Atjar ketimoen (komkommer in zoetzuur) zoals ik het maak

Heerlijk, sate eten met stokbrood of blokjes kleefrijst (lontong) en daaroverheen een flinke juslepel sat├ęsaus. Maar wat eet je aan groenten erbij? Ik maak altijd atjar ketimoen (zoetzure komkommer-paprikasalade). In een foto-tutorial laat ik jullie zien hoe ik het thuis maak.

BENODIGHEDEN1 komkommer, 1 rode paprika, optioneel: maiskorrels of gesneden rode uien1 glas witte azijn en 1 eetlepel fijne kristalsuiker (naar smaak meer toevoegen)

BEREIDINGSWIJZE
Snij eerst de komkommer door de helft, vervolgens weer door de helft, haal alle zaadjes uit de binnenkant met een theelepel en snij vervolgens de komkommer in dunne plakken zoals bovenstaande foto laat zien


























Snij de paprika tot repen
Snij de repen vervolgens tot schijne stukjes



























Doe in een glas witte azijn een eetlepel suiker. Mocht je het toch te zuur vinden dan kan je nog meer suiker aan toevoegen
Roer de 2 componenten goed door elkaar totdat de suiker oplost en je geen korrels meer ziet



























Doe de groenten in een schaal en giet hier overheen de dressing van azijn en suiker

Maak jij de atjar ketimoen anders? Laat dan een reactie achter onder deze blogpost.
Groetjes Paula