TRAVEL - Review Restaurant Souvla, Amsterdam

Spiesjes, spiesjes en nog eens spiesjes. Niet voor niets heet dit restaurant Souvla (griekse woord voor SPIES). Op de website zeggen ze ook "Waar denkt u aan bij het woord Souvla? Gegrilde pata negra, ossehaas of octopus? Vast niet."
Nee natuurlijk niet, ik denk aan Souvlaki...maar niets is minder waar. Als je het menu bekijkt stuit je op totaal andere dingen...SPIESJES

1e indruk

Als je het restaurant binnenkomt merk je niet eens dat het een mediteranese restaurant is. Nee, het is er gezellig en warm. Houten tafels, donkergrijze muren en mooie pasteltinten als decoratie. Souvla heeft een Griekse eigenaar en dat merk je pas als je de menu in je handen krijgt.




Voorgerecht


Gamba Oresti's


Polpo a la Griglia (volgens mij betekent dit gegrilde inktvis)


Carpaccio van Rundvlees


Het hoofdmenu


Bestaat uit verschillende soorten vlees en vis maar wel op spiesjes natuurlijk. Souvla Ossehaas Piri Piri, Souvla Ossehaas Provence en Poussin van het spit. Elk gerecht vertegenwoordigt een bepaald land.




Bijgerechten


Daarnaast kon je kiezen uit een aantal bijgerechten zoals maiskolf, frietjes, gebakken aardappelen en gegrilde groenten. Beetje kleine porties voor een grote groep waardoor de bijgerechten snel op waren. Hier moeten ze wel aan denken.


Nagerechten


De nagerechten zagen er goed uit en smaakten ook ontzettend lekker. Affogato al Cafe, Cheesecake, Chocolade ijs met amaretto, Scroppino etc. Eigenlijk vond ik het wel jammer want ik verwachtte ook nagerechten die gericht waren op een bepaald land! Maar desalniettemin waren de nagerechten ontzettend lekker en zeer mooi gepresenteerd.




Eindconclusie

De heren bediening hebben hun best gedaan en waren zeer dienstverlenend. Vriendelijk en gastvrij en hielden wel van een geintje tussendoor. Restaurant Souvla aan de Hugo de Grootplein 10 hs te Amsterdam verdient voor mij een 8. Ze doen het goed in die buurt. Vroeger heb ik in die buurt gewoond en zag dat het plein netter en gezelliger is geworden en met een aantal leuke restaurantjes erbij is het alleen maar levendiger geworden. Kom vooral met de zomer naar dit plein en je merkt en ziet de bedrijvigheid. Ik raad restaurant Souvla aan om een hapje en een drinkje te doen maar bovenal voor de gezelligheid. Maak ook gebruik van een samengesteld menu want ik meende dat je met korting daar kon eten. Check of google en je vindt vanzelf een aanbieding.


Ben je ook in dit restaurant geweest of heb je plannen om hier naartoe te gaan? Laat een reactie achter onder deze blogpost.

Groetjes, Paula