Lifestyle - Welke spullen in huis moet je nu weggooien of vervangen

Sinds ik een artikel over de baking powder schreef, ben ik zelf in huis het 1 en ander aan het schoonmaken en opruimen. Ik probeerde de moeilijkste vlekken te verwijderen maar dit lukt niet altijd.

Ondertussen ben ik gaan checken wat je allemaal geregeld moet vervangen in mijn keuken en douche.

Keukenspons

Elke week vervangen. Waarom? In gebruikte afwassponsen hopen zich miljoenen bacteriën die een gevaar zijn voor de gezondheid en voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Ook al maak je gebruik van de nieuwste schoonmaaktechnieken zoals de vochtige spons een minuut in de magnetron stoppen om bacteriën te doden, is nog geen reden om je afwasspons niet regelmatig te vervangen.
Kussens (slaapkamer en woonkamer de binnenkussens)


Om de 18 maanden vervangen. Waarom? Oude kussens absorberen allerlei nare dingen zoals schimmels, dode huidcellen en huisstofmijt, die weer kan leiden tot ziekte en allergieën. Je zou in die 18 maanden de kussens elke maand kunnen wassen door een borrelglas bleekmiddel bij de wasmiddel te stoppen. Wees wel alert dat je de kussens 2 keer moet centrifugeren en goed moet opkloppen zodat ze toch nog in vorm blijven.


Scrubhandschoenen of -spons


Vervang het elke 3 maanden - maar in de tussentijd moet je ze goed schoonspoelen met super heet water en laat ze bij voorkeur buiten drogen (bacteriën gaan dood wanneer het vrieskou is).
Waarom? loofahs zijn een voedingsbodem voor bacteriën en schimmels kunnen organismen die leiden tot infecties van de huid bevatten.

Jouw BH (voor de dames natuurlijk...)


Als je het zou moeten vervangen dan bij voorkeur elke 6 tot 12 maanden - je kan de rekbaarheid en gebruik langer laten duren door ze regelmatig te draaien.
Waarom: Oudere bh's bieden minder steun dat kan leiden tot pijn in de rug en kan zelfs de huid ongemak (striemen) veroorzaken.


Droge kruiden

Wanneer? Indien ze luchtdicht bewaard worden moeten de meeste kruiden toch na een jaar vervangen worden. Gedroogde hele (ongemalen) specerijen zijn over het algemeen 3 jaar houdbaar. TIP: plak een etiketje met de datum erop vermeld wat de houdbaarheidsdatum is (dit wordt meestal vermeld op het flesje of zakje)
Waarom? Kruiden en specerijen worden niet "slecht", maar ze verliezen hun smaak (is een ernstige ramp als je van lekker koken houdt)


Je tandenborstel


Wanneer? Elke 3-4 maanden of eerder als de borstelharen gerafeld zijn na gebruik. Kinder tandenborstels moeten misschien wel eerder worden vervangen door nieuwe. 
Waarom? De grootste reden is omdat oudere tandenborstels minder effectief zijn in het reinigen van tanden, maar ook bacteriën en andere micro-organismen ontwikkelen zich met de tijd. Er is niet echt een klinisch bewijs waaruit blijkt dat deze micro-organismen schadelijk zijn voor je, maar nog steeds - smerig.


Schoonheidsproducten

2 - 3 maanden: mascara's, scrubcrème en maskers (niet droge), nagelvijl en douchesponsen of sisalhandschoenen.

6 - 12 maanden: vloeibare eyeliner, vloeibare foundation, concealer, anti acne producten, oogcreme, face wash en serum

1 tot 1,5 jaar: lipgloss, creme oogschaduw, gezichtscreme (in potje), zonnebrandcreme, zeepstukken, douchegels, wenkbrauwgels

2 jaar: oog- en lippotloden, lippenstift, nagellak, poeder oogschaduw en blush, poeder foundation, bodylotion in een pot, scrubs in een pot,

3 jaar: shampoo en conditioner, body lotion met pomp, parfum, haarspray.

Hier is waarom: Verlopen beauty producten een hele reeks van problemen met inbegrip van ontstekingen, huiduitslag en allergische reacties , dat kan echt ernstige problemen veroorzaken. 


Wimperkruller


Wanneer? Minimaal om de twaalf maanden maar meestal wordt aangeraden om het om de 6 maanden een nieuwe te kopen. De pads in de kruller moet je elke 3 maanden vervangen.
Waarom: De veranderingen zijn na verloop van tijd waarneembaar en merkbaar in het gebruik doordat de wimperkruller zijn precisie en prestatie verliest als je doorgaat met het gebruik.


Je anti-aanbak keukengerei


Als je het zou moeten vervangen dan is het beter om het elke 2 jaar te doen, maar als de pan boordevol krassen zitten dan moet je onmiddelijk stoppen met het gebruik van de pan of bakblik. 
Hier is waarom: Oudere pannen hebben meer kans dat er gifitige stoffen vrijkomen door de losse bestanddelen van het metaal. 


Ik zou zeggen, check al je spullen en vervang ze indien dit nodig is. Op naar het volgende project.

Heb jij nog meer tips v.w.b. spullen die snel vervangen of vernieuwd moeten worden? Alle tips is welkom door onder deze blogpost je reactie te plaatsen.

Groetjes Paula

Food - Kijk hoe zij deze broodtechnieken toepast

Ik ben helemaal in to the baking. Broodjes, cake, ovenschotels, etc. etc. Maar er zijn een aantal dingen die ik nog steeds wil leren en dat is o.a. verschillende figuren maken met deeg. Dit filmpje van Aneka bentuk roti (brood) laat een vrouw zien wat zij doet met brooddeeg. Ze tovert de mooiste en creatiefste vormen en....ze doet het heel snel. De foto's zijn gebruikt van verschillende indonesische foodblogs.

Bron: www.justtryandtaste.com


Check voor inspiratie de website van ncc.indonesia.com waar je nog meer recepten vind. 


Dit is een hele korte blogpost maar ik ga de komende weken de broodvormen uitproberen en kom hier nog bij jullie op terug.

Veel kijkplezier!!

Groetjes Paula

BEAUTY - Review Contour palette van Max & More

Ik denk dat ik de zoveelste blogster ben die over dit product schrijft maar.....ik heb een donkere huidskleur en dan blijf ik toch nog 1 van de eerste die dit product op een donkere huid uitprobeert. Lees mijn bevindingen van deze contour palette van de Action die super lowbudget is.

De verpakking

De palette is verpakt in de bekende Max & More kleur. Zwart en zwart. Op zich heel chique. Op de verpakking staat aangegeven wat er inzit. Een kleur voor Contour, een bronzer, een shape kleur en een highlighter. Een ovaalvormige spiegel met rechts een tekening waarin wordt aangegeven wat je met de diverse producten kunt doen en waar je het op je gezicht moet gebruiken. Dat vind ik een positief iets van Max&More. Wat mij opvalt is dat pannen groot zijn. De meeste contour palettes die ik heb gezien zitten in kleine pannen, maar de Max & More heeft vrij grote pannen.

De kleuren

De contour kleur is donker bruin die op mijn donkere huid een beetje grijs uitvalt. Ik heb een foto gemaakt maar het was niet mooi genoeg om het te plaatsen. De bronzer is een lichtere kleur bruin die op mijn huid in het niets valt. Is voor mij qua kleur meer een poeder. Dus...de bronzer is voor mij not done.


De "shape" kleur is een lichte roze witte kleur die op mijn gezicht een beetje te wit is. De contourkleur en de shapekleur valt op een donkere huid behoorlijk slecht. Het is een matte poeder waardoor je een witte waas krijgt. Not done dus. De highlightpoeder daarentegen is heel mooi. Een beetje glans en juist perfect. Je moet er niet teveel van gebruiken want anders valt het weer te licht. Toch moet ik zeggen dat een donkere huid beter met een goudkleurige tot bruine highlighter moet gebruiken voor meer warmte en resultaat.


Eindconclusie

Deze contour palette is niet bestemd voor de aller donkersten van ons. Je lijkt op een geisha als je alle kleuren op je gezicht gebruikt. Ik laat dit maar over aan de medium getinte huid onder ons. Voor een blanke huid lijkt mij dit beter geschikt.

Heb jij deze palette ook en ben jij WEL tevreden hierover? Laat het me weten en plaats een foto hoe het bij jou valt.

Groetjes Paula

BEAUTY - De concealing refresing primer van Max and More

Ik wist dat de Action primers verkocht maar dat ze nu een nieuwe primer hadden wist ik niet. Het product is zacht rose van kleur en voelt niet silicone-achtig maar het kan natuurlijk de eerste touch zijn.

Het flesje

Net zoals de eerder uitgebrachte primers van Max & More zit het in een doorzichtig flesje met een zwarte dop en zwarte pomp. Helaas was de pomp stuk waardoor de pomp eruit moest halen om de crème te gebruiken.


Voor alle huidtypen

Op het flesje staat dat het voor alle huidtypes is. Lijkt mij ook logisch want het is een concealing refreshing (dekkend en verfrist?) dus je huid licht op denk ik dan. Deze primer is een perfecte basis voor je makeup. Hij dekt oneffenheden. En is inderdaad smooth...voor je huid. Voor de rest moet ik maar afwachten of die z'n werk doet. We gaan het zien.


Substantie

Voelt heel zacht aan en smeert heel goed.

Probeer de primer zelf en geef zelf je eigen mening want de 1 vind het goed en de ander vindt het maar troep. Ik moet nog een paar dagen testen om te voelen of het z'n werk doet.

Groetjes Paula