BEAUTY - de nieuwste makeuptrend die SUNSTRIPPING heet

In de wereld van Beauty heb je natuurlijk ook trends net zoals bij fashion. Je hebt een periode gehad dat de look van Kim Kardashian helemaal hot was, highlighting en hoe stralender hoe beter, vervolgens werd er meer nadruk gelegd op het contouren en shapen... Hoe meer contouren hoe beter, dan was er een periode van Strobing....hoe meer glans hoe beter. Nu is er weer een nieuwe trend.... Sunstripping...je opmaken zodat je direct een zonnige uiterlijk krijgt.
Wat heb je nodig?


Een blush of bronzer in een gouden, bronzen of oranje-achtig met een rozerode ondertoon. Maar absoluut geen oranjebruine kleur.Voorbereiding

Gezicht grondig reinigen, gebruik een hydraterende masker, serum, goede dagcrème en faceprimer.Foundation


Gebruik de foundation alleen op de plekken die nodig zijn. Hoeft niet altijd over het hele gezicht. Gebruik geen foundation die te donker is. In dit voorbeeld heb ik de foundation gebruikt van XL Paris en dan de nummer 007.Werkwijze


Haal nu een vrij dikke make-upkwast of een stippling brush door de blush/bronzerpoeder, klop het overtollig product af door de kwast even op de rand van het doosje te slaan (niet blazen want dat is bepaald niet hygiënisch) en haal de kwast nu in een horizontale beweging over je gezicht ter hoogte van je jukbeenderen. Van de ene koon naar de andere koont waarbij je de kwast ook over je neusrug haalt. Hierdoor krijgt het midden van je neus een  zomers kleurtje terwijl de aanzet en het puntje van je neus onberoerd blijven.Extra tips:

Houd het delicaat. Is de blush of bronzer te dik, ga dan met een transparante poeder overheen.

Ik verzeker je dat deze trend zich doorzet... In ieder geval is het in Amerika al een trend. Veel probeer plezier.

Groetjes Paula

TRAVEL - Van de Molukkenstraat naar het Javaplein

De Indische Buurt is de buurt waar ik inmiddels al 21 jaar woon. Een buurt die behoorlijk in ontwikkeling is en waar veel woningen gerenoveerd of gebouwd worden. Vandaag een wandeling vanaf de Insulindeweg door de Molukkenstraat naar het Javaplein. Kijk met mij mee welke winkels of restaurants je dan tegenkomt. Ik als Molukse zie daar weinig Molukkers en als ik ze zie dan zijn het maar 1 of 2.


Kruistpunt Molukkenstraat en Insulindeweg


Wanneer je vanaf het Muiderpoortstation naar de Molukkenstraat moet gaan dan kan je het openbaar vervoer pakken (1 halte) of je loopt een stukje naar de stoplichten. Aan je rechterhand zal je het postkantoor vinden, daar tegenover het pand waar voorheen Bristol in zat. Maar als je juist oversteekt bij de stoplichten dan zal je meteen de eerste hotspot vinden.


Asian Kitchen Cafe Vijf Nul Vijf


Alhoewel dit restaurant aan de Insulindeweg huisvest, neemt niet weg dat het toch bij de Molukkenstraat hoort. Restaurant Vijf Nul Vijf zit op de hoek van de Insulindeweg en de Molukkenstraat. Asian Kitchen Cafe Vijf Nul Vijf heeft een azie gerelateerde kaart. Voorheen zat hier een chinees restaurant waar ik altijd op zondag at. Ik heb ooit eerder in dit restaurant gegeten maar vond de bediening niet echt geweldig. Je werd bijna gedwongen om alle gerechten te eten. Het eten is wel ontzettend lekker maar het eet niet lekker als het personeel je gerechten wilt opdringen. Dus voorlopig kom ik daar niet meer.Albert Heijn, Gall & Gall en Etos


Volgens mij vallen ze onder 1 holding want zelfs bij Albert.nl kan je producten van deze 3 winkels bestellen. In ieder geval staan ze in de Molukkenstraat ook nog eens dicht bij elkaar in de buurt. 


Apotheek en Kinderopvang


Natuurlijk heeft de Molukkenstraat een apotheek...genaamd Molukken Apotheek. Recht tegenover vind je een kinderopvang die, hoe hilarisch ook, Molukkertjes heet. Ik heb nog geen 1 Moluks kind in het centrum gezien en ik loop er elke dag langs.


Maziana Bruidsmode


In het pand waar eerst een snoepwinkel zat met oud hollandse snoep, zit nu een Marokkaanse bruidsboetiek. Ik ben er nooit naar binnen gegaan (want ik heb daar niets te zoeken en ik ga niet trouwen) maar wel geregeld in de etalage gekeken. Hele mooie jurken moet ik zeggen en heel romantisch ziet het er van binnen uit. Helaas was het dicht toen ik deze foto maakte.


Badhuis Javaplein


Het restaurant dat al meer dan 21 jaar op het Javaplein staat is restaurant cafe Het Badhuis. Voorheen een echt badhuis waar de buurtbewoners die geen douche hadden, hier gingen baden. Dat zie je ook in het interieur terugkomen. Als je binnenkomt zie je tegen de muur de oude tegels van het voormalig badhuis. Vanaf het begin dat ik daar kwam wonen kwam ik hier elke keer als ik een kop cappuccino wilde drinken. Na het boodschappen halen op de markt of bij de Javastraat, neem ik een pauze om bij het Badhuis een drankje te doen. Een gezellige buurtcafé zal ik het maar noemen. Je moet daar absoluut de uitsmijter eten met 2 of 3 eieren..heerlijk!


Restaurant Wilde Zwijnen

Op de plek waar vroeger een oud bruin buurtcafé zat, zit nu restaurant Wilde Zwijnen. Wees niet bang hoor want hun menukaart bestaat niet alleen uit zwijnenvlees (volgens mij helemaal niet maar dat moet je maar ff checken) maar je hebt daar ook ander soort vlees. Het eten daar is ontzettend lekker en de prijs is meer voor de middenklassers want als je een uitkering hebt dan moet je je portemonnee helemaal leeggooien en dan nog kan je het niet betalen. Vreemd eigenlijk omdat de Indische Buurt veel mensen wonen die van een uitkering leven. Er komen steeds meer middenklassers wonen (de zogenaamde Juppen) waardoor de prijzen in de Indische Buurt gigantisch omhoog zijn gegaan. Ten nadele dus voor de bewoners met een laag inkomen. Jammer jammer jammer maar ik moet wel zeggen dat de buurt is opgeknapt.


Koffiehuis Qahwa D'Or


Een paar deuren verder vind je op de hoek een klein knus zaakje. Koffie- en theehuis Qahwa. Ik kom ook daar geregeld een bakje doen als het bij het Badhuis te druk is. In het koffiehuisje kan je ook koffie en thee los kopen. En het personeel is hartstikke aardig. Lekker rustig zitten daar zonder dat het een geklets van jewelste is. Ga gerust naar binnen bij dit leuke tentje want ik vertik het om naar de overkant te gaan bij Coffee Company. Veel te duur en veel te druk. Nee, geef mij maar een klein knus koffiehuisje waar ik in alle rust als een echte klant word behandeld.


Jansen Vintage

Schuin tegenover Qahwa D'Or loop je tegen de winkel Jansen Vintage. Als je van vintage houdt en je kan het betalen dan moet je hier zeker naartoe gaan. Ik kan het niet betalen en er waren maar weinig dingen die ik leuk vond dus ik loop er meestal langs. Maar ga gerust naar binnen want dan herken je meubels die vroeger in de jaren 70 bij ons in de huiskamer stonden. Leuk om over vroeger te praten en nostalgisch te doen.


Kapsalon Java


Naast Jansen Vintage vind je een heren- en dames kapsalon Java. De enige kapperszaak op het Javaplein. Hij bestaat al een tijdje maar ik ben hier nog nooit geweest omdat ik een vaste kapster heb. Ik constateer wel dat hij spotgoedkoop is en af en toe een actie heeft voor het knippen. De eigenaar is heel aardig en groet altijd als we langslopen. Niets mis mee.


Thirty5ive


Ik weet niet hoe ik het moet uitspreken maar ik vind het interieur helemaal geweldig. Dit restaurant is volgens IENS.NL een absolute aanrader alhoewel ik hier nog nooit ben geweest. Ze bestaan namelijk nog niet zo lang. Zij openen hun deuren pas vanaf 18.00 uur.

Recensie IENS.NL:

Een absolute aanrader in Amsterdam Oost! De kleine gerechten zijn om de uitstekend geselecteerde wijnen heen gecreëerd. Zulke mooie plaatjes opeten is bijna zonde. Wat er op het menu staat is afhankelijk van wat het seizoen te bieden heeft, maar altijd duurzaam en organisch. Van 'Smokey' tot 'Earthy' tot 'Sweet' beleef je hier de hele smaaksensatie.


Overige winkels/restaurants


Aan de overkant van Badhuis Javaplein bevinden zich nog de Febo en een thais restaurant genaamd Thai Tiger. Helaas was Thai Tiger dicht en kon ik geen mooie sfeerfoto maken. Het eten bij Thai Tiger is mij een beetje tegengevallen. Voor mijn doen dus  matig gekruid.

De volgende keer zal ik de andere helft van de Molukkenstraat aan jullie voorstellen want daar zijn totaal andere winkels en restaurants maar even leuk.
Vond je deze blogpost leuk of niet leuk om te lezen? Ik zie graag je reactie onder deze blogpost.

Groetjes Paula


De meest favoriete foto's op Instagram van de maand Juni

De maand Juni is natuurlijk al een paar dagen geleden afgelopen maar ik heb op Instagram een aantal foto's die het bekijken waard zijn. Hieronder de favorieten in de maand Juni


1. De Zoete Bezigheid


Een heel leuk zaakje in Almelo waar je onder het genot van een kopje koffie met gebak kunt gaan knutselen! Maak een armband in jouw eigen smaak en style.
2. Drankenkaart Rembrandt Beach Marmaris


Normaliter maak je een foto van de menukaart als je een restaurant heel goed vindt! Maar wij hebben een foto gemaakt van de cocktailkaart van Rembrandt Beach. Heerlijke cocktails door een goede barman gebrouwen.


3. De cheesecake van Loetje aan 't IJ

De heerlijkste cheesecake die ik tot nu toe heb gegeten is bij Loetje aan 't IJ. Je betaalt er wel voor maar het is de moeite waard.


4. Daphne's Gift Box in Marmaris


De dochter van mijn oudste zus heet Daphne. Toen wij in Marmaris rondliepen kwamen wij dit winkeltje tegen. Daphne's Gift Box. En natuurlijk moesten wij er een foto van maken. Gewoon grappig.


5.  De dolfijnen in Marmaris


Ook in Marmaris zagen wij deze stenen dolfijnen en ik vond het fotowaardig. Op instagram kreeg deze foto een top aantal likes.


6. IJsje eten bij Mado in shoppingcentre Erasta Fethiye


Na de 3 uur durende rit van Marmaris naar Fethiye en van Fethiye naar Ovacik en van Ovacik naar Fethiye, verdienden wij wel een verwennerij bij Mado Dondurma.


7. De eetruimte in de zee bij Marmaris


Ik ben zelf helemaal overdonderd van deze foto. Het is zo superscherp en het is een grappige zetting. Zie je jezelf al eten in de zee?

8. Kaptan Poyraz


Ook deze foto kreeg heel veel likes. De voorkant van het gebouw waar het appartementcomplex van Kaptan Poyraz van Yunus en Lotte zich in bevinden.


9. Een fotomoment op de boulevard in Marmaris


Van mij werd een foto gemaakt terwijl ik zelf foto's aan het maken was op de boulevard van Marmaris.


10. Aan de pool van Kaptan Poyraz


Eigenlijk ging het mij helemaal niet om de pool (zwembad) maar om de palmbomen of zijn het nu bananenbomen? Ik weet het niet meer maar deze foto kreeg ook ontzettend veel likes.


Dit waren de top 10 van foto's die op mijn instagram als meest "leuk" gevonden zijn. Heb jij ook een instagramaccount en wil je dat ik je volg? Schrijf je instagramaccount onder deze blogpost en ik ga je volgen.

Groetjes Paula

Persoonlijk - mijn bucketlist

Ze zeggen altijd "Geniet van het leven want het duurt maar even". Ik ben hier helemaal mee eens. Het leven is te kort om geen dingen te ondernemen die je zelf heel graag wilt doen. Daarom heb ik voor mezelf een bucketlist gemaakt van dingen die ik absoluut nog wil doen voordat het niet meer mogelijk is.1. Indonesië


Je vaderland zal toch altijd je nummer 1 zijn. Indonesië bestaat uit duizenden eilanden en ik heb tot nu toe maar een aantal bezocht. De Molukken is nummer 1 om meteen naar toe te gaan maar ik kan nog niet beloven wanneer! Indonesië de gordel van smaragd heeft duizenden bezienswaardigheden die ik in mijn hele leven nog niet allemaal heb bezocht en eens ga ik het doen. Dus wachten op het juiste moment en de juiste planning maken en dan voor een paar weken erop uit met een rugzak en toeren door Indonesië. Tegenwoordig zijn de tickets naar Jakarta en Denpasar (Bali) zo goedkoop waardoor een vakantie in Europa eigenlijk veel duurder is. Het leven in Indonesië is heel goedkoop voor ons Europeanen. Over de taal hoef ik me geen zorgen te maken want deze beheers ik en ik red me wel.


2. De Malediven


Ik zie alleen maar mooie foto's op Internet en in reisboeken langskomen en wordt er heel onrustig van. Wat is de Malediven toch zo mooi. Het serene en het rustige die de helblauwe lucht en turqoise wateren een mens kan geven. De mooie palmbomen die op de eilanden groeien doet mij weer denken aan de molukken. Helaas is een verblijf op de Malediven zo duur waardoor je eerst keihard moet gaan sparen om een week op de Malediven te verblijven. Eens gaat het gebeuren en als je een doel hebt dan kan je deze in principe altijd bereiken. Niets is onmogelijk
BRON: thuistravel.nl

3. New York


Ik ben nog nooit naar Amerika geweest. Niet naar het noorden, midden of zuiden. Ik zie via ticketspy en skyscanner heel veel aanbiedingen voorbij komen maar nooit de intentie gehad om richting New York te gaan. Eens in je leven moet je hier naartoe zijn gegaan. De vliegtickets worden goedkoper en met een beetje keihard werken en sparen is het mogelijk. Dus op de 3e plaats voor mij een reis naar New York... En natuurlijk wil ik daar graag naartoe omdat de beautyproducten daar veel en veel goedkoper zijn dan in Europa. Je kunt natuurlijk artikelen of producten online bestellen maar het beste zou zijn om persoonlijk alles te testen op je huid. In ieder geval zal dit eens gebeuren voor mij!
BRON : YOUTUBE.COM

4. Polynesische Eilanden

Volgens vertellingen hoort de Molukken tot de Polynesische eilandengroep. Denk bijvoorbeeld aan Bora Bora, Tahiti, Moorea, Paaseiland, Fatu Huku, etc. Als je foto's van de eilanden bekijkt dan denk ik terug aan de Molukken. Ook qua uiterlijk lijken de mensen uit deze eilandengroep veel op de meeste Molukkers. Dan heb ik het nog niet over de taal van deze eilandengroep. De oertaal van de Molukkers heeft bijna dezelfde woorden als die van de Polynesiers. Neem bijvoorbeeld de bekende Amerikaanse Maori groep Tevaka. Als ik naar hun liedjes luister dan komen een aantal woorden voor die ik ken uit onze bekende traditionele molukse nummers zoals Upu Latu ee. In ieder geval zijn de gelijkenissen frapant veel. Helaas zijn de vliegtickets naar deze eilandengroep behoorlijk duur en blijft het een droom van me om daar eens naartoe te gaan.
 Eiland Ahe

5. Eigen zaak beginnen


Nu ik geen werk heb en van een ww-uitkering geniet, is de drang om iets zelf op te starten alleen maar sterker geworden. De vraag is, wat wil je gaan doen en hoe wil je dit financieren? Daar moet ik nog over nadenken en alles op een rijtje zetten. Ik wil heel veel en kan ook heel veel dus de keuze is moeilijk. Er komt vanzelf wel iets op mijn pad en na goed nadenken en overwegingen nemen zal het wel goed komen. Maar we gaan het zien en we gaan het beleven. In ieder geval is het zo dat als je een doel hebt dat het echt wel te realiseren is. Doelbewust leven is de nieuwe motto van mij. Positief denken en niet aan het negatieve.


6. Dingen doen die jij leuk vindt


Ik ben van mening dat je dingen moet doen die jij leuk vindt omdat je hiermee je eigen "ik" terug kan vinden en je meer zelfvertrouwen en meer het "geluk" gevoel krijgt. Als je omgeving steeds maar negatieve opmerkingen maakt dan is het een blokkade voor je en kan je niet doen wat jij het liefste wilt en zul je een twijfelaar worden en dus onzeker. Geloof in jezelf en luister naar je "ik" en niet wat anderen van je willen. Jouw geluk en succes staat boven alles. Jij moet gelukkig zijn en niet iemand gelukkig maken terwijl jij ongelukkig bent. 


Jouw bucketlist zal wel anders zijn dan de mijne maar ieder mens heeft een droom en maakt plannetjes in zijn hoofd over zijn of haar toekomst. Volg je hart en doe wat je graag wilt. Deel jouw ervaring met mij door een reactie te plaatsen onder deze blogpost.

Groetjes Paula

TRAVEL - Op zoek naar een lowbudget vakantie? Ga naar Kaptan Poyraz in Marmaris (Turkije)

In mijn vorige blogpost had ik al iets geschreven over het verblijf in Marmaris bij appartementencomplex Kaptan Poyraz. Een appartementencomplex waar je geen luxe moet verwachten maar juist gezelligheid en gastvrijheid. De openhartigheid en de service die zij bieden heb ik niet overal ondervonden.


Voorgeschiedenis

Yunus en Lotte komen oorspronkelijk uit Noordwijk en kregen de kans om dit appartementencomplex over te nemen. Ik meende dat zij pas op het laatste moment het contract hadden gekregen om het over te nemen en per 16 mei 2016 moest het complex worden geopend. Zij hebben hard gewerkt om van het complex een leuke accommodatie te maken alhoewel ze nog langer niet klaar zijn. 

Yunus vertelde ons dat het schoonmaken een hels karwei was en dat ze de keuken een paar keer goed moesten schoonmaken conform de begrippen van Europa - Nederland. Daarnaast moesten zij de juiste personeel vinden die helemaal bij het idee van Yunus en Lotte pasten. Nog steeds zijn er nog een aantal punten in de appartementen die gerepareerd of veranderd moeten worden maar dit heeft tijd nodig aangezien ze het complex pas hebben overgenomen.


Het complex

Bestaat uit een hoofdgebouw, een buitenzwembad met kinderbadje, een open bar- en eetgedeelte, de keuken is een soort bijgebouwtje waar je de kok ziet koken. Het menu op de kaart is zeer europees gericht. Er is zelfs een nederlandse kaart. Wij vonden het natuurlijk niet erg want de Turkse Lira is voor ons een zeer gunstige koers. Elke dag hebben we voor minder dan € 10 gegeten en we konden zien hoe de kok het eten klaarmaakte.


Er zijn studio's en 2-kamerappartementen met een eenvoudige keukentje waar de nodige keukenspullen zijn. Heel simpel maar genoeg. Wij hadden geen hoge verwachtingen omdat wij van mening zijn dat een hotel of appartement alleen maar om te slapen is. Voor de rest van de dag ben je toch op stap of lig je op het strand. Het voornaamste is is dat het schoon is en dat er geen ongedierte door het appartement lopen. 1 ding moet ik zeggen...het was er superschoon en elke dag kwam een schoonmaakster onze appartement schoonmaken en de bedden opmaken. Top service.

Faciliteiten

Wifi: helaas had de wifi geen bereik in onze appartement. Dus als wij wilden gaan internetten of whatsappen dan moesten wij naar het zwembad of de buiten eetzaal gaan. Op zich geen punt want een vakantie zonder telefoon en laptop is ook geen overbodige luxe want je kwam om uit te rusten...niet dat dit gelukt is hoor.
Toegankelijkheid: helaas heeft dit complex geen lift maar gelukkig hadden wij geen koffers meegenomen maar backpack rugtassen dus wij hadden het heel makkelijk. Om het appartement binnen te treden moest je een soort chip of kaart gebruiken waardoor alle elektriciteit aanging. Een kleine kluis is tegen vergoeding te gebruiken. Voor de airco betaalden we ook een bedrag van € 5,= per dag. Heerlijk was het om te gebruiken. Voor de rest hadden wij geen andere eisen aan het appartement omdat we heel snel vrienden hadden gemaakt en dagelijks erop uit gingen.


Het restaurant


Ik ben een kieskeurige eter en let op smaak en kwaliteit. Het liefst sta ik naast de kok om te kijken hoe hij het eten bereidt. Of het schoon gemaakt is en of de keuken schoon is. Dit is allemaal aanwezig in het restaurant van Kaptan Poyraz. Ik weet van Yunus dat Lotte zich ontfermt over het personeel in de keuken omdat haar vader een kok is. Zij weet dus wat er qua sociale hygiene scheelt bij keukenpersoneel nodig is. Geregeld stonden er ook Nederlandse gerechten op het menu dagbord (hing aan de muur). Pannekoeken, zelfgemaakte kroketten, etc. etc. De eerste dag dat we daar aten was het eten lekker maar naar mijn mening niet goed gekruid (ik ben de keuken van Gaziantep gewend...en daar spelen kruiden een grote rol). De dagen erna werd het eten steeds beter en beter aangezien er een andere kok stond. Het was zo heerlijk waardoor wij elke dag daar aan het dineren waren. Voor de prijs hoef je het echt niet te doen want zoals eerder gezegd, was de Turkse Lira voor ons heel gunstig. Elke dag aten we tussen de € 5,= en € 10,=. Alles was daar voor ons goedkoop. Zelfs de cocktails die door barman Hakan gemaakt werden was voor ons spotgoedkoop! En natuurlijk waren we dus elke avond aan de cocktail en soms onder het genot van een waterpijp die door (Nederlands sprekende: aan het leren) Emir werd bereidt.

Vooroordelen


In deze periode van terrorisme en vooroordelen vanuit de hele wereld is aan Yunus gevraagd of hij een voorbeeld van een situatie kon beschrijven waaruit dit blijkt. Een Nederlander kwam op vakantie naar Kaptan Poyraz ondanks tegenwerking van zijn ouders. Men zei dat hij niet naar Turkije moest gaan omdat het daar gevaarlijk was, maar hij bleef doorzetten. Op een gegeven moment werd de man ziek (ik ben vergeten wat hij precies had) maar het werd levensgevaarlijk en hij werd door Yunus naar het ziekenhuis gebracht dat niet ver van het appartementencomplex was. Yunus heeft er voor gezorgd dat alles werd geregeld voor de patiënt en de man bleef leven en herstelde. De ouders van de Nederlander kwamen naar Marmaris en bedankten Yunus voor zijn hulp. Zij gaven aan dat zij dit niet verwacht hadden en beloofden om voortaan geregeld naar Marmaris te komen. Hoe mooi is dit verhaal? Natuurlijk kan het voorkomen dat er anderen zijn die toeristen bedonderen maar je moet net geluk hebben. 
In ieder geval willen wij Yunus en Lotte bedanken voor hun gastvrijheid en voor de geweldige service.

Heb jij ook gelogeerd in de appartementencomplex Kaptan Poyraz van Yunus en Lotte? Deel je ervaringen door een reactie te geven onder deze blogpost. Ik ben benieuwd wat jij hiervan vond.

Groetjes Paula