BEAUTY - Lowbudget Pressed Powder Foundation van Max & More

Nooit verwacht dat de Action ook foundation verkoopt voor de donkere huid. Bij puur toeval zat ik in de schappen te neuzen en vond deze foundation in de kleur DFC 266 Cappuccino. Lees mijn review hierover.


De Pressed Powder Foundation

Op de verpakking staat dat men Aloe vera & Vitamine E heeft toegevoegd. Heel bijzonder want zo vaak zie je toevoegingen zoals deze bestandsdelen niet in een make-up product van Max & More. Het zal wel goed voor je huid zijn denk ik dan. Daarnaast staat goed aangegeven hoelang dit product houdbaar is. 9 maanden i.p.v. de reguliere 12 maanden. Je zou dan denken dat er toch iets niet goed zit in het product. Maar we gaan het ervaren. In het doosje zit een kleine spiegel en een make-up spons die zo slap is dat ik het heb weggegooid. Beter mijn eigen Real Techniques make-up spons gebruiken.

De kleur

Cappuccino. Zoals eerder gezegd vind ik dit heel bijzonder want normaliter vind ik alleen maar foundation, concealer en gezichtspoeder die veel te licht is voor een donkere huid. We gaan het testen (EN NIET UITTESTEN) op de bovenkant van mijn arm. Ik merk en zie dat de kleur te rood is voor mij. Ik heb een gele ondertone en als ik het op mijn wang smeer dan zie ik eruit als een indiaan. Zo rood komt het op mijn gezicht uit te zien. Dus liever geen foto dan maar.

Conclusie


Of ik hou deze foundation en ga het mengen met een andere foundation die de kleur goed maakt of ik geef het weg. In ieder geval is de foundation qua substantie redelijk ok maar niet voor mij. Je moet een vette huid hebben om het te gebruiken. Voor een droge huid is het NOT DONE.


Heb jij ook de pressed powder foundation van Max & More gekocht? Ik wil graag jouw ervaring weten met deze foundation. Laat een reactie achter onder deze blogpost.

Groetjes Paula

BEAUTY - De lowbudget travelset van Max & More

Mogelijk dat je vakantieplannen hebt of dat je inmiddels geboekt hebt en je bent nu al bezig met je koffer. Wat zal ik aan make-upproducten meenemen? Ik neem meestal alleen foundation, concealer en gezichtspoeder mee omdat ik weet dat niet overal producten worden verkocht die op mijn huidstint aansluiten. Een lippenstift, blush en oogschaduw laat ik tijdens de vakantie achterwege omdat ik weet dat zelfs in het buitenland merken zoals Catrice & Essence worden verkocht. Een reisverpakking aan make-up zou de beste oplossing zijn en jaaa...die heb ik gevonden bij....natuurlijk de Action.Action is een geweldige winkel maar dat ze steeds met nieuwe make-up producten kwamen vind ik wel verrassend. Of ze kwalitatief goed zijn...dat is een tweede. We gaan het ondervinden door deze review over de Max & More Nudelook travelkit.  Ik weet dat dit de eerste review is die wordt geschreven over dit product omdat niemand dit eerder heeft gereviewd. Lees met me mee wat ik van de Nudelook travelkit vind.

De Nudelook travelset

De Nudelook travelset van Max & More is een soort palette met verschillende producten zoals een concealer, 3 bruintinten oogschaduw, 3 roodkleurige lippenstiften in pannen en 1 blush en vervolgens zitten er 2 kleine make-upkwastjes bij (die gebruik ik toch nooit). Er wordt een plastic velletje meegeleverd waarop staat voor welk product je het moet gebruiken. Conceal, Eyes, Lips and Cheeks. Niet slecht voor een super lowbudget product. Helaas hebben ze op de achterkant niet omschreven hoelang je het product kunt gebruiken. Ik reken op 12 maanden.


We testen de producten

De concealer


Ja, laten we dat doen. We beginnen met de concealer. Ik kan je nu al vertellen dat deze te licht is voor een donkere huid maar misschien dat jij het als licht getinte kan gebruiken. Het product is heel crème-ig en komt niet als een dikke substantie op je vinger. Een klein filmpje op je vinger betekent voor mij "niet dekkend". Ik smeer het op de bovenkant van mijn hand en het verdwijnt meteen in mijn huid. Als dit een concealer moet zijn dan denk ik dat je het beter als bb- of cc-cream kan gebruiken. Niet bepaald de concealer die je wilt meenemen op vakantie.


Lippen

3 hele mooie kleuren. 1 heel zacht roze, 1 nude kleur (voor de licht getinten) en 1 zacht rood. Heel mooi. Smeert heel goed uit maar de bovenkant van het product is heel hard dus je moet het echt met een goede lippenseel gebruiken.


BlushEr zit maar 1 kleur blush in de travelset en deze is ontzettend roze. Begrijp ik niet zo goed. Het product is daarbij heel dik en poederig en met een kwast moet je maar een heel klein beetje opdoen. 

OogschaduwIk waarschuw je alvast dat de kleuren van de oogschaduw heel mooi zijn (1 matte en 2 shimmer kleuren) maar de poeder laat los op het moment dat je met een kwastje een beetje product op doet. De foto is onduidelijk geworden omdat ik de lens niet goed heb afgesteld maar qua kleuren kan je ongeveer zien hoe ze zich op je huid verhouden.


Mijn conclusie


Ach, voor de lowbudgetprijs van € 1,= en je stelt geen hoge eisen aan de producten dan kan je het kopen maar zelf zou ik het niet doen. Ik vind de kleuren van de oogschaduws ontzettend mooi maar de resterende producten zijn de moeite niet waard.

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze review. Maar mocht je toch nieuwsgierig zijn....be my guest.

Groetjes Paula

Beauty - Mijn wenkbrauwen routine

Ik ben niet echt goed in Beauty dingen maar ik probeer alles uit. Afgelopen week heb ik mijn wenkbrauwen bijgewerkt met een speciaal scheermesje maar op 1 of andere manier ben ik uitgeschoten en mis ik een stuk van de bovenkant van mijn rechter wenkbrauw. Dus dat betekent dat ik moet gaan oefenen om mijn wenkbrauwen te tekenen en in te tekenen. Kijk met me mee maar ik waarschuw alvast dat ik geen professional ben...lol...!Voorbereiding


Ik heb heel wat filmpjes op YouTube bekeken omdat ik wilde weten hoe die dames zulke mooie getekende wenkbrauwen tekenden. Ik weet natuurlijk wel dat je niet met een "te donkere" wenkbrauwpotlood moet gaan werken maar gelukkig heb ik die niet in huis. En als het te rood is dan lijk je wel een spook....is mijn mening. Dus nadat ik mijn gezicht gereinigd had ben ik de wenkbrauwpotlood goed gaan slijpen want ik wilde een goede puntige potlood hebben. Kan je beter fijne strepen tekenen.


Wenkbrauwlijnen tekenen


Vervolgens heb ik mijn wenkbrauwharen goed geborsteld met een spoolie. Ik had geen tijd om te epileren want ik ben nog steeds beduusd van mijn gescheerde wenkbrauwstukje. Ik teken eerst de onderzijde van de wenkbrauw vanaf het beginpunt tot aan het eindpunt van de wenkbrauw. Ik teken niet meteen een lange lijn maar haaltjes met mijn potlood.


Daarna teken ik de bovenkant maar niet vanaf het beginpunt maar ergens in het midden.


Wanneer de 2 lijnen getekend zijn dan is het nu tijd om het in te vullen. Je kan het met poeder doen of met een wenkbrauwpotlood. Ik ben deze keer voor de wenkbrauwpotlood gegaan.


Ik heb ze dus ingekleurd en vervolgens met een wenkbrauwgel de haartjes goed omhoog geborsteld. Ik constateer dat ik een heleboel kleine eigenwijze haartjes heb die niet mee willen werken...


Ik laat de gel even drogen en vervolgens ga ik de oneffenheden bij de wenkbrauwen camoufleren met een concealer. Normaliter gebruiken ze een concealer die een tintje lichter is maar dat doe ik niet. Ik hou het bij een tint gerelateerde concealer. Mijn wenkbrauwharen wilden niet meewerken waardoor het lijkt alsof ik veel concealer gebruik.Het uiteindelijke resultaat is voor mijn doen iets te getekend en misschien is te bruin. Ik kan niet overgaan op zwart want dat ziet er niet uit.

Ik blijf oefenen.

Groet Paula