BEAUTY | Haaruitval? Met dit huishoudelijk middel ben je er zo van af

Niets is vervelend om een bos met haren te vinden nadat je je haren hebt geborsteld of dat je bij het shampoo-en van je haren opeens een flinke pluk haar in je handen vindt tijdens het douchen. In het begin schrok ik en ben toen naar de huisarts gegaan maar het zit OF in de genen OF ik ben een stresskip (op dat moment dan) Ik heb er vanaf jongs af aan last van en heb allerlei middelen geprobeerd maar niets hielp. Uiteindelijk een shampoo gekocht bij de kappersgroothandel die goed werkte maar een fles shampoo voor € 20,= werd zelfs voor mij een beetje te duur. Dus ik zocht op internet welke alternatief er voor mij was. En ja, ik heb het gevonden.



Zout in je haren?


Haaruitval komt niet alleen voor bij vrouwen maar ook mannen hebben hier last van. Het is een groot probleem en kan depressie en sociale onhandigheid veroorzaken. Er zijn heel veel middelen op de markt gebracht die haaruitval bestrijden maar deze zitten boordevol chemische stoffen en bij langdurig gebruik kunnen de chemicaliƫn niet goed zijn voor het lichaam.


Er is 1 huishoudelijk middel die elke huishouding heeft die je heel goed kan gebruiken. Juist, zout! Zeezout, Zout met jodium of Himalaya zout is heel populair voor schoonheidsbehandelingen voor bijvoorbeeld scrubben. Zout heeft een geneeskrachtige eigenschap en is rijk aan mineralen wat weer gunstig is voor je huid. Je zult na verloop van tijd ook haargroei constateren. Grappig of niet dan?!

Zeezout wordt heel vaak gebruikt bij bijvoorbeeld sauna's. Je scrubt je huid omdat het product dode huidcellen verwijdert. Het versterkt weefsels, helpt in cel generatie en stimuleert de bloedcirculatie. Ook heeft het een revitaliseren en hydraterende effect op je lichaam. En dat doet geen ander natuurlijk product na.



Hoe te gebruiken?


Het enige wat je hoeft te doen is je haar normaal wassen en vervolgens afdrogen of droogdeppen met een handdoek.

Neem een handvol zout (keukenzout, zeezout of himalaya zou) en masseer deze 15 minuten op je hoofdhuid. Vervolgens goed uitspoelen en wassen met normale shampoo. Herhaal deze behandeling twee keer per week voor de duur van 2 maanden en je zult de resultaten zien! Je haar wordt dikker en haargroei zal verschijnen in gebieden waar de haaruitval was of waar het meest merkbaar is. Naast het zuiveren verwijdert zout ook roos uit je haren.


Deze behandeling heeft alleen resultaat als je twee keer per week voor 2 maanden bovenstaande doet. Ik ben benieuwd wie dit gaat doen.

Laat een reactie achter onder deze blogpost als je het gaat uitproberen of heeft uitgeprobeerd.

Groetjes,

Paula








BEAUTY | Maak je eigen lowbudget shampoo

Niet iedereen heeft een baan en moet dus rondkomen met hetgeen wat je aan inkomsten binnenkrijgt. Dit betekent dat je in je uitgaven veel moet improviseren en creatief moet zijn en uiteindelijk werkt het. Verzorgingsproducten zoals shampoo zijn eigenlijk leuke en lekker geurende producten maar om steeds nieuwe dingen te kopen is best wel kostbaar. Ik bedacht om het zelf te maken.


Zelfmaken


Het leuke van zelf maken is dat je precies weet wat er in een product zit. Alles wat je in huis hebt kun je uiteindelijk gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan baking soda, azijn, kokosmelk, bijenwas, vaseline, etc.



Shampoo voor vet haar


Geregeld komt het voor dat je shampoo opeens op is en je grijpt mis. Het is altijd handig om een zelfgemaakte shampoo te hebben in je kast.

Wat heb je nodig?

Voor vet haar: appel ciderazijn (maar natuurazijn is ook goed) en baking soda

Hoe maak je dit?

1 theelepel baking soda en 3 theelepels water vermengen en stop ze in een pot of fles. Baking soda zuivert je hoofdhuid en haalt tevens geur uit je haren. In principe moet je de 2 ingredienten naar behoefte toevoegen. Smeer het papje in je haren en goed laten inwerken en vervolgens goed uitspoelen.


Shampoo voor dagelijks gebruik


1/2 kop kokosmelk, 1/2 kop vloeibare zeep, 1 eetlepel vitamine E olie (bij de drogist te krijgen), 1 theelepel fenergiekpoeder (bij de supermarkt of natuurwinkel). 20 druppels lavendelolie, 10 druppels rozemarijnolie (goed voor hoofdhuid en is anti-bacterie).

Meng al deze ingredienten bij elkaar in een pot en laat het ff staan voor plusminus 15 minuten en begin dan je haar in te smeren met het vloeistof. Wedden dat je het lekker vind.

Probeer het allemaal uit en qua geuren kan je natuurlijk zelf uitkiezen welke geur je wilt. Heb je nog meer tips dan zie ik dit graag in een reactie onder deze blogpost.

Groetjes,

Paula

TRAVEL | Theaterfestival De Parade in Amsterdam

Al een tijdje geleden was De Parade weer in Amsterdam. Aan dit evenement heb ik een bezoek gebracht. Dit theaterfestival komt al jaarlijks naar Amsterdam maar ook naar andere grote steden zoals Den Haag, Rotterdam en Utrecht.



Theaterfestival De Parade


Op de Parade spelen meer dan 100 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen in de tenten, merendeel speciaal voor het festival gemaakt. Wij starten onze tournee in Rotterdam en reizen met alle artiesten, medewerkers, tenten en restaurants via Den Haag door naar Utrecht en sluiten traditiegetrouw af in Amsterdam. Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops en spelen er alle avonden twee live-bands, in Cafe Correct en Hotel Vile.

De voorstellingen die geschikt zijn voor anderstaligen, zijn aangeduid met het LNP (Language No Problem) logo.

Bron: De Parade


16 augustus 2016


Op deze dag brachten wij een bezoek aan het festival. Het festival werd in het Martin Luther King Park gehouden in Amsterdam. Elk jaar ben ik er nu naartoe geweest en merk dat het festival steeds groter is geworden dan voorheen. Er is daar van alles te doen. Eten, drinken, voorstellingen bekijken of gewoon zitten op een bankje en mensen bekijken. Kortom, een hele happening met de meest bizarre personen of artiesten die hier rondlopen.








Hou rekening mee dat je naast de entreekosten ook nog entreekosten moet gaan betalen bij het bezoeken van een voorstelling. De bedragen zijn tussen de € 5,= en € 10,-

Daarnaast is er een variƫteit aan eet- en drinkgelegenheden dus keuzes genoeg en voor elk wat wils en ook voor kids is aan gedacht.

Ik weet dat De Parade al een paar maanden geleden is geweest maar ik kon jullie niet onthouden om hier toch een blogpost over te schrijven.

Groetjes,

Paula