Lowbudget DIY: woon- of slaapkamer veranderen

Goedemorgen, ben jij je interieur ook zo beu maar heb je heel weinig tot geen geld om nieuwe spullen te kopen? Dan heb ik een aantal tips om je huisje toch nog te vernieuwen. Geef een totale metamorfose en je leeft in een nieuw huisje.

TIP 1

Probeer zoveel mogelijk woonbladen te bemachtigen en knip de foto's uit die jouw aanspreken qua kleur en qua stijl. Plak ze op een moodboard (hardboard) of een groot stuk hard papier (A3). Dus richt je woning opnieuw in op papier naar jouw wensen. Hou wel rekening mee dat niet alles gerealiseerd kan worden.


TIP 2

Kies de kleur die jouw aanspreekt en probeer het 1 geheel te houden zodat er ook rust uitstraalt. Met details zal je het later aankleden. Onderstaand een voorbeeld van een kleurenkaart van Annie Sloan krijtverf. Je kunt natuurlijk altijd naar een lowbudget store gaan en daar een blikje verf kopen en bij de Praxis kan je een mengkleur kopen. Het gaat nu meer als voorbeeld voor de kleurenkeuze.TIP 3

Ga rondkijken bij Action, BigBazaar, Prijsmepper, OP=OP voordeelshop of andere budgetshops of er spullen liggen die je voor je woning kan gebruiken. Vergeet ook niet dat de Kringloopwinkels genoeg spullen hebben die je kan gebruiken. Of nog beter, check wat je al in huis hebt. Verkoop spullen die je niet meer wilt gebruiken op Marktplaats, Kringloopwinkel of geef het weg.


TIP 4

Heb je allerlei verschillende kleuren in huis en heb je hoofdpijn als je er al naar kijkt? Verf de potjes, vaasjes, glazen, borden, etc. in 1 kleur en fleur ze op met een bloemetje, fruit of decoratiemateriaal. Zo blijven ze in 1 stijl en in 1 kleur en oogt het rustig. Zie onderstaande voorbeeld. Voor en Na: 


Aan de slag

- Geen geld voor een nieuwe bank of fautteuil? Doe een grandfoulard of een mooie kleed over je bank in de kleur die voor je ogen hebt.
- Salontafel oudbollig geworden? Ontvet, schuur, grondverf en geef een andere kleur.
- Bloempotten uit de tijd? Verf ze in de kleur die jij mooi vindt.
 

- Veel te veel glazen, vazen, potjes, kannetjes en kandelaars? Ook deze kan je pimpen.

 

 

Conclusie

Met een beetje fantasie en creativiteit kun jij je hele huis veranderen zonder dat je al te veel geld uitgeeft.

Ben jij ook een creabea en heb jij ook zonder veel geld uit te geven je woonkamer of slaapkamer veranderd? Zet een reactie onder deze blogpost.

Groetjes Paula

Geen opmerkingen:

Een reactie posten