BEAUTY | Maak je eigen lowbudget shampoo

Niet iedereen heeft een baan en moet dus rondkomen met hetgeen wat je aan inkomsten binnenkrijgt. Dit betekent dat je in je uitgaven veel moet improviseren en creatief moet zijn en uiteindelijk werkt het. Verzorgingsproducten zoals shampoo zijn eigenlijk leuke en lekker geurende producten maar om steeds nieuwe dingen te kopen is best wel kostbaar. Ik bedacht om het zelf te maken.


Zelfmaken


Het leuke van zelf maken is dat je precies weet wat er in een product zit. Alles wat je in huis hebt kun je uiteindelijk gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan baking soda, azijn, kokosmelk, bijenwas, vaseline, etc.Shampoo voor vet haar


Geregeld komt het voor dat je shampoo opeens op is en je grijpt mis. Het is altijd handig om een zelfgemaakte shampoo te hebben in je kast.

Wat heb je nodig?

Voor vet haar: appel ciderazijn (maar natuurazijn is ook goed) en baking soda

Hoe maak je dit?

1 theelepel baking soda en 3 theelepels water vermengen en stop ze in een pot of fles. Baking soda zuivert je hoofdhuid en haalt tevens geur uit je haren. In principe moet je de 2 ingredienten naar behoefte toevoegen. Smeer het papje in je haren en goed laten inwerken en vervolgens goed uitspoelen.


Shampoo voor dagelijks gebruik


1/2 kop kokosmelk, 1/2 kop vloeibare zeep, 1 eetlepel vitamine E olie (bij de drogist te krijgen), 1 theelepel fenergiekpoeder (bij de supermarkt of natuurwinkel). 20 druppels lavendelolie, 10 druppels rozemarijnolie (goed voor hoofdhuid en is anti-bacterie).

Meng al deze ingredienten bij elkaar in een pot en laat het ff staan voor plusminus 15 minuten en begin dan je haar in te smeren met het vloeistof. Wedden dat je het lekker vind.

Probeer het allemaal uit en qua geuren kan je natuurlijk zelf uitkiezen welke geur je wilt. Heb je nog meer tips dan zie ik dit graag in een reactie onder deze blogpost.

Groetjes,

Paula

Geen opmerkingen:

Een reactie posten