LOW BUDGET kadotip W7 In The Buff

Hallo lezers, naast de theelichten, kaarsen, surprises en andere leuke spelletjes kan je natuurlijk ook voor de komende feestdagen een beautyproduct kopen. Wat dacht je van een oogschaduwpallet. Niet zo maar eentje maar 1 die heel hoog aangeprezen wordt onder de beautylovers die voor low budget gaan.


W7 In the Buff

Elke beautylover is bekend met de Urban Decay Naked 2 palette. De UD Naked 2 is o.a. te koop via de website van Ici Paris XL en het is geen grap maar deze pallette kost ongeveer tegen de € 49,90 als het niet meer is. Volgens velen is de W7 In the Buff een dupe (namaak) hiervan. Kijk maar



Kleuren

De blikken doos bevat 12 kleuren en volgens de verpakking zijn het Natural Nudes kleuren dus voornamelijk bruine c.q. huidkleuren en zoals altijd 1 zwarte oogschaduwkleur.



Of de lichte kleuren voor mij ideaal zijn op de ogen? Nee, maar ik kan ze wel als highlighter gebruiken op mijn jukbeenderen, onder je wenkbrauwen en als oplichter in je ooghoek.

Pigmentatie

Qua pigmentatie zijn ze heel goed. Je moet sowieso een oogprimer gebruiken van bijvoorbeeld Essence om de oogschaduwen naar voren te halen. Bij een donkere huid zullen deze kleuren geweldig staan. Niet overdreven aanwezig maar mooi en subtiel.

Prijs en waar te koop

De prijs van deze oogschaduwpalet is tussen de  € 7,95 tot € 9,00. O.a. te koop bij de Boozyshop, Op=Op Voordeelshop, Dermarolling.nl en drogisterij.net

Ik hoop dat je wat aan deze informatie hebt en dat ik je heb aangezet om deze palette te kopen want het is uiteindelijk goedkoper dan wanneer je een aantal losse oogschaduwdoosjes koopt. Je zult wel niet alle kleuren gebruiken maar met de bruine tinten kom je een heel stuk verder.

Mocht je deze palette ook hebben dan zou ik graag een reactie onder deze blogpost van je willen zien. Waar heb je het gekocht en hoe bevalt het?

Groetjes Paula

Chocoladecakjes met smeltende vulling

Hallo lezers, vandaag heb ik zin in een chocoladecakeje en dan eentje met die smeltende vulling. Ooit een keer gegeten in een 2-sterren restaurant en toen helemaal verknocht aan dit cakeje. Heerlijk gewoon. Hier kan ik wel 3 achter elkaar van opeten...maar beter van niet want het is niet bepaald goed voor de calorieën. 


Benodigheden

100 gram boter
2 eetlepels cacao
1 reep (100 gram) pure chocolade
2 eieren
2 eierdooiers
100 gram suiker
Boter om in te vetten
100 gram bloem
6 Souffléschaaltjes

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Vet de ovenschaaltjes in met wat boter en bestuif ze met wat cacaopoeder. 



Smelt de boter en chocolade samen au-bain-marie. Als de chocolade helemaal gesmolten en glad is laat je het 10 minuten afkoelen. 

Klop ondertussen met een mixer de eieren, eierdooiers en suiker tot een luchtig lichtgeel mengsel. Spatel de chocolade er door. Zeef de bloem boven het beslag en spatel deze er door. 

Tip: klop eerst de eieren apart van de andere bestanddelen tot een luchtige substantie en voeg het later toe aan de rest. Je cakeje wordt dan luchtig.

Doe het beslag in de Souffléschaaltjes en zet ze in de  voorverwarmde oven en bak ze tussen de 12 en 15 minuten gaar. Als het cakeje gerezen is en de bovenzijde droog is zijn ze meestal goed.















 Stort het cakje uit op een bord en serveer direct. Lekker met wat slagroom of een bolletje ijs.


Ik zeg..."Eet smakelijk" en geniet van dit lekkere dessert.

Heb je nog een tip voor cakejes met vulling? Laat dan een reactie achter onder deze blogpost.

Groetjes Paula

DIY Low budget kadootjes

Hi lezers, snel even een kadootje halen voor sinterklaas maar je hebt niet genoeg geld of het is telaat om naar de winkel te gaan? Pimp je oude vazen, lege groentepotten of jampotten tot een nieuwe product!


Lege groentepotten met etiketten

Heb je nog lege groentepotten? Transformeer ze tot voorraadpotten! Verf de deksel in de gewenste kleur en plak een etiket erop en je hebt een voorraadpot. Als gift zou je er bijvoorbeeld snoep in kunnen doen en dan met een strik versieren.

Lege groentepotten met jute

De lege groentepotten zou je ook kunnen beplakken met jute en als versiering een houten accesoire. Niet vergeten om de deksel ook te versieren met stof of verven. Gewoon wat jij leuk vindt.

Oude vazen

Doe jij je kast open en je ziet allemaal oude vazen die je eigenlijk lelijk vindt? Versier ze met allerlei linten, knopen, houten harten, etc. en je hebt weer een nieuwe vaas. Gebruik lijmspray of een lijmpistool zodat de versieringen lang blijven zitten.

Oude limonadeglazen

Ik heb oude limonadeglazen gepimpt tot theeglazen. Ruim gewoon je keukenkastje op en verf of beplak ze tot een theelichtje.

Waar te koop?

Linten, knopen, jute, hobbylijm, spraylijm: o.a. bij de Action, Big Bazaar, hobbywinkels, Hema, etc. 

Heb jij nog tips voor low budget sinterklaas- of kerstkadootjes? Laat dan een reactie achter onder deze blogpost.

Groetjes Paula

Winkelen in de Bornsestraat in Almelo

Hi lezers, ik had al eerder een blogpost besteed aan Almelo maar deze keer een andere gedeelte van een winkelstraat in Almelo, namelijk de Bornesestraat. In deze straat heb ik een aantal winkels gevonden die ik leuk vind en misschien jullie later ook. Ga met me mee!






































Als je op het laatste moment nog heel snel een boodschap moet doen in deze straat dan word je toch snel afgeleid door een aantal zaakjes. Ik vind niet elke winkel leuk dus heb ik maar een aantal op de foto gezet. We pakken eerst de oneven nummers en dan pas de even nummers....of omgekeerd? Nou ja, we zien wel. Helaas gingen we veel te laat richting de winkels en zullen een aantal foto's vrij donker zijn...

Nummer 16 Woonaccessoires

Wat een leuk winkeltje is het toch. Zij hebben daar leuke woonaccessoires, cadeautjes en hebbedingen voor een acceptabele prijs. Woondecoraties zoals o.a. Countryfield , Clayre & Eef, Kolony en andere leuke merken. Bijna wekelijks hebben zij aanvoer van nieuwe leuke artikelen. Ook laten ze artikelen van sloophout maken door mensen met een beperking. De moeite waard om even naar binnen te lopen.



Breugel Art Supplies

Op nummer 31 zit Breugel Art Supplies. Breugel is voor mij een snoepwinkel. Als ik in Almelo ben en ik heb schildersartikelen nodig dan wip ik even binnen om naar de nieuwste producten te kijken. Ik kom hier voor mijn verf, enkele kwasten en af en toe voor andere mixed media materialen. De kunstliefhebber zal deze winkel ongetwijfeld kennen. Ook geven zij workshops en kan je je abonneren op hun nieuwsbrief. 




Meindert Bloemenhuis

Op nummer 55 zit Meindert Bloemenhuis. Deze winkel kan je gewoon niet voorbij lopen want hij heeft ontzettend mooie en leuke bloemen en planten. Zijn etalage is ook nog eens heel mooi geëtaleerd.





Kaasboetiek Frank & Fenny

Ik kan er niets aan doen maar als ik op nummer 81 kom dan moet ik even kaas proeven. I love cheese. Daarom zullen zij ook in het lijstje staan van mijn favorieten. Ga het winkeltje binnen en kijk je ogen uit wat er allemaal aan keuze is aan diverse soorten kaas. Ook al is de Plus Markt aan de overkant, dan nog ga ik naar een authentieke kaaswinkel want die zijn er al niet zoveel...tenminste...in mijn buurt in Amsterdam...niet zoveel meer.






Alex Bloemkado

Nog meer bloemen maar dan op nummer 89-91. Ook hier moet ik altijd ff naar binnen kijken want ook zij hebben mooie bloemen. Ook al is het een stuk kleiner dan de concurrent maar de sfeer is zo leuk.















Toko You-Yi

Ik ben vaste klant bij nummer 70 en vooral voor de Aziatische producten. Een Chinese verkoopster die met haar schone zaak allerlei producten van kommetjes, pannen, rijstkokers, groente, kruiden, rijst, etc. verkoopt en sinds kort ook Surinaamse producten.

La Suite

Ik kom hier niet vaak maar als ik zie dat de etalage voorzien is van leuke kleding dan ga ik wel eventjes naar binnen. Heb je een feestje of een leuke aangelegenheid dan zou ik je aanraden om hier even naar binnen te gaan. Een dameszaak met allerlei kleding, tassen en schoenen. De accessoires zijn ook leuk maar ik ben minder te spreken over de systeemplaten.....chique uitstraling van buiten maar van binnen is het iets minder chique.


In tegenstelling tot mijn vorige blogpost vind ik deze straat dus WEL leuk. Jaaaa...tot een uur of 5 hoor want daarna is het weer hartstikke stil. Maar hier loop ik graag ff een aantal winkels binnen.

Groetjes Paula

Foto-impressie Gaziantep (Turkije)

Gaziantep (stad)

Gaziantep of verkort Antep is een stad in het zuidoosten van Turkije (Zuidoost-Anatolië). Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Gaziantep. De stad ligt in het zuidoosten van het land, ten oosten van Adana en ten noordoosten van Iskenderun (voorheen Alexandrette), niet ver van de Eufraat en de grens met Syrië. De afstand tot de Middellandse Zee is ongeveer 120 kilometer. In 2000 had de stad 853.513 inwoners, dat inmiddels naar 1.465.019 is gestegen, waarmee Gaziantep de op vijf na grootste stad van Turkije is.


Het Citadel van Gaziantep

Gaziantep Citadel, gelegen in het centrum van de stad en weergeeft de historische verleden en de architectonische stijl van de stad. In de straatjes rondom de Citadel vind je historische Almaci Bazaar: kleine winkeltjes met groente, fruit, noten, potten en pannen, etc. Het is een drukte van jewelste maar er heerst een relaxte sfeer. 
























Bakircilar Carsisi


Wanneer je in Gaziantep bent dan moet je absoluut naar de Bakircilar Carsisi. Een overdekte "winkelstraat" waar men men allerlei kopermateriaal, souvenirs, potten en pannen, etc. verkopen. Tientallen kleine winkeltjes in de enorme wirwar van straatjes. Kortom een soort Beverwijkse Bazaar maar dan nostalgischer en natuurlijk stukken stukken stukken goedkoper.

 
In de bazaar bevinden zich ook enkele eet- en drinkgelegenheden die weer geheime ondergrondse ruimtes hebben waar je (bij zeer heet weer) verkoelend een drankje kan gaan doen of wat eten. Ze hebben er ook een soort museum van gemaakt en dit was best wel grappig.

Herberg

Omdat in de middel eeuwen rondom het kasteel veel verkeer was van handelaren of reizigers, hadden ze een herberg gebouwd zodat men kon rusten of overnachten. Tegenwoordig zijn deze locaties voorzien van restaurants, ateliers en souvenirwinkels. En zelfs onder deze gebouwen zijn ondergrondse gangen waar de ondernemers gebruik van maken door zitjes en tafels te plaatsen zodat de bezoekers bij zeer heet weer toch nog verkoeling hebben.


Bezienswaardigheden in en rondom Gaziantep

Archeologisch Museum Gaziantep
Hasan Süzer Etnografisch museum
Fort
Ravanda-citadel
Sculpturen uit de Hittitische tijd
Stadsmuren
Zeugma
Gaziantep Hayvanat bahcesi (de grote dierentuin van Gaziantep)
Het grote stadspark die door de hele stad loopt, tevens een van de grootste parken ter wereld
Diverse archeologische monumenten
Kasteel van Gaziantep
Oude stadsdelen als Türktepe, Kalealti, Yazicik(wijken rond het kasteel(citadel) van Gaziantep waar de oude bebouwing van de stad bewaard is gebleven.
Voetbalstadion van Gaziantepspor
Verschillende grote winkelcentra (Sanko Park, Forum, Primall ect)


Keuken van Gaziantep

Als je van heet, pittig en goed gekruid houdt, dan hou je ook van het eten uit Gaziantep. Daar staan ze om bekend in Turkije. Een Antepper eet overal hete peper bij, hoe heter hoe beter. Wat je voornamelijk dan ook in Gaziantep vindt zijn de kleine eettentjes of eethuisjes waar je een snelle hap kunt kopen: bijvoorbeeld kebab van kip of vlees, Lahmacun (Turkse Pizza's), Patlican kebap (aubergines met gehakt), Sis kebap (stukjes lamsvlees op een spies), Cig Kofte (een oud gerecht dat populair is in de regio, wordt gemaakt van vetarm (lams)gehakt dat wordt gemengd fijngemalen met fijne tarwe, uien, hete rode peper, tomatenpuree), Cacik (yoghurt, komkommer en knoflook), Baklava (Turkse zoetigheid die op meerdere dunne deegbladeren op elkaar geserveerd wordt), Kadayif, Dolma (aubergine met daarin rijst en kruiden), Sarma (druivenbladeren met dezelfde inhoud als die van Dolma)
Paprikapuree (salca) is heel bekend in Turkije en wordt ook in Antep in de meeste gerechten gebruikt.



Tegenwoordig zijn er veel Arabische winkels bijgekomen vanwege de vele Syrische vluchtelingen die zich daar hebben gehuisvest. Gaziantep is een zeer moderne stad geworden met veel cafés en barretjes in de vele oude historische gebouwen. 3 universiteiten verspreidt door de stad. 

Een hele mooie stad met veel kunst, cultuur en bedrijvigheid van jewelste. Ik kom hier graag terug.....maar dan voornamelijk voor het lekkere eten...!!

Ben jij ook eerder in Gaziantep geweest of wil je daar graag naartoe? Laat dan een bericht achter onder deze blogpost!

Groetjes Paula

Low budget roze bestek van de Wibra


Hi lezers, op zoek naar een sinterklaaskado of een kerstgift en heb je niet zoveel te besteden? De komende periode ga ik op zoek naar low budget kadootjes beneden de € 10,=.



De verpakking



INHOUD
























4 eetlepels, 4 vorken, 4 messen en 4 dessertlepels




























PRIJS

Bij de Wibra te koop voor € 4,99.