Nasi goreng zoals ik het maak

Omdat ik van Indonesische afkomst ben en natuurlijk een liefhebber van de Indonesische keuken, leek het mij leuk om een recept van nasi goreng te plaatsen. Nasi goreng heeft niet veel ingrediënten nodig omdat men dit gerecht vroeger altijd maakte van kliekjes van de vorige dag. Dus dat men bij de supermarkten nasi-groenten verkopen vind ik de grootste onzin die er bestaat want in principe heb je voor een super lekkere nasi goreng heel weinig ingrediënten nodig.


RECEPT NASI GORENG

Benodigheden:

1 kop gekookte rijst per persoon (je berekent 150 tot 200 gram per persoon)
250 gram gerookte kipfilet
1 ei
1 kleine ui
3 teentjes knoflook
1 dunne kleine prei
1 bouillionblokje (bijvoorbeeld Knor Rundvleesbouillion)
1 mespuntje trassie (gefermenteerde garnalen in pastavorm of droge vorm te koop bij de Toko)
1 eetlepelt oestersaus (te koop bij de Toko maar Albert Heijn heeft het ook)
1/2 eetlepel vissaus (bij voorkeur de Thaise vissaus)
1 eetlepel ketjap manis / sojasaus

BEREIDINGSWIJZE

1. Snij de uien en knoflook zeer fijn. Ik pureer het altijd met een staafmixer.
2. Snij de prei in fijne dunne ringetjes en was ze daarna. Er kan altijd zand tussenzitten.
3. Snij de kipfilet in dunne reepjes.
4. Doe in een wok of een grote braadpan een theelepel olie en laat deze goed heet worden. Wanneer er een blauwe walm begint te komen dan is de pan goed heet en kan je meteen de uien bruin fruiten. Daarna doe je pas de knoflook erin want deze brandt sneller aan dan de ui.
5. Brokkel het bouillionblokje in stukjes en voeg toe aan de ui/knoflook massa.
6. Neem een mespuntje van de trassie en bak deze ook mee.
7. Voeg daarna de reepjes gerookte kipfilet toe.
8. Laat deze pasta een minuutje doorkoken en voeg dan de oestersaus, vissaus en ketjap toe.
9. Goed omroeren want hierna wordt de prei toegevoegd.
10. Nu moet je het ei toevoegen maar let wel op dat het geen omelet wordt. Hard draaien en roeren zodat er stukjes ei ontstaan.
11. Als laatste voeg je de gekookte rijst toe en roer je net zolang totdat alle kruiden in de rijst zitten.
12. Ga tussendoor de rijst proeven en kan je eventueel oestersaus of ketjap toevoegen voor de smaak.
13. Serveer de nasi goreng met gebakken omelet, krupuk, zoetzure augurken en voor mij een lekkere zelfgemaakte sambal.

Eet smakelijk

Inspiratie opdoen in de Haarlemmerstraat in Amsterdam

Hoi lezers,

Vandaag wandelde ik door de Haarlemmerstraat en heb foto's gemaakt van winkels die mij inspireerden. Helaas komen niet alle winkels aanbod want daar is deze blog te kort voor.




Onderstaande tekst is overgenomen van Wikipedia


De Haarlemmerstraat is een straat in het centrum van Amsterdam. De straat loopt in het verlengde van de Nieuwendijk in westelijke richting van het Singel tot aan de Korte Prinsengracht. In het verlengde hiervan heet de straat Haarlemmerdijk, tot aan hetHaarlemmerplein, waar de straat verder gaat als de Haarlemmerweg.

Voor de stadsuitbreiding van 1593 stond de Haarlemmerpoort ter hoogte van het Singel. Na verplaatsing naar het westen kwam deSpaarndammerdijk binnen de omwalling te liggen en werd het eerste deel de Haarlemmerstraat. De Haarlemmerdijk werd aangelegd tijdens de aanleg van het eerste deel van de Grachtengordel vanaf 1612.
De Haarlemmerstraat is een drukke winkelstraat. In 2012 werd de combinatie Haarlemmerstraat / Haarlemmerdijk verkozen tot 'leukste winkelstraat van Nederland'.[1]

De Haarlemmerstraat

Is 1 van de straten van Amsterdam waar ik heel graag doorheen loop. Als je lopend over het Rembrandplein naar de Kalverstraat gaat en vervolgens over de Dam loopt naar de Nieuwendijk, dan kom je aan het eind van de Nieuwendijk in een totaal andere wereld want dan loop je linea recta in de Haarlemmerstraat. Er loopt hier een ander soort publiek dan in de 2 bekende winkelstraten waar je net doorheen liep.

Soap & Co.

Zit op nr. 59 en deze winkel kan je gewoon niet voorbij lopen omdat de lekkere geuren je naar binnen lokt. Soap & Co verkoopt verzorgingsproducten voor gezicht, lichaam en handen. Neem gewoon een kijkje naar binnen. Het is niet bepaald low budget maar de kleuren en design is voor mij een inspiratiebron.































Hollandaluz

Verderop op nr. 71 zit Hollandaluz met zijn Spaanse geschenken, catering, workshops en je kan daar eten. Je kunt daar je hart ophalen als je een spanje liefhebber bent want ze verkopen daar van alles en nog wat, wat met Spanje te maken heeft.

Ibericus

Verderop in de straat op nr. 93 vindt je Ibericus. Een spaans restaurant die van buiten eruit ziet als een buitenlandse slagerij. Ik kreeg trek toen ik naar binnen keek.


















De Wereld van Sukha

Op nr. 110 zit Sukha Amsterdam. Een heel leuk winkeltje die kleding, textiel, decoratie en geschenken verkoopt. Alles "ecologisch" verantwoord gemaakt.Een verfrissende interieur waar voornamelijk wit en naturel de hoofdmoot is. Ik ben er helemaal verliefd op geworden. Check onderstaande foto eens. Midden in de winkel een hangbed. 


































Stach

Voor een heerlijk broodje....lekker...









 Papabubble

Hou je van lekkere snoepjes dan zit je bij Papabubble aan het goeie adres. Deze handgemaakte snoepjes worden in het keukentje achter in de zaak gemaakt. Voor in de zaak was deze dame de snoepjes aan het sorteren. Ze waren echt lekker en ze liet ons zien dat de letter H in het midden van het snoepje 3D is gemaakt.































Er waren nog meer winkeltjes die ik leuk vond en waarvan ik een foto had gemaakt maar de leukste heb ik hier beschreven. Hoop dat deze blog aanleiding geeft om ook eens naar de Haarlemmerstraat te gaan want het is een superleuke straat en eveneens supergezellig.

Was je laatst ook in de Haarlemmerstraat en heb je 1 van deze winkels bezocht? Laat dan een reactie achter onder aan deze blogpost.

Groetjes Paula

Ochtendroutine - Morningroutine

Goedemorgen lezers, elke ochtend word je wakker en schuif je je uit bed om naar de douche te slaapwandelen zodat je je gezicht kan wassen, tanden poetsen en onder de douche te gaan. 's Avonds strompel je naar de douche om je gezicht te wassen, tanden te poetsen en om je make-up af te halen. Routine routine routine


Elke dag sta ik gaat mijn wekker standaard om 7 uur af en de plek van de wekker staat aan de andere kant van het bed dus ben ik verplicht om op te staan op en stap als eerste onder de douche met mijn producten die voornamelijk KOKOSOLIE bevatten.  en deze uit te zetten. Door vroeg op te staan hoef je je niet te haasten en kan je je dingen doen op een relaxte manier.

Een tip is ook om de router op een tijdschakelaar te zetten want dit scheelt weer energie. De router kan je bijvoorbeeld op 7 uur zetten zodat je bij ontwaken meteen al je whatsapp en mails op je telefoon of tablet krijgt.

Haar

Als de alarm is uitgezet loop ik meteen naar de badkamer om een douche te nemen. Douchen en tandenpoetsen doe ik meteen omdat ik er niet van hou om eerst dingen te doen zonder je gezicht te wassen en tanden gepoetst te hebben. Onder de douche doe ik alles tegelijk. Tandenpoetsen, haren wassen met de producten van Inecto de PURE COCONUT die ik bij de Action heb gehaald. Veel goedkoper dan bij een andere winkel of drogist.











Huid

Ik heb mijn lekker ruikende ProAge Nourishing body wash van Dove bij de Kruidvat gekocht waar laatst een actie was `3 halen voor 10 euro´. 2 keer per week scrub ik mijn lichaam met de bodyscrub PURE COCONUT (eveneens van de Action), ´s Ochtends en ´s avonds was ik mijn gezicht met de facewash van Garnier. De scrubgel gebruik ik 2 keer per week en is van Avon Clearskin. De laatste 2 producten heb ik in Turkije gekocht omdat ze daar stukken goedkoper zijn dan in Nederland. Om je gezicht nog schoner te maken maak ik het nogmaals schoon met de miccelair water van Garnier en daarna sprayen met rozenwater.


Gezicht

Na het douchen lekker mijn gezicht insmeren met een oogcrème van de Kruidvat en gezichtscrème die ik bij de Action heb gehaald.
Voordat ik iets van make-up op mijn gezicht doe laat ik de dagcrème minstens 10 minuten intrekken. Het is belangrijk om producten goed op je gezicht te laten intrekken zodat het langer en mooier op je gezicht blijft zitten. Sowieso blijft make-up mooier op je gezicht als het goed en grondig gereinigd is.







Make-up

Eens even kijken wat ik vandaag aan make-up doe...
Ik kan niet kiezen, dus om op safe te spelen ga ik voor de Hema producten. Hema heeft voor de donkere huid foundation, concealer en finish poeder waar ik helemaal blij van word. De producten van de Hema zijn niet duurder dan € 10 dus low budget. Voor de rest ga ik voor een natuurlijke look omdat ik geen feestje of afspraken heb. Primer (Hema), foundation (Hema), concealer (LA Girls € 5), gele high definition loose powder van Elf (€ 6), finish loose powder nummer 44 van de Hema (€ 4), De prijzen zijn richtprijzen.







Deodorant

Ik hou niet van deodorantrollers omdat ik van mening ben dat deze onhygiënisch zijn. Daarnaast als een ander het van je gaat lenen komen er bacteriën op de roller. Niets voor mij, dus ik gebruik altijd een spray. Welke geur is afhankelijk van stemming en het weer. Vandaag ga ik voor de White By Nature van de Hema. Een zeer lekkere rustige geur.









Ontbijt

Het is nu tijd om te ontbijten en eigenlijk ben ik een grote eter maar vanaf vandaag heb ik besloten om wat meer op mijn gewicht te letten. Dus als ontbijt Turkse yoghurt met muesli en fruit van de Lidl, een appel, een crackertje met filet americain en een groot glas groene thee. Maar ik weet zeker dat ik straks weer trek krijg in een broodje kaas......helaas!

 Voordat ik achter de computer zit ruim ik eerst altijd het huis op, stofzuigen en daarna dweilen want ik weet gewoon zeker dat de computer meer aandacht van me krijgt dan de rest van het huis. Daarna worden de kleren opgehangen die de avond ervoor zijn gewassen.


TIP: Draai je was na 22.00 uur (10 uur) want dat scheelt weer in energiekosten. De avondtarief qua energiegebruik is dan een stuk lager.
Na dit alles gedaan te hebben kan ik eindelijk gaan zitten om mijn mail, Twitter, Pinterest en Instagram te checken op berichten of post die ik kan gaan gebruiken voor mijn DIY projecten.

Alle producten heb ik zelf gekocht en niets is gesponsord.

Inspiratie doen in de Magna Plaza

Vandaag neem ik jullie mee ter inspiratie naar de Magna Plaza. Ik had met mijn zusje afgesproken op de 2e etage (bovenste etage) van de Magna Plaza. We gaan eerst altijd wat eten en drinken bij restaurant The Views. Natuurlijk vroegen we meteen of we gebruik konden maken van de gratis wifi. 


Ik vertelde mijn zusje over mijn plannen voor het starten van een blogpagina en dat ik al een onderwerpen in mijn hoofd had en daarvoor foto's voor nodig had. De foto's waren niet alleen nodig om mee te bloggen maar ook om inspiratie op te doen voor het maken van schilderijen, voor homedecoratie en voor het inrichten van een ruimte  (kleuren en thema's had ik nodig).



The Views

Heb je niet veel te besteden maar wil je lekker en goedkoop eten dan is The Views een aanrader. 1 uur onbeperkt eten voor € 12,50-€15,00. In dit arrangement had je de keuze uit 3 verschillende salades (met bijbehorende sausjes en vinaigrette), soep en een hoofdgerecht die in de chafing dish gepresenteerd werd. Mocht je buiten het arrangement willen eten dan kon dit ook, de zogenaamde “a la carte” gerechten: pizza’s en pasta’s. Eigenlijk ben ik niet echt gek op Italiaans eten omdat een pasta in Italië een voorgerecht is en dus voor mij niet vullend. Een pizza hoef ik ook niet elke dag te eten want die wordt te snel koud voor mijn gevoel maar ik had trek op dat moment dus ik at een lasagne van het arrangement EN een bordje tagliatelle Napolitano van de a la Cartekaart. Erg lekker maar een beetje veel. Ik kreeg toch na een uur weer trek.


In de Magna Plaza op de 2e etage zijn nog meer leuke winkels waar je je ogen de kost kan geven.


Aroma Plaza

Aroma Plaza verkoopt de Yankee Candle geurkaarsen. Ik had vernomen dat zij de grootste collectie Yankee Candle collectie van de Benelux hadden. Dus wij naar binnen. Bij binnenkomst ruik je de lekkere aromatische geuren, zie je de leuke felle kleuren en de grappige vormen en het interieur vond ik mooi. 


We liepen verder en zagen dat ze ook parfum verkochten. Heel netjes en hoe groot is de winkel. Ik ben niet bekend met de merken die ze verkopen maar het zag er allemaal heel netjes uit.










Obey Your Body

Toen we bij de Aroma Plaza stonden zag ik in mijn ooghoek de winkel Obey Your Body. Aha dacht ik….makeup, cosmetica, skincare. Wij liepen er meteen naartoe.
Obey Your Body verkoopt schoonheidsproducten met mineralen en zouten uit de Dode Zee. Het merk bleek uit Amerika te komen. De Tsjechische dame vertelde ons in gebrekkig Nederlands, en vervolgens overgaand in het Engels, dat we absoluut de peelinggel en de scrubcrème moesten uitproberen. Dit hebben we dus gedaan en ik moet zeggen...superproduct en super zacht. Het bijzondere aan deze gel en crème waren dat de zouten bij aanraking van water in olie veranderde.


Op de begane grond zagen we weer een winkel dat met beauty en make-up te maken had. Het interieur en de kleuren trokken mij eigenlijk naar binnen want het had een chique uitstraling.



MICABELLA CLUB

We zijn beland bij de Micabella Club. Een winkel die haar-, huid- en make-up producten en kwasten verkocht.Een Amerikaans merk die ik niet kende. Producten op minerale basis: foundation, oogschaduw (pigmenten), blush, etc.  Volgens de verkoopster kon je de pigment overal voor gebruiken: ogen, lippen, blush, glinster op je huid, etc. etc. “Pigment gebruiken als glinster op je huid ?” dacht ik. Nog nooit van gehoord maar we hoorden haar verhaal aan en testen ook de poeders maar duidelijk was dat de verlichting slecht was waardoor de dame een te lichte poeder gebruikte op mijn gezicht. Ik heb namelijk een donkere huidskleur en ze had geen donkere poeder voor mijn huid.


































De conversatie verliep deze keer weer in het Engels. 

Helaas hadden we niet veel tijd want we moesten verder want mijn zusje houdt helemaal niet van make-up. De poeder en blush verkoopt Micabella Club voor de actieprijs van 130 euro maar helaas was ik  alleen maar op zoek naar low budget producten en daar vielen deze niet onder. Verder verkopen ze styletangen, föhns en make-upkwasten maar ook deze vielen niet in mijn budget.
Helaas zijn mijn foto's wazig en hiervoor mijn excuses maar ik heb wel een geweldige middag gehad samen met mijn zusje en onze handen zijn een stuk zachter.

Dit is mijn 1e blogpost en natuurlijk sta ik nog aan het begin van het schrijven maar mocht je tips hebben dan zie ik deze graag in een reactie onder deze blogpost.


Groetjes Paula


Maak kennis met mij

Hi lezers, hartelijk welkom in de wereld van Created By Paula

Ik neem je mee in mijn wereld en schrijf over dingen die ik leuk vind. Of je hier in mee kan gaan beslis je zelf...Ik ga dagelijks op zoek naar onderwerpen die mij aanspreken.

Beauty

Alles wat met make-up te maken heeft. Van low budget tot high end. Alles wat in de aanbieding is en wat ik op dat moment kan kopen, koop ik. Maar wel met in mijn achterhoofd zeggende "Heb ik het nodig en kan ik het betalen?"


Food

Ik hou van koken. Ik kook elke dag vers en zorg ook dat mijn producten in de koelkast zo vers mogelijk zijn. Ik kook dan meestal voor een paar dagen of doe het eten in vrieszakken in de vriezer. Ik zal ook niet zo snel kant-en-klaar maaltijden kopen omdat je niet weet wat erin zit en welke smaakversterkers erin wordt toegevoegd. Nee, ik wil controle over mijn eten.


DIY

Ik probeer zoveel mogelijk dingen zelf te maken. Het veranderen van een kale vaas tot een trendy eyecatcher. Alles wat met crafting of scrappen te maken heeft.


Mixed Media Canvassen

Ik ben helemaal verliefd op het maken van mixed media canvas. Via het werken aan de canvas stimuleer ik mijn hersenen om de creatiefste ideeën uit te voeren. Ze zeggen wel eens dat de canvas jouw gevoel weergeeft. Nou, dat kan wel waar zijn. Het maken van een mixed media canvas kan bijna een maand in beslag nemen en daarom doe ik alles heel rustig aan.

Reizen

Als je budget het toelaat dan moet je zoveel mogelijk van de wereld zien. Elk jaar naar hetzelfde land is voor mij niet bepaald ontwikkelend. Verschillende soorten mensen leren kennen en verschillende culturen meemaken is goed voor je algemene ontwikkeling. Tenminste....dat vind ik.



Mijn blogpagina bevat dus onderwerpen die je leven op een low budget basis gelukkig maken zodat je meteen aan de slag kan gaan.


Veel leesplezier