DIY - Deel 2 Mixed Media Canvas THE KEY TO SUCCES

Een aantal maanden geleden had ik een foto-tutorial geschreven over het maken van een Mixed Media Canvas. Om inspiratie op te doen moest ik bladen en de trends van 2016 volgen en meer op het gebied van kleuren. De kleuren Serenity, Okergoud en Rose Quartz zijn de kleuren van het jaar 2016.


De basis is gemaakt en ik heb mijn dozen met accessoires doorgespit en de kleuren die mij aantrekken eruit gehaald. Rose en koperkleuren maar ik zag al dat qua koper, ik geen 1 product heb in die kleur. Dus nemen we hiervoor andere materialen.

De basis vond ik TE rose en heb hier gesso overheen gesmeerd en gewerkt met verschillende verven en distresspaints (verf die door in aanraking te komen met water...gaat druppen). De distresspaint geeft een mooi effect en dat had ik als doel.

Ik had een kartonnen hekwerk en die wilde ik graag gebruiken. Daarnaast een aantal rozen die ik weer met gesso had bestreken zodat de verf beter pakt als ik het schilderij wilde afwerken.

Onderstaand het eindresultaatFOOD Tempeh niet lekker? Nou dit recept wel!

Iedereen kent tempéh wel. Je gaat naar een Indonesische toko en dan zie je die lange witte pak en je weet eigenlijk niet precies wat je er mee moet doen. Iedereen die het niet lust zegt dat het nergens naar smaakt! Nou, als je het niet goed voorbereidt dan lust je het inderdaad niet! Ik heb vandaag een recept gemaakt die ik heel graag eet met witte rijst en een komkommersalade. Ja, ik eet niet elke dag vlees. In Indonesië heb ik het een keer gegeten en was er helemaal weg van.

Wat is tempe?


Informatie heb ik van www.tempeh.info

Tempeh is een gefermenteerd voedingsmiddel dat ontstaat door een gecontroleerde fermentatie van gekookte sojabonen met een Rhizopus schimmel. Door deze fermentatie binden de sojabonen zich tot een vaste witte koek.
Tempeh vindt zijn oorsprong in Indonesië waar het waarschijnlijk per toeval ontdekt is door gekookte sojabonen in hibiscusbladeren, die van nature deze Rhizopus schimmel bevat, te bewaren. Tempeh wordt steeds populairder over de hele wereld aangezien mensen mogelijkheden zoeken om hun opname van sojabonen te verhogen. Zij ontdekken dat tempeh veelzijdigheid is en heerlijk smaakt. Vooral vegetariërs en veganisten vinden de vleesachtige structuur en het hoge eiwitgehalte interessant. Het is ook gemakkelijk om tempeh zelf thuis te maken. Zelf tempeh maken geeft grote voldoening, vooral omdat de smaak van verse tempeh overheerlijk is en niet te vergelijken is met deze uit de winkel.
Tempeh bevat isoflavonen en saponines

Tempeh is zeer voedzaam door zijn hoog eiwitgehalte en bevat vele gezondheidsbevorderend ingrediënten, zoals isoflavonen, saponines, vitaminen en mineralen. Vooral de isoflavonen en saponines zijn unieke componenten van tempeh en soja. Isoflavonen versterken onze beenderen, helpen om symptomen van de menopause te verlichten en verminderen het risico op hartziekten en sommige vormen van kanker (zoals prostaatkanker en baarmoederhalskanker). Saponines kunnen het risico op darmkanker verminderen. Ze verlagen eveneens het cholesterolgehalte en stimuleren het immuunsysteem. Tijdens het fermentatieproces worden complexe voedingsstoffen afgebroken tot gemakkelijk opneembare componenten, zodanig dat de verteerbaarheid van de sojaboon verhoogd wordt. Tijdens de productie van tempeh worden natuurlijke antibiotische componenten gevormd die ons lichaam beschermen tegen darminfecties.


Benodigheden

5 teentjes knoflook
4 x bosuitjes
1 cup Rijstmeel
1-2 cup water
peper
zout
aromat

Bereiding

Neem een schaal en doe hier de rijstemeel in, peper, zout en het water. Goed roeren tot een glad beslag.


Snij de tempe in plakken. Snij de bosuitjes in stukken en doe deze in een hakker samen met de teentjes knoflook. Snij ze fijn.


Voeg ze vervolgens in het beslag en goed roeren. Proef altijd of je de smaak van het beslag goed vind. Altijd zout of peper toevoegen en soms doe ik aromat erbij omdat dan net niet te smaakvol is.

Doe de plakken tempe in de beslag en zorg dat alle plakken in de kom kunnen. Deeg is zo dun dat je elke plak met het beslag kan besmeren.


Doe in een pan zonnebloemolie en laat de olie heel goed heet worden omdat je tempe dan krokant blijft. Op het moment dat men olie niet heet genoeg laat worden dan krijg je olie/achtige etenswaar. Nah, ik vind dat dus helemaal niet lekker. Wanneer je druppels van het beslag in de olie laat vallen, zie je dat het gaat spetteren. Nu kan de tempe in de olie.


Bak ze goudbruin en leg ze op een bord die bekleed is met keukenpapier. Goed laten uitlekken en dan pas serveren.

En ze zijn klaar! Ik zeg eet smakelijk....!!

FOOD - Zelf brood maken zonder te kneden.....

Lunchen lunchen....3 x per dag goed eten (ontbijt is het belangrijkste) en zo weinig mogelijk tussendoortjes. Zo blijf ik op gewicht. Alhoewel ik al jaren 52 kilo weeg met een lengte van 1.50 mtr. mag ik zeggen dat dit wel goed is. Niet meer en niet minder. Brood is 1 van de bestanddelen van een bepaalde maaltijd. Ontbijt, lunch of diner, maakt niet uit. 


Brood

Brood eet ik niet elke dag omdat dit schijnbaar helemaal niet goed is voor je. Suiker moet ik nog mee gaan afbouwen maar dat is van latere zorg! Mijn brood maak ik zoveel mogelijk zelf zodat ik weet wat er allemaal inzit. Ik kan naar de supermarkt gaan en brood kopen omdat het makkelijker is en misschien goedkoper maar niets is minder waar, want je kan zelf brood maken en het is helemaal niet moeilijk en niet eens duur.

BEREIDINGSTIJD

Inclusief rijzen en bakken: 6 uur

BENODIGHEDEN


3 koppen tarwemeel

1/4 theelepel droge gist

1 theelepel zout

1 1/2 kop heet water

Nigella zaadjes en Sesam zaadjes

BEREIDING

Neem een deegkom en doe hier alle droge ingrediënten in en vermeng deze heel goed in.


Voeg het hete water toe en meng deze net zo lang totdat er een deegbal ontstaat. 


Dek de schaal af met vershoudfolie en laat de deegbal 4 uur rijzen op een warme plek. Liever niet bij de verwarming maar temperatuur moet wel rond de 20-21 graden zijn.


Na 4 uur ga je de deegbal een klein beetje uitrollen. Niet te hard drukken want anders gaat de lucht eruit. Wat we nu gaan doen is de deeg uitvouwen. Je maakt een vierkant. Die deel je in je gedachten door 3-en, vervolgens vouw je de rechterlap naar het midden toe en de linkerlap ook. Je krijgt nu weer een vierkant. Die ga je weer uitrollen en vervolgens ga je weer uitvouwen. Deze handeling moet je 3 keer doen en bij de 3e keer moet je een ronde deegbal maken. Niet kneden.
Sprenkel nu de Nigella zaadjes en de Sesam zaadjes over de bovenkant van de deegbal.


Doe de deegbal weer in de deegkom bekleed met bakpapier. Dek de schaal af met een vochtige doek en laat de deeg weer 1 uur rijzen.

Verwarm de oven 10 minuten voor voordat de rijstijd bijna om is op 230 graden

Neem een ovenvaste schaal, een gietijzeren pan of een tupperware ovenschaal met deksel en leg de schaal in de oven.


Na 10 minuten doe je de deegbal met bakpapier in de warme schaal of pan en bak het brood de eerste 30 minuten met deksel erop. Vervolgens 15 minuten zonder deksel. Om de korst knapperig te maken heb ik onderin de oven een schaal met water gelegd. Dus het wordt verwarmd en gestoomd.Voila, en zie hier het eindresultaat

Ik zeg: EET SMAKELIJK

Groetjes Paula

MUSIC - Mijn muziekafspeellijst van zondag 14 februari

Goedemorgen, jullie weten allemaal dat ik niet aan Valentijnsdag doe maar op die zondag heb ik me flink vermaakt door naar Netflix te kijken, broodjes bakken, huis opruimen en schoonmaken en dat allemaal onder het genot van lekkere discomuziek van de jaren '70 en '80

Aanleiding

Zaterdag 13 februari jl. ging ik naar het concert van de Ladies of Soul in de Ziggodome. Ik ging er heen met mijn 2 zusters, 2 nichten en een dochter van mijn oudste nicht. Het was heel gezellig en ik heb de hele concert meegezongen omdat de liedjes uit mijn tienerjaren waren... Helaas hebben wij de dames niet echt de hele concert kunnen volgen op een scherm dus het was elke keer turen wat ze aan het doen zijn. Beetje jammer van het hele concert. Of ik er nog een keer naartoe ga volgend jaar? Nee, ik denk het niet. Vind ik zonde van mijn geld.

Laten we teruggaan naar zondag 14 februari jl. Welke muziek heb ik allemaal gehoord op die zaterdag? Genoeg en leuke muziek natuurlijk die ik vroeger draaide op mijn cassettespeler en waar ik voor de spiegel heel vaak op danste. Ja ik danste en zong vroeger heel vaak voor de spiegel.... Lachen toch?

INXS - Need you tonightEnvoge - Hold on


Doobie Brothers - Long train running


Wild Cherry - Play that funky music


Shirley & Company - Shame shame shame


Strech - Why did you do it


Hoe heerlijk was het om naar dit soort muziek te luisteren wanneer je aan het schoonmaken bent en zo gaat ook de dag sneller.

Veel luisterplezier.

Groetjes Paula