat je huid helemaal egaal is qua kleur. De foundation, concealer en gezichtspoeder zijn aangebracht en een paar minuten laten gerust om te laten intrekken. Vervolgens geef je schaduw aan je gezicht door met een contourpoeder of -creme schaduwen in je gezicht aan te brengen. Met de blush geef je je gezicht de gezonde uitstraling en nu is het tijd voor de hightlighter. Met een zachte make-upkwast geef je accent op je jukbeenderen, wenkbrauwbot, hoogste punt van je neus en het bot boven je wenkbrauw. 

Highlight voor de donkere huid

Voor een donkere huid kan je echt niet alle kleuren highlights gebruiken want je gezicht wordt anders te grauw of je krijgt een witte waas op je gezicht. Voor de donkere huid is een warme gouden gloed het beste. Het springt niet uit omdat het te wit of te roze is maar wordt 1 geheel met je huid en je uitstraling.
Bron photo: Black Opal

Mijn highlighters

H&M


Een lowbudget product van de H&M die lichtroze van kleur is maar wordt niet grauw of te roze op je gezicht. In de sale nu € 3,=


De Etos Highlightning powder


Een lichtroze tot zalmkleurige highlighter die heel licht van kleur is. Net niet tegen het witte aan. Een zeer poederige highlighter die je niet te veel moet vervoeren want anders komt al het poeder in je tas. Prijs versus kwaliteit vind ik niet kloppen omdat het product te poederig is en je verliest de helft. Bij de Etos te koop voor € 4,99
 


Max & More highlighter in de contourpalette


Van Max & More heb ik geen aparte highlighter maar die zit wel in de contourpalette die ik een tijdje geleden heb besproken. De kleur is veel te licht voor een donkere huid dus gebruik ik het als oogschaduw. Maar voor € 1,90 was het toch geen miskoopje. Palette wordt soms ook als oogschaduw gebruikt dus uiteindelijk geen weggegooid geld.


Primark bronzer/blush metalic sunkissed

Echt waar. Dit product kost € 2,50 en is een blush/bronzer. Eigenlijk helemaal niet ok want voor een blush EN vooral voor de bronzer glimt die teveel. Een bronzer mag helemaal niet glimmen en zeker niet voor de donkere huid! Dus dit product gebruik ik als highlighter. Ideaal voor de donkere huid. Goed gedaan Primark en nu maar hopen dat jullie snel jullie winkel in Amsterdam openen.
 


Sleek highlighting palette

De mooiste als laatste deze wonderschone palette van Sleek. Het product smeert heel goed. De creme is romig en de kleuren worden niet assig of grauw op je huid. Een aanrader. Dit product is o.a. te koop bij de DIO drogist voor plusminus € 13,99Highlight je leven en je ziet er stralend uit. Dit is ook de bedoeling van de higlighter. Heb jij ook 1 van deze producten? Deel je ervaring door een reactie te geven onder deze blogpost.

Groetjes Paula

Geen opmerkingen:

Een reactie posten