BEAUTY - Grappige en leuke beautybloggers/-vloggers

Ook vandaag kom ik weer met een lijstje van beautybloggers/-vloggers maar deze keer van de dames waar ik echt in een deuk lig of waar ik geregeld lach wanneer ik hun videofilmpjes bekijk.

Laura Ponticorvo

Als er eentje waar ik constant van in een deuk lig dan is het Laura wel. Hoe ze met haar spontaniteit mensen benaderd en hoe zij haar huisdieren toespreekt. Niet te vergeten haar "huisgenoot" Alfredo. Die 2 samen is echt dolle boel. Naturlijk heeft zij ook hele serieuze onderwerpen maar als zij haar publiek toespreekt aan het begin van de video, lig ik al in een deuk. Ze maakt de raarste dingen mee en hoe schattig is haar hond Rox en haar mooie kat. Spontane meid en super hylarische video's. Ga vooral door.

Mascha Feoktistova van Beautygloss

Voor mij op de 2e plaats Mascha. Ook om een aantal video's van haar kan ik lachen omdat ze soms, sorry dat ik het zeg, heel klungelig doet...Hahahahahaa... Dan is ze bezig met een make-up tutorial maar dan opeens kan ze niet beslissen welke make-up ze op wilt doen. Beetje onzeker komt ze dan bij me over, terwijl ze 1 van Nederlands grootste beautblogger is.  Je moet haar video's maar volgen maar let er wel op dat ze al een paar jaar bezig is dus neem de recentste video's. Zij heeft ontzettend leuke onderwerpen en ze maakt ook van alles mee.


Jiamie

Ik weet niet wat het is maar als ik haar op haar video's zie dan denk ik elke keer dat zij het zusje is van Mascha. Ze hebben allebei een beetje spleetogen en hebben allebei donker haar en gek genoeg gedragen ze zich allebei een beetje hetzelfde. Jiamie die praat tegen de camera alsof je samen met haar in 1 kamer zit. Zij kan zo grappig doen. Zij blogt over diy, fashion, beauty, etc. Kijk naar haar filmpje hieronder en zie hoe zij een app uitprobeert. Hylarisch gewoon.

Sheling Kamkes van Sheling Beauty

Ik weet niet wat het is maar Mascha, Jaimie en Sheling kunnen echt wel zusters zijn. In de video's van Sheling zie jaar merendeel over Beauty vloggen. Ik dacht dat ze een opleiding grimeren volgt en dat is ook te zien aan haar video's over metamorfose. Zo goed doet ze het! Ik merk op dat ze in bijna elke vlogvideo zegt dat ze haar kamer nog moet opruimen. De uitspraken die ze doet en de gekke bekken die ze soms trekt, maakt mij aan het lachen. Heel leuk en heel leerzaam haar video's. 

Serena Verbon van Beautylab NL

Als zij samen met andere dames een challenge of taggs doen dan lig je af en toe helemaal dubbel. De leukste video die ik tot nu toe vind is de "Accent Challenge". Ik kijk nog steeds terug naar het filmpje wanneer zij en haar vriendin verschillende dialecten nadoen. Kijk zelf maar. Al die discussies erom heen dat Fries of Limburgs geen taal is laat ik terzijde en vind ik niet eens interessant. Gaat erom dat je het maar moet kunnen om in verschillende dialecten te kunnen praten.

Sabrina Putri

Wat is zij cute! Met haar lange haren en haar bril en zo cute gezicht. Ik lach altijd om haar, ik lach haar niet uit want daar is ze te cute voor. Zij heeft hele leuke tips en adviezen op het DIY-vlak. Sommige dingen kan ik wat mee maar de computer gerelateerde onderwerpen vind ik altijd wel interessant. Ik heb zelfs een aantal adviezen opgevolgd en warempel het werkt! Dankjewel voor je tip.

Dit was mijn lijstje met 6 grappige en leuke beautybloggers/-vloggers. Gek genoeg zijn de Aziatische dames sterk vertegenwoordigd alhoewel ik niet zeker weet of Jaimie Aziatisch is, maar ik heb het vermoeden van wel. You go girls. Blijf de video's plaatsen en blijf jezelf want dat vind ik het leukste van alles. Ooit wil ik ook gaan vloggen maar dan moet ik eerst een hele goeie camera hebben maar jammer genoeg....

Groetjes Paula

BEAUTY - Mijn favoriete beautybloggers/-vloggers

Goedemorgen, kijk jij ook vaak op YouTube om beautytips te bekijken? Ik doe het geregeld maar meer omdat er voor de donkere huid in Nederland te weinig beautybloggers zijn. Er zijn d'r een aantal in Nederland maar ik kijk ook Engelse of Amerikaanse beautybloggers.
Foto: Colorfullbeauty.nl

Beautybloggers Nederland


Amanda Rijff

Via YouTube kwam ik Amanda Rijff tegen die allerlei tips geeft op beauty gebied. Ik raak gefascineerd van haar kundigheid en de tips die ze geeft blijft altijd in mijn achterhoofd hangen. En het allerbelangrijkste is...ze zit in Amsterdam. Natuurlijk kan je ook naar haar website (Engelstalig) gaan maar als je iets fysieks kan zien dan is dat toch beter? De producten die ze gebruikt zijn absoluut niet lowbudget maar je kan er zelf een draai aan geven zolang je haar tips opvolgt. 

Film: YouTube

Macblogster

Ook op YouTube gevonden Macblogster. Ze geeft eveneens heel veel tips op beauty gebied en dacht zelf dat ze bezig was met een visagie opleiding. Haar huid is lichter dan die van mij maar haar beautytips zijn ook zeer het kijken waard. Check haar leuke website met mooie foto's en natuurlijk haar slogan... Beauty Brains & Belevenissen

Filmpje: YouTube

Benay Vaneese

Benay is tegenwoordig heel weinig op YouTube maar haar filmpjes zijn voor ons donker getinte vrouwen een leidraad om bezig te zijn met je huid of makeup. Ze reviewt een aantal foundations die naar mijn mening goed gereviewd is. Check ook haar website.
Filmpje: YouTube

Amerikaanse en Engelse beautybloggers


Jacky Aina

Mijn favoriete YouTube beautyqueen is toch Jacky Aina. Ze is echt Amerikaans en dat merk je ook als je al haar filmpjes bekijkt. Overdreven Amerikaans maar ze geeft goeie tips en ze is ontzettend grappig. Ze heeft dezelfde huidskleur als ik omdat ik dit merk aan de producten die ze gebruikt en de kleurnummering. Er zijn een aantal producten die ik ook heb en daarom ook mijn interesse in haar YouTube filmpjes.
Film: YouTube

Ulovemegz

I love this girl!! Toen ik haar filmpjes voor het eerst keek, dacht ik "dat kleine meisje kan wel heel goed met makeup werken"! Maar ik weet echt niet hoe oud ze is maar ze is supergrappig. Ook zij gebruikt een aantal producten die ik ook heb en daarnaast is haar gebruik van kleurnummeringen hetzelfde dat overeenkomt met mijn huidtint. 
Film: YouTube

The Makeup Chair

Ze is niet getint, nee ze komt zelfs uit Ierland of Engeland, maar haar beautytips zijn geweldig en absoluut duidelijk. Ze geeft workshops en is professioneel en is ook nog eens een mooie vrouw. Ze legt handelingen heel goed uit en ook al is het niet voor ons donker getinten maar je kan er heel wat mee doen.
Film: YouTube

Dit waren mijn 6 favoriete beautybloggers/-vloggers. Door de tips die ze geven leer ik elke dag meer en meer bij en pas het dan toe aan mijn dagelijkse skin- en makeup routine.

Groetjes Paula 

FOOD: Roti boy/Coffeebun/Paparoti/Mexican bun: een echt broodje met als ingredient koffie

In 2008 heb ik in het ziekenhuis gelegen in de Indonesische metropool Jakarta. Ik kon de eerste 3 dagen geen vast voedsel binnenkrijgen want het ging er ook meteen uit. Het enige wat ik in die 3 dagen kon eten was een broodje met als topping een koffiebeslag genaamd Rotiboy. Er is een gelijknamige speciale bakkerij in het centrum van Jakarta waar onze nicht elke keer naartoe moest omdat dit broodje zo lekker zacht is en ik kon er heel veel van eten in tegenstelling tot al het andere voedsel dat mij werd aangeboden.

Toen mijn nicht een paar jaar geleden naar Nederland kwam, was het eerste wat ik bij haar bestelde Roti boy. Ze nam 10 stuks voor me mee en daar heb ik 2 maanden over gedaan voordat het helemaal op was. Ik ben daarna op zoek gegaan naar het recept maar kon het maar niet vinden totdat ik afgelopen week nogmaals de naam Roti Boy intikte en er een indonesiche omschrijving van het recept tevoorschijn kwam. I am HAPPY!!

Ingredienten

Zoals gezegd bestaat de Roti Boy uit een broodje en een topping.

VOOR HET BROODJE:

250 gram zelfrijzend bakmeel
40 gram suiker


 7 gram gist

1 geklutste ei

100 ml. warme melk
30 gram zachte boter

1/2 theelepel zout

VOOR DE TOPPING:

2 eetlepels roomboter
2 eetlepels poedersuiker

1 geklutste ei
2 eetlepels oploskoffie (sterk) vermengd met 1 eetlepel heet water

4 eetlepels zelfrijzend bakmeel

VULLING:

125 gram boter die in blokjes is gesneden. Het aantal blokjes moet evenredig zijn aan de broodjes. Bij 6 broodjes 6 blokjes roomboter
OF blokjes van een chocoladereep

BEREIDING

Doe in een kopje het warme melk en doe hier de gist in. Roer dit heel goed en laat het vervolgens 5 minuten staan.

Vermeng vervolgens alle droge ingrediënten in een deegkom (behalve het zout).

Doe dan de geklutste ei en dan de gistmengsel.

 Goed mengen en dan de zachte boter toevoegen en het zout. Zout nooit op de gist wanneer het nog niet is gemengd want anders remt het de werking van de gist.

Dit mengsel heel goed mengen en vervolgens kneden. Duurt ongeveer 10 minuten voordat alles goed gekneed is en het een samenhangende en gladde bal wordt. 

Doe de deegbal in een deegkom en dek deze af met een vershoudfolie en laat het een uur rijzen in een warme ruimte. Ik heb het bij de verwarming geplaatst maar je zou het ook in de oven kunnen stoppen op de laagste ovenstand maar dan met de ovendeur open.


We gaan nu de topping voorbereiden:
Doe de zachte boter in een beslagkom en mixer deze totdat het helemaal wit is. Voeg de poedersuiker erbij en mix deze mee totdat het room is geworden. Voeg daarna de meel en ei toe en daarna pas de koffiemengsel die je vantevoren met heet water hebt aangemaakt. Doe de pasta nu in een spuitzak en knoop het goed dicht.

 Stop de spuitzak in de koelkast totdat de broodjes klaar zijn om te bakken.
 
Na 1 uur haal je de deegbal uit de kom en vouw je het luchtig 3 x. Niet kneden want anders gaat de lucht eruit. Maak ongeveer 8 bollen en leg deze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Dek de bollen af met vershoudfolie en laat de bollen weer voor een uur rijzen.


Na 1 uur is het nu tijd om de bollen te vullen met de blokjes boter of chocolade. Nadat ze gevuld zijn leg je ze op de bakblik terug. Je neemt de spuitzak uit de koelkast en versierd de bovenkant van de broodjes met de deeg in de spuitzak. Mijn deeg was niet goed gegaan want ik had de boter gesmolten en in de koelkast is het hard geworden. Dus gebruik absoluut alleen zachte boter die niet te snel hard wordt in de koelkast.

Stop de broodjes in de voorverwarmde oven op 180 graden en bak ze af in 20 minuten.Ik zeg eet smakelijk en ik hoop dat je ze net zo lekker vind als ik.

Groetjes Paula

PERSONAL: Wishlist voor 2016

Omdat op 14 februari Valentijnsdag is zie je de verlanglijsten/wishlisten op bijna elke blogpagina van beautybloggers maar ook bij de craftbloggers. Ik heb ook een verlanglijstje gemaakt "to whom it concerns". Ik geloof er niet echt in en denk dat elke dag wel een Valentijnsdag is...tenminste...dat is mijn mening. Daarom heb ik een wishlist voor het hele jaar 2016 en zeker omdat ik dit jaar de 50 nader. 2016 staat gewoon in het teken van mijn 50 jaar.


1. Goede gezondheid

Op welke verlanglijstje zal Gezondheid op nummer 1 staan? Want als deze niet goed is dan kan je nog zoveel verlangen maar maakt het je ook daadwerkelijk blij? Niemand die dit voor mij cadeau kan geven maar als je goed voor jezelf zorgt dan heb je tenminste je best gedaan. Ik heb het syndroom van Tietze die heel vervelend kan zijn in bepaalde situaties. Ik krijg pijnscheuten aan mijn kraakbeen bij de linkerborst net ter hoogte van de hartstreek en moet dan alleen een ontstekingsremmende pijnstiller innemen. Het is een chronische pijnsyndroom die in mijn geval niet te verhelpen is want het komt opeens en gaat ook opeens weer weg. Heel vervelend want elke keer denk je dat het je hart is.


2. Een baan

Ik ben sinds 1 juni 2014 zonder werk en ben maandelijks al die vacaturebanken gaan uitpluizen welke vacature leuk is, welk bedrijf leuk is, welke branche leuk is, etc. etc. Maar helaas tot nu toe alleen maar afwijzingen gehad. Maar ik geef niet op want ik wil blijven werken en niet van een uitkering blijven leven. Als je in het verleden meer uren draait dan op papier staat dan begint je lichaam ook z'n tol te eisen. Dus eigenlijk heeft het werkloos zijn ook een reden om je lichaam rust te geven maar na verloop van tijd begin je je te vervelen en baal je als een stekker. Inkomen is fors gedaald en je moet beknibbelen op alle uitgaven.


3. Gelukkig zijn

Materie kan je altijd kopen of krijgen maar het is niet altijd blijvend. Daarom vind ik Gelukkig zijn 1 van de mooiste cadeaus die je maar kan krijgen. Elke ochtend ben ik blij dat ik mijn ogen open doe en weer een nieuwe dag mag meemaken. Je familie, je partner en een handvol goeie vrienden die je vertrouwd zijn voor mij genoeg


4. Creatief blijven

Doordat ik werkloos raakte ontdekte ik ook dat ik best wel creatief ben. Ik wist niet dat ik kon behangen, muurtjes verven, reparaties kan uitvoeren, reclyclen van homedecoraties, knutselen, schilderen, etc. Ik hoop dat ik het de komende jaren dit nog kan blijven doen en dat ik mijn passie kan blijven doen met heel veel liefde en met nog meer kennis. Door het verliezen van een baan stort je je in je hobby van craft, food, beauty en lifestyle. Het helpt je overeind en het lijd je ook af. 


5. Veilig thuishaven

Het is belangrijk dat je je veilig voelt in je eigen huis. Ik heb een periode meegemaakt dat dit niet het geval was omdat er een inbraak bij mij thuis was. De dieven hadden 15 minuten nodig om te pakken wat ze wilden. Ze hadden elke kamer afgewerkt en hebben een rotzooi achterlaten en hadden heel veel sieraden, fotocamera en nog een aantal emotionele waardevolle spullen meegenomen. Ik was keihard aan het werk terwijl dieven mijn spullen aanraakten en in mijn huis waren. Denken ze dat ik alles kado heb gekregen? Nee, ik heb er ook keihard voor gewerkt. Nadien had ik besloten om niet in de negatieve sferen te blijven en mijn huis weer mijn veilige thuishaven te maken en ik deed een hele metamorfose in alle kamers en badkamer. Elke ruimte werd aangepakt zodat ik niet meer herinnerd werd aan de inbraak.

6. Je hoofd en je woning leeg maken

Heb jij het soms ook dat je hoofd helemaal vol zit omdat je zorgen hebt of omdat je het druk hebt? Dan juist moet je wat in je huis gaan doen. Ik vind het nu te vol in mijn hoofd waardoor het in mijn ogen te vol is geworden met spullen in mijn huis. Dus ik ben van plan om mijn huis leger te maken en ergens in Februari of Maart naar de IJhallen in Amsterdam-Noord te gaan staan op de markt. Wat moet men met zoveel spullen want als je dood gaat dan neem je het niet allemaal mee. In een aparte blogspot zal ik de hele voorbereiding fotograveren. Het geeft een lekker gevoel wanneer je huis geminimaliseerd is. Je helpt er misschien ook een ander mee die blij is met nieuwe spullen. Tja, is een psychologisch iets en je leeft in een recycling wereld want met de armoede die er nu in Nederland heerst moet je er wel rekening mee houden. Je kan niet in de portemonnee van een ander kijken.

Kortom, met een schone lei beginnen en alleen dingen doen en wensen die jij leuk vind. Geen roofbouw plegen en werken naar vermogen. Je weet van jezelf wat je kwaliteiten zijn maar ook wat je sociale vaardigheden en capaciteiten zijn. Dit zal nooit weggaan want ik ben een keiharde werker die elk project tot in de puntjes af wil maken.

Deze blogpost is wel een zeer ongewone voor mijn doen maar ik moest m'n ei even kwijt omdat verlanglijstjes altijd materiële dingen bevatten en geen in-materiële dingen. Het leven bestaat niet alleen maar van "wat heb ik", "hoe zie ik er uit", "die broek of blouse moet ik persee hebben". Nee....je kan beter overwegen wat belangrijk is in je leven en dat de materiele dingen maar tijdelijk zijn. Vrienden komen en vrienden gaan maar familie blijft altijd bestaan.

Mocht je op deze blogpost willen reageren, Be My Guest.

Groetjes Paula

BEAUTY: The Bodyshop....ik kan niet kiezen

Goedemorgen, dol gelukkig liep ik met mijn cadeaucard van de Bodyshop richting de winkel. Ja dolgelukkig want als je het niet zo breed hebt en je krijgt een cadeauty dan ben je heel dankbaar. Dus op donderdagmiddag met een happy gevoel de winkel binnen. 


Veel keuze

Tja, en daar sta je dan in de winkel en je loopt alle producten af en je ruikt en smeert en checkt natuurlijk ook de prijs. Jeetje, wat is alles duur! Natuurlijk is het duur want alles is op natuurlijke of plantaardige basis. Vroeger toen ik werkte keek ik hier niet eens naar maar tegenwoordig moet elke cent omgedraaid worden. Maar nu is de vraag... wat wil ik van de cadeaucard kopen? Wat is echt nodig en wat wil je? Make-up of huidverzorging, of iets voor de handen of voor het haar? Ik wist het gewoon niet. Dus tja, dan maar keuzes maken en kijken wat mijn huid tijdens deze koude winterdagen nodig heeft. Yep, een serum.

The Body Shop Oils of Life

Ik had de afgelopen periode heel veel gezien op YouTube bij de beautyvloggers en gelezen bij een aantal beautybloggers over de Oils of Life. Schijnt een goed product te zijn en het is een intense revitaliserende gezichtsolie. Tja, ik heb hier nog olie staan en die is nog langer niet op. Maar ik dacht: deze olie of beter gezegd serum, staat bij de meeste bloggers en vloggers als goed aangeschreven. Dus ik ga het eerst proberen in de winkel.


Het serum zit in een 30 ml. oranje/bruin flesje. Even een test op de bovenkant van mijn hand. Superzacht zeg en het trekt zeer goed in maar je huid ziet er niet olie-achtig uit en ruikt daarnaast ontzettend lekker. Goed product dus. Ok, de twijfel begint. Heb ik het echt nodig? Dat doen mijn zusje en ik heel vaak als we in een winkel staan en dingen willen gaan kopen. Als het niet belangrijk is dan koop je het gewoon niet. Is nergens voor nodig. Maarruh.... deze keer heb ik een cadeaucard en ik wil deze keer een goed product kopen. Ik schrok me wild dat het serum boven de € 20,= kostte...jemig...en dat maar voor 30 ml. Maar goed, ik hoef geen geld uit te geven, ik heb de card.


Gebruik

Ik heb het serum na lang wikken en wegen uiteindelijk gekocht en kreeg daarnaast een Shea body butter. een Shea lip butter en een Shea handcrème kado. Op de verpakkingen lees ik dat de productie in Thailand plaatsvindt! Ik kan beter naar Azie gaan omdat de meeste cosmetica daar geproduceerd worden en ik denk ook dat het ook nog een stuk goedkoper is. Even een verlanglijstje opstellen voor diegene die naar Azië gaan... 


In ieder geval ben ik het serum 's avonds gaan gebruiken. Eerst de huid helemaal grondig gereinigd zoals ik het in mijn avondroutine beschreven had. Voordat de nachtcrème erop komt druppel ik 2 druppels op mijn handen en vervolgens over mijn hele gezicht. Ik moet zeggen, het trekt goed in maar laat geen olielaag achter en het ruikt lekker. De volgende ochtend mijn ochtendroutine gedaan en weer het serum ingesmeerd. De hele dag geen droge huid en ik voelde ook geen olielaag. Achteraf gezien doe je lang met het flesje want je hebt maar 2 druppels nodig. Dus uiteindelijk misschien niet duur.

Shea Body- en Lip Butter en Handcreme

Meteen maar ook de andere producten gebruikt en ik moet zeggen.... heerlijke producten. Je merkt ook meteen dat het hydrateert en de lip butter is helemaal geweldig. Plakt niet maar is echt een crème die intrekt en geen vettigheid achterlaat op een glas. Ik ben toch verrast tevreden.
Heb jij ook 1 van deze producten of allemaal? Deel je ervaring met mij door een reactie onder deze blogpost te plaatsen.

Groetjes Paula