Inspiratie opdoen in de Haarlemmerstraat in Amsterdam

Hoi lezers,

Vandaag wandelde ik door de Haarlemmerstraat en heb foto's gemaakt van winkels die mij inspireerden. Helaas komen niet alle winkels aanbod want daar is deze blog te kort voor.
Onderstaande tekst is overgenomen van Wikipedia


De Haarlemmerstraat is een straat in het centrum van Amsterdam. De straat loopt in het verlengde van de Nieuwendijk in westelijke richting van het Singel tot aan de Korte Prinsengracht. In het verlengde hiervan heet de straat Haarlemmerdijk, tot aan hetHaarlemmerplein, waar de straat verder gaat als de Haarlemmerweg.

Voor de stadsuitbreiding van 1593 stond de Haarlemmerpoort ter hoogte van het Singel. Na verplaatsing naar het westen kwam deSpaarndammerdijk binnen de omwalling te liggen en werd het eerste deel de Haarlemmerstraat. De Haarlemmerdijk werd aangelegd tijdens de aanleg van het eerste deel van de Grachtengordel vanaf 1612.
De Haarlemmerstraat is een drukke winkelstraat. In 2012 werd de combinatie Haarlemmerstraat / Haarlemmerdijk verkozen tot 'leukste winkelstraat van Nederland'.[1]

De Haarlemmerstraat

Is 1 van de straten van Amsterdam waar ik heel graag doorheen loop. Als je lopend over het Rembrandplein naar de Kalverstraat gaat en vervolgens over de Dam loopt naar de Nieuwendijk, dan kom je aan het eind van de Nieuwendijk in een totaal andere wereld want dan loop je linea recta in de Haarlemmerstraat. Er loopt hier een ander soort publiek dan in de 2 bekende winkelstraten waar je net doorheen liep.

Soap & Co.

Zit op nr. 59 en deze winkel kan je gewoon niet voorbij lopen omdat de lekkere geuren je naar binnen lokt. Soap & Co verkoopt verzorgingsproducten voor gezicht, lichaam en handen. Neem gewoon een kijkje naar binnen. Het is niet bepaald low budget maar de kleuren en design is voor mij een inspiratiebron.Hollandaluz

Verderop op nr. 71 zit Hollandaluz met zijn Spaanse geschenken, catering, workshops en je kan daar eten. Je kunt daar je hart ophalen als je een spanje liefhebber bent want ze verkopen daar van alles en nog wat, wat met Spanje te maken heeft.

Ibericus

Verderop in de straat op nr. 93 vindt je Ibericus. Een spaans restaurant die van buiten eruit ziet als een buitenlandse slagerij. Ik kreeg trek toen ik naar binnen keek.


De Wereld van Sukha

Op nr. 110 zit Sukha Amsterdam. Een heel leuk winkeltje die kleding, textiel, decoratie en geschenken verkoopt. Alles "ecologisch" verantwoord gemaakt.Een verfrissende interieur waar voornamelijk wit en naturel de hoofdmoot is. Ik ben er helemaal verliefd op geworden. Check onderstaande foto eens. Midden in de winkel een hangbed. 


Stach

Voor een heerlijk broodje....lekker...

 Papabubble

Hou je van lekkere snoepjes dan zit je bij Papabubble aan het goeie adres. Deze handgemaakte snoepjes worden in het keukentje achter in de zaak gemaakt. Voor in de zaak was deze dame de snoepjes aan het sorteren. Ze waren echt lekker en ze liet ons zien dat de letter H in het midden van het snoepje 3D is gemaakt.Er waren nog meer winkeltjes die ik leuk vond en waarvan ik een foto had gemaakt maar de leukste heb ik hier beschreven. Hoop dat deze blog aanleiding geeft om ook eens naar de Haarlemmerstraat te gaan want het is een superleuke straat en eveneens supergezellig.

Was je laatst ook in de Haarlemmerstraat en heb je 1 van deze winkels bezocht? Laat dan een reactie achter onder aan deze blogpost.

Groetjes Paula