Kom met me mee naar Alicante Spanje

Hallo lezers, het is nu wel herfst maar betekent nog niet dat je mag kijken naar foto's of blogs over zonnige bestemmingen. Vandaag een foto-impressie van Alicante in Spanje. Een heerlijke stad met midden in het centrum het oude culturele hart. Veel oude gebouwen en leuke steegjes met terrasjes. Een zeer trendy stad met heel veel sfeer. Een lang weekend Alicante is een aanrader want deze stad is zo super modern en relaxt.

Alicante is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Alicante en na Valencia de grootste stad van de Costa Blanca. Als stedentripbestemming zul je Alicante niet veel aangeprezen zien worden. Met de Explanada España heeft Alicante een wandelboulevard waar de Ramblas in Barcelona een puntje aan kan zuigen, het strand behoort tot de beste uit de regio. Komt nog eens bij dat Alicante van alle steden in Europa misschien wel één van de beste klimaten kent. Regen komt in de zomer amper voor en zelfs in de wintermaanden is het vaak nog aangenaam genoeg om overdag op een terrasje te genieten van wijn en tapas.










Beauty wishlist

Hoi lezers, net mijn verjaardag achter de rug, toen kwam Sinterklaas en over een paar weken is het alweer Kerst. Hebben jullie al een wishlist gemaakt? Ik heb voor mezelf een wishlist gemaakt voor het hele jaar...is geen hint hoor.

Spiegel met lampen

Ik heb altijd gedroomd van een kaptafel zoals in de kleedkamers van de theaters. Vroeger ben ik een keer in de kleedkamers van het Circustheater geweest en ik was helemaal verliefd. Nu heeft Ikea een wandlamp met 5 ledlampen op een blok voor
€ 49,95. Best wel een dure aangelegenheid achteraf gezien. Dan maar naar een ander alternatief zoeken want ik weet dat dit zelf te maken is...DIY ledlampenblok... Gaan we even uitzoeken

M.A.C. Cosmetics

Ik ben fan van het cosmeticamerk M.A.C. maar ik weet ook dat ze ontzettend duur zijn. Vroeger kon ik het makkelijk kopen en had ook een heel assortiment, maar tegenwoordig gaat dit niet meer...helaas. Er staan 2 producten op mijn lijst die ik heel graag zou willen en daar wil ik wel voor sparen...de Studio Moisture Fix...zo'n heerlijk product en doet goed z'n werk...maar ook zo een heerlijke prijs € 31,=! Daarnaast een hele mooie matte lippenstift RUBY WOO € 19,50


Wonderblur

De Wonderblur van de Bodyshop....hoe geweldig is dit product. Komt uit de stappenplan van het reinigingsprogramma van Drops of Youth. De Wonderblur is de laatste stap en een soort faceprimer. Zorgt direct voor een egale huidstructuur en vervaagt fijne lijntjes en poriën € 19,=

Honey Bronze Bronzing Powder

Niet elk cosmeticamerk heeft een bronzer voor de donkere huid. Daarom was ik ook verbaasd dat De Bodyshop deze wel heeft. De bronzers zijn te krijgen in 5 kleurtinten waaronder ook voor de donkere huid (kleur 05) . De prijs van de bronzer is € 16,=




Atjar ketimoen (komkommer in zoetzuur) zoals ik het maak

Heerlijk, sate eten met stokbrood of blokjes kleefrijst (lontong) en daaroverheen een flinke juslepel satésaus. Maar wat eet je aan groenten erbij? Ik maak altijd atjar ketimoen (zoetzure komkommer-paprikasalade). In een foto-tutorial laat ik jullie zien hoe ik het thuis maak.

BENODIGHEDEN1 komkommer, 1 rode paprika, optioneel: maiskorrels of gesneden rode uien1 glas witte azijn en 1 eetlepel fijne kristalsuiker (naar smaak meer toevoegen)

BEREIDINGSWIJZE
Snij eerst de komkommer door de helft, vervolgens weer door de helft, haal alle zaadjes uit de binnenkant met een theelepel en snij vervolgens de komkommer in dunne plakken zoals bovenstaande foto laat zien


























Snij de paprika tot repen
Snij de repen vervolgens tot schijne stukjes



























Doe in een glas witte azijn een eetlepel suiker. Mocht je het toch te zuur vinden dan kan je nog meer suiker aan toevoegen
Roer de 2 componenten goed door elkaar totdat de suiker oplost en je geen korrels meer ziet



























Doe de groenten in een schaal en giet hier overheen de dressing van azijn en suiker

Maak jij de atjar ketimoen anders? Laat dan een reactie achter onder deze blogpost.
Groetjes Paula




Zelf manicure thuis doen met ProNail Keratinebehandelingsset

Oefff...eindelijk is het dan zover. Ik ga mijn handen behandelen met die keratinekuur die ik uit Turkije heb meegenomen. Eindelijk tijd om manicure te doen want het schiet er altijd bij in. Dus ik laat jullie in een foto-tutorial zien hoe ik de video op YouTube heb gevolgd. Mijn handen waren er echt aan toe en zagen er absoluut niet uit.




Voorbereidingen

Eerst alle producten uit de verpakkingen halen en klaarleggen zodat je meteen kan beginnen. Ik heb moisturising gloves gekocht in Turkije omdat je deze kan gebruiken als je je handen de hele nacht in een nachtmasker wilt laten inwerken. Erg handig.

Een nagelvijl, de plastic handschoenen met de keratinevloeistof erin, een bokkenpoot om de nagelriemen te duwen en een papieren handdoek. En natuurlijk niet te vergeten een handleiding in het Turks...erg makkelijk...maar gelukkig kan ik een klein beetje turks en ik heb het filmpje van YouTube. Een kind kan de was doen.


















Nagels vijlen, handen wassen, handschoen met keratine aantrekken, hand masseren, moisturizing handschoen aantrekken en 7 minuten laten intrekken.
















Na 7 minuten

Trek de handschoen uit, plastic van de vingertoppen naar beneden trekken zodat de nagels vrijkomen om te worden behandeld met een houten bokkenpoot (nagelriemen terugduwen) en de velletjes rondom de nagels wegknippen.










Afwerking

Ik heb mijn handen daarna nogmaals schoongemaakt met een wattenschijf en de nagels een beetje bijgeknipt en gevijld.







Ik weet dat je dit product niet in Nederland kan krijgen maar mogelijk dat je iemand weet die een soortgelijke behandeling op de kop kan tikken en anders laat een bericht achter in een reactie en ik kan wel wat voor je regelen.

Als ik deze behandeling 1 keer per maand doe dan zien mijn handen er elke dag verzorgd uit en ze worden superzacht. Echt een aanrader.



Groetjes Paula

Vandaag even niet....!! Don't disturb me today

Jullie zullen wel denken...wat bedoelt ze met VANDAAG EVEN NIET?! It's my birthday en dan ga ik totaal andere dingen doen dan zitten achter de computer of foto's schieten.





Vandaag ga ik met mijn zuster op stap. We gaan naar de chinese groothandel om boodschappen te halen voor vanavond. Ik ga een indonesisch gerecht maken genaamd Soto. De surinaamse toko noemt het saoto. Saoto op z'n surinaams hou ik niet zo van omdat de bouillion altijd veel te flauw wordt gemaakt. Mijn soto moet veel verse kruiden bevatten en smaakvol zijn.

Wat gaan we vandaag nog meer doen? Ik denk dat we ergens gaan lunchen! Vraag me niet waar naartoe want dat is ook elke keer een verrassing met mijn zus.

Gisteren is er iets ergs gebeurd met mijn blogpagina. Opeens waren alle foto's verdwenen uit de pagina's dus gisteren moest ik de hele dag alle foto's weer terugplaatsen. Het was een rotklus! Mijn planning van gisteren liep dus helemaal in duigen en vandaag of vanochtend moet ik alles gaan doen wat is blijven liggen.

Ken je dat, dat je visite krijgt en je moet het hele huis nog aan kant doen?! Pfff....gelukkig ben ik niet zo rommelig...ahum....

Morgen kom ik weer met een nieuwe blog en hoop morgenavond mijn planning af te maken. We gaan weer verven, knutselen en kerstkransen maken voor de komende weken tot aan Kerst.

Ik wens jullie een hele fijne dag!!

Groetjes Paula

De duurste en goedkoopste dupes - beautyblenders

Hi lezers, kijk jij ook hoe de beautygoeroes op YouTube de befaamde Beautyblender gebruiken en deze ook aanprijst zodat jij meteen als een gek gaat checken waar het te koop is? Kan je ook geen bedragen tussen de € 17,50 en € 25,= spenderen om deze make-up blenderspons te kopen? Dan heb ik hier een aantal remedies die je tegenwoordig bij elke drogist en bij elk merk kunt vinden, maar dan voor een veel lagere prijs.













Verschillende soorten

Je hebt verschillende soorten make-up sponzen eivormige of kegelvormige (de blending sponsen) die opzwellen als ze nat gemaakt worden met water. Het overtollige water moet je wel eruit knijpen zodat je daarna je foundation, concealer en/of je settingpowder op je gezicht mee kan aanbrengen. Bij het ene merk werkt deze constructie wel maar bij een ander weer niet. Ik laat je een aantal zien met de opmerking of ze WEL of NIET werken.

Douglas

Mijn eerste beautyspons was die van de Douglas. Ze noemden het de Douglas make-up sponge. Ik heb dit product gebruikt maar ben er ook meteen vanaf gestapt. Product moet je natmaken en je verwacht dat het gaat opzwellen maar niks is minder waar...hij blijft hard en klein. De spons zuigt de foundation op maar laat niet echt het juiste resultaat op je gezicht zien, daarbij is het moeilijk schoon te maken waardoor de vlekken van de makeup na het wassen nog steeds zichtbaar zijn. Ik heb het in de wasmachine meegewassen maar helaas geen resultaat. Product is veel te stroef en hard. Geen goede aankoop geweest en daar gaat je € 8,95.

Watsons Turkije

Toen ik in Fethiye was een tijdje geleden, werd heel toevallig de nieuwe winkelcentrum Erasta geopend. In dit winkelcentrum (zeg gerust Mall) zijn 2 grote drogisterijen Gratis en Watsons. Te vergelijken als de Etos en Kruidvat. Bij drogisterijketen Watsons (jaja, van de Watsons Groep waar Kruidvat ook onder valt), heb ik deze blender foundation sponge gevonden. Helemaal blij natuurlijk want in Turkije is alles 3 x zo goedkoop. En hij werkt prima, structuur is iets zachter dan die van de Douglas. Na gebruik moet je het wel meteen wassen want anders ziet het eruit als de douglas spons. Ook deze moest ik in de wasmachine mee wassen. Resultaat op je gezicht is niet echt naar mijn tevredenheid. Dit komt natuurlijk weer door de iets te harde spons maar voor de prijs mag ik niet klagen € 2,=

Real Techniques Miracle Complexion Sponge

Verderop van Watsons heb je de andere drogisterij Gratis. Ook daar hebben ze een heel assortiment aan verschillende merken make-up en tools/accessoires. Tot mijn grote verbazing verkochten ze daar ook producten van de bekende cosmeticamerk The Balm en mijn favoriet kwasten van Real Techniques. 

En mijn verbazing werd nog groter toen ik zag dat de Miracle Complexion Sponge veel goedkoper was dan in Nederland. Deze make-up spons wordt aanbevolen boven de Beautyblender omdat het net zo goed werkt en het is goedkoper. Product is zo zacht dat je het elke dag in je handen wilt voelen. Het aanbrengen van make-up met deze spons is zo wonderbaarlijk goed en het resultaat naar aller tevredenheid! De spons is ook goed te wassen en de kleur is feloranje...maar ik heb het in de wasmachine gewassen waardoor de kleur grijzer is geworden, maar wil nog niet zeggen dat het z'n werk niet meer doet. Ik zou zeggen: aanrader. In Nederland wordt het tussen de € 6,= en € 8,= verkocht exclusief de verzendkosten. In Turkije heb ik het gekocht voor € 4,50


Kruidvat

Als de Watsons in Turkije de make-up spons verkoopt dan zal Kruidvat Nederland het toch ook verkopen? En yes...ze verkopen het  voor € 2.99

W7 Power Puff

Van de lowbudget cosmeticamerk W7 heb ik tot nu toe alleen de oogschaduwpaletten maar opeens zag ik dat ze ook de make-up spons verkochten in 2 verschillende modellen. Even gecheckt hoeveel het kost en natuurlijk wilde ik ook deze uitproberen. Yes...bij "op=op voordeelshop" is het te vinden. Een eivormige spons, zachte structuur, is iets harder dan de miracle sponge van Real Techniques. Geeft absoluut een goed resultaat op je gezicht. Ik vind dit absoluut een aanrader! Is voor mij een dupe van de originele BeautyBlender. € 3,95


Conclusie

Ik ga voor de W7 Power Puff en de Real Techniques Miracle Complexion Sponge. De rest is te hard en geeft geen goed resultaat op je gezicht. Inmiddels zag ik dat Essence, Catrice, Boozyshop en nog een aantal andere merken de makeup sponsen verkopen en de prijzen varieren.

Ken je nog andere merken die low budget make-up sponge of -sponsen verkopen, laat dit dan weten in een reactie.

Groetjes Paula

Foto-impressie vissersdorpje Kaş (Turkije)

Goedemorgen lezers, het is zondag en dan is het een luierdag voor je...of misschien niet...misschien ben je wel op zoek naar een vakantie...! Check dan deze blogpost want ik laat voornamelijk architectonische hoogstandjes zien van het stadje Kaş in Turkije.


Zoals ik al eerder in 1 van mijn vorige blogs had geschreven, gaan de meeste toeristen naar de bekende badplaatsen...Kusadasi, Marmaris, Antalya, enz. Ik ben meer geïnteresseerd in oorden waar men het heel weinig over heeft zoals bijvoorbeeld het stadje Kaş (uitspreken Kash). Kaş is ongeveer een uur rijden vanaf Fethiye en is een klein kustplaats en de hoofdplaats van het gelijknamige district in de Turkse provincie Antalya.

Het eerste wat je doet als je aankomt is natuurlijk koffie drinken bij, na lang zoeken naar een zaak die open is, dit restaurant cafe waar de oude autobanden hergebruikt worden en nu dienen als plantenbakken. Mooie kleur blauw tegen de witte muur.

Vervolgens loop je achter het centrum langs en kom je een aantal pittoreske huisjes tegen.


De stad Kaş ligt op een heuvel dat loopt tot aan de Turquoise kust in het zuidwesten van Turkije. De regio heeft een typisch mediterraan klimaat van hete, droge zomers en warme, natte winters, die de groei van sinaasappelen, citroenen en bananen mogelijk maakt . De laaggelegen gebieden zijn ook beplant met snijbloemen en een verscheidenheid aan groenten en fruit, velen worden gekweekt het hele jaar door onder glas . De hellingen produceren honing en amandelen, terwijl op de grote hoogten uitgestrekte naaldbossen zijn. Het weer is droger op grote hoogten . Hoewel de landbouw nog steeds belangrijk is, is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Hier zie je bijvoorbeeld een restaurant en een woonhuis die tegen een helling zijn aangebouwd.


De meeste huizen zijn versierd met diverse kleuren en tierelantijntjes


Even een interieur bekeken

Leuk tafeltje ter inspiratie voor DIY


Ongeveer 6 km (4 mijl ) voor de kust van Kaş ligt het Griekse eiland Kastelorizo ​​( in het Turks Meis Adası ). Er worden diverse boottochten aangeboden naar dit eiland maar er is ook een veerboot die dagelijks naar het eiland vaart.


En natuurlijk bij.....tante Rosa zitten..een view over de blauwe zee...helaas wilde de meneer niet weg...hij zag voor het eerst een donkere vrouw...-;))


Het plein en de haven...de plekken waar alles gebeurd...zoals in alle vissersdorpen..



Ben je ook ooit in Kas geweest of sterker nog...woon je daar? Laat dit even weten in een reactie. Lijkt mij hartstikke leuk welke bezienswaardigheden er meer zijn in het stadje of omgeving.

Groetjes Paula