Cadeautip: lowbudget Mini Make-up spons in ei-vorm

Goedemorgen, ben je soms ook jaloers op de YouTube beautygirls? Ze hebben de originele beautyblender en daarnaast ook nog de mini-beautyblender maar jij kan het niet betalen? De zogenaamde Beautyblender Micro Mini? Ik heb een alternatief of beter gezegd een dupe gevonden.


Bij de DM in Duitsland heb ik mijn ogen uitgekeken. DM is een grote drogist waar een aantal producten absoluut niet in Nederland te krijgen zijn. Je moet er eens een keer naartoe gaan. Ik heb overal een dupe gezocht van de Beautyblender Micro Mini maar helaas niet gevonden totdat ik naar de DM in Duitsland ging en daar lagen ze voor het oprapen.


Precisie Concealer Ei

Ik noem deze spons gewoon beautyblender omdat ze net als de originele beautyblender een ei-vorm hebben. In 1 van mijn vorige blogposten heb ik al eerder over de make-upsponsen geschreven en kan je zien hoe ze eruit zien. In Duitsland wordt deze spons precisie concealer ei genoemd wat best wel grappig is omdat ze echt heel klein zijn maar bij aanraking met water groeien.....net zoals de normale formaat make-upsponsen.  Ze worden per 2 stuks (roze en groen) verkocht in een plastic koker. En de prijs??? € 1,99!!

Werking

De kleine ei-vormige spons wordt goed nat gemaakt en wat je ziet is dat de spons een paar centimeter groter wordt. Ik dacht nog even dat het een hele grote spons zou worden maar dit is niet het geval geweest. Je smeert de concealer onder je ogen en met de spons druk je het product in je huid onder de ogen. Perfect! Met de puntige uiteinde kan je makkelijk in de hoeken en onder de randen van je ogen. Je zou hiermee ook de concealer met een losse poeder kunnen vastzetten. Gebruik dan de bolle kant.


Conclusie

Een aanwinst in mijn sponsenverzameling. Een aanwinst om mijn concealer op te brengen. Ik heb meteen 2 pakken meegenomen voor het geval dat ze te vies worden en niet meer goed te wassen zijn. Mocht ik nog een keer naar Duitsland gaan dan sla ik nog een paar op om ze eventueel cadeau te geven voor Kerst of voor een verjaardag.

Heb jij ook de mini "beautyblender"? Laat dit weten in een reactie onder deze blogpost.

Groetjes Paula

Cadeautip: lowbudget Primark PS Love Your Smile

Goedemorgen, we gaan weer verder met de volgende cadeautip. Een goede mondverzorging is altijd nodig en ook als je op reis gaat. Neem bijvoorbeeld deze tandenborstel en tandpasta reisset van de Primark. Lowbudget natuurlijk en lekker handig in je handtas.


 Travelformaat


Tegenwoordig bedenken ze van alles om het de reiziger makkelijk te maken. Zo heeft de Primark ook gedacht "We gaan een setje samenstellen die klein en makkelijk is en heel weinig geld kost. Daarnaast moet het een moderne en chique uitstraling hebben zodat de girls of boys zich niet schamen als er Zendium of Colgate op de verpakking staat". Zeg nou zelf, alles in deze maatschappij draait toch om bekende merken??


Opvouwbare of inklapbare tandenborstel


Dit vind ik nou handig, het is klein en fijn en het past precies in mijn kleine handtasje. De haren van de borstels zijn precies stevig. Je hebt 3 gradaties in tandenborstels: hard, medium en zacht. Deze uitvoering is een medium.


 Tandpasta


De tube heeft gelukkig geen schroefdop dus je hoeft de dop alleen maar omhoog te duwen. Let er wel op dat je eerst de beschermfolie eraf haalt voordat je de tandpasta gaat gebruiken.Conclusie

Wederom in China gemaakt!!! Maar, het is wel een leuke cadeautip voor een kerstpakket of kerstgift, het is goedkoop en het is handig. Ik zou het altijd wel in mijn handtas willen hebben. Alleen jammer dat ze er geen hoesje of koker erbij hebben gestopt want dan zou het nog idealer zijn. Nu heb ik het in een apart kokertje gestopt zodat het bij elkaar blijft. Voor de prijs van € 1,50 zou ik het niet laten liggen maar ik twijfel of het voor de formaat van het setje niet te duur is?! Ach, als dit op is dan zoek ik wel weer naar een ander alternatief.


Heb jij naar aanleiding van dit artikel nog aanvullingen of opmerkingen? Dan zie ik graag je reactie onder deze blogpost.

Groetjes Paula

Lowbudget DIY: woon- of slaapkamer veranderen

Goedemorgen, ben jij je interieur ook zo beu maar heb je heel weinig tot geen geld om nieuwe spullen te kopen? Dan heb ik een aantal tips om je huisje toch nog te vernieuwen. Geef een totale metamorfose en je leeft in een nieuw huisje.

TIP 1

Probeer zoveel mogelijk woonbladen te bemachtigen en knip de foto's uit die jouw aanspreken qua kleur en qua stijl. Plak ze op een moodboard (hardboard) of een groot stuk hard papier (A3). Dus richt je woning opnieuw in op papier naar jouw wensen. Hou wel rekening mee dat niet alles gerealiseerd kan worden.


TIP 2

Kies de kleur die jouw aanspreekt en probeer het 1 geheel te houden zodat er ook rust uitstraalt. Met details zal je het later aankleden. Onderstaand een voorbeeld van een kleurenkaart van Annie Sloan krijtverf. Je kunt natuurlijk altijd naar een lowbudget store gaan en daar een blikje verf kopen en bij de Praxis kan je een mengkleur kopen. Het gaat nu meer als voorbeeld voor de kleurenkeuze.TIP 3

Ga rondkijken bij Action, BigBazaar, Prijsmepper, OP=OP voordeelshop of andere budgetshops of er spullen liggen die je voor je woning kan gebruiken. Vergeet ook niet dat de Kringloopwinkels genoeg spullen hebben die je kan gebruiken. Of nog beter, check wat je al in huis hebt. Verkoop spullen die je niet meer wilt gebruiken op Marktplaats, Kringloopwinkel of geef het weg.


TIP 4

Heb je allerlei verschillende kleuren in huis en heb je hoofdpijn als je er al naar kijkt? Verf de potjes, vaasjes, glazen, borden, etc. in 1 kleur en fleur ze op met een bloemetje, fruit of decoratiemateriaal. Zo blijven ze in 1 stijl en in 1 kleur en oogt het rustig. Zie onderstaande voorbeeld. Voor en Na: 


Aan de slag

- Geen geld voor een nieuwe bank of fautteuil? Doe een grandfoulard of een mooie kleed over je bank in de kleur die voor je ogen hebt.
- Salontafel oudbollig geworden? Ontvet, schuur, grondverf en geef een andere kleur.
- Bloempotten uit de tijd? Verf ze in de kleur die jij mooi vindt.
 

- Veel te veel glazen, vazen, potjes, kannetjes en kandelaars? Ook deze kan je pimpen.

 

 

Conclusie

Met een beetje fantasie en creativiteit kun jij je hele huis veranderen zonder dat je al te veel geld uitgeeft.

Ben jij ook een creabea en heb jij ook zonder veel geld uit te geven je woonkamer of slaapkamer veranderd? Zet een reactie onder deze blogpost.

Groetjes Paula

Ik neem je mee naar Şanlıurfa (Turkije)

Goedemorgen, in 2011 ben ik naar zuidoost Turkije (Zuidoost-Anatolië) geweest en heb het stadje Şanlıurfa bezocht met zijn bezienswaardigheden. Şanlıurfa of Urfa (ook los geschreven als Şanlı Urfa, Turks: şanlı = "glorierijk", Koerdisch: Riha; in de oudheid Edessa of Antiochië aan de Callirrhoë) is een stad in Zuidoost-Turkije, met een geschatte bevolking van meer dan 390.000 inwoners.

De stad wordt wel gezien als de meest Arabische of de meest romantische stad van Turkije. Urfa is volgens de overlevering van joden, christenen en moslims de stad Ur in Chaldea vanwaar Abraham op reis gaat naar Kanaän. Ooit was  Şanlıurfa, Edesssa geheten, een bloeiend cultureel centrum van de christenen. Edessa wordt wel eens genoemd de stad van de apostel Thomas

De Citadel van Urfa

De voornaamste bezienswaardigheid van Urfa is zijn oude citadel, gelegen op een van de heuvels boven de stad. Wat het geneeskrachtige water van het Franse Lourdes is voor Nederlandse katholieken, dat is de vijver met de heilige vissen in Şanlıurfa voor Turkse moslims.
 
 
 
 


Balikligöl 'Het Meer met Vissen' - De Vijver van Abraham

Vijver met heilige (onaanraakbare) karpers bij de Halil Rahmanmoskee. De moskee staat op de plek waar volgens de legende aartsvader Abraham gewoond heeft.

Volgens de lokale, islamitische overlevering sloeg Abraham in Şanlıurfa godenbeelden stuk, omdat die heidense 'afgoderij' waren. Hij wekte daarmee de toorn op van koning Nimrod. De Assyrische (Azerbeidzjan) koning Nimrod liet daarop aan de voet van een heuvel een vuur ontsteken en liet Abraham vanaf de heuveltop in de vlammen werpen. Maar God veranderde het vuur in water, de gloeiende kolen in karpers, en zorgde er voor dat de profeet ongedeerd in een bed van rozen landde.  De Gölbaşi Park

Binnen de stadsmuren en voordat je naar het kasteel en moskee loopt, bevind je je eerst in een hele mooie park met in het midden een vijver. Rondom de vijver zijn restaurants gebouwd en je kon met een bootje varen. Overal waren kleine bruggetjes en overal zag je mensen de vissen voeren.

De Turkse Koffie 

In alle restaurants werd de Turkse koffie aangeboden in de oude traditionele kopjes. Je kon daar ook uitgebreid eten maar ik ben er maar niet aan begonnen omdat ik binnen 1 week een aantal kilo's aan ben gekomen. Het eten in die omgeving was namelijk TE lekker.
 

Şanlıurfa was een belevenis op zich. De autorit vanaf Gaziantep naar het stadje heeft mij het zweet doen uitbreken want ik dacht dat we in de Middle of Nowhere waren. Het landschap is droog en dor in die periode en we reden over heuvels en ik dacht dat er geen einde aan kwam. Eenmaal in het stadje aangekomen te zijn bleek dat er heel veel groen en veel leven was. Natuurlijk zag je in het stadje veel souvenirwinkels terwijl er maar een aantal toeristen rondliepen. Verder zijn er 2 grote bazaars waar je rond kunt snuffelen voor snuisterijen.

Ben jij ooit in Şanlıurfa geweest? Deel je ervaring door middel van een reactie onder deze blogpost.

Groetjes Paula

Cadeautip & review: lowbudget kwasten van de Primark

Goedemorgen, nog een paar weken en dan is het Kerst! Na Sinterklaas moeten we weer gaan nadenken over kerstcadeau's. En het liefst natuurlijk zo lowbudget mogelijk want misschien mag je maar een maximum bedrag besteden. Ik heb nog een tip voor je.


 Zo vaak ga ik niet naar de Primark omdat er in Amsterdam geen Primark is maar ik heb vernomen dat die er heel gauw komt in de buurt van de Nieuwendijk. Zover is het nog niet dus af en toe ga ik naar Hoofddorp of Zaandam. Vorige week was ik in Dusseldorf en daar ging ik samen met mijn zus naar de Primark. En natuurlijk moest ik even naar de beautyafdeling. En daar zag ik dan deze kwasten liggen genaamd PS Love. Er hing een heel assortiment aan kwasten maar ik koos alleen 2 kwasten die ik nog niet had en ze kosten niet eens € 3,= per stuk.


De Stippling kwast

De kwast is ontworpen zodat het lijkt alsof het dubbele vezels heeft (dit is niet zo want ze hebben de top in een andere kleur geverfd. Echter, de kwast is super licht en goed in gebruik. De kwast bufft de foundation of concealer onder mijn ogen heel goed en geeft een mooie airbrushed finish. De haren laten niet los en ik was heel blij dat de kwast geen strepen of sporen achterlaat die je wel kunt zien bij een aantal goedkopere kwasten. Zoals altijd zijn ook deze kwasten gemaakt in China voor Primark. De poederfoundation kwast

Deze kwast noemen ze de poeder foundation kwast en het werkt echt. Geeft een vlekkeloze finish en superzacht (staat ook op de verpakking dat het een flawless resultaat geeft). Af en toe gebruik ik het ook als een grote bronzerkwast en de kwast is groot genoeg om een alles gelijkmatig te mengen en laat geen vlekken van bronzer achter op mijn gezicht en ik denk dat ik de perfecte heb maat gevonden!
Conclusie

Beide kwasten hadden in een mooie zwarte hoes gestopt moeten worden en niet in die goedkope plastic verpakking. De kwasten blijven beiden na het wassen heel goed in vorm. Alleen maar een pluspunt. Ik hou van beide kwasten omdat ze qua grootte perfect zijn. De grootte van de borstels zijn goed omdat ze details goed aanpakken en ze doen hun naam goed aan. Deze kwasten blijven wel een aanrader in mijn ogen. Maar ik denk dat ik ooit eens naar China ga omdat de meeste make-up en make-uptools daar gemaakt worden voor de westerse landen.

Heb jij ook kwasten van de Primark gekocht? Laat het me weten door middel van een reactie te plaatsen onder deze blogpost.

Groetjes Paula