FOOD - Snel warme broodjes maken met yoghurt als ingrediënt

Goedemorgen, wat doe je als je 's morgens opeens ontdekt dat je geen brood in huis hebt? Dan maak je het toch zelf? Ik heb een recept ontdekt die heel snel te maken is en natuurlijk en makkelijk. Dit recept lijkt een beetje op de turkse Pogaca maar dan zonder de vulling die er altijd inzit.



Ingrediënten

250 gram tarwebloem
125 ml zonnebloemolie
250 ml yoghurt
1 zakje bakpoeder
snufje zout
1 eiwit
1 ei om de broodjes in te smeren
Nigellazaad of zwarte sesamzaad



Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe in een kom de ingrediënten: tarwebloem, zonnebloem, yoghurt, bakpoeder, zout en 1 eiwit en vermeng deze goed met je schoongewassen handen. Goed kneden.



Leg het deeg op een, met tarwebloem bestuift, aanrechtblad en kneed de bal verder en leg ze vervolgens in de kom terug en doe een vochtige theedoek over de kom en laat deze op een warme plek voor 1 uur staan.


Haal de bal na 1 uur uit de kom en leg ze wederom op het aanrechtblad (bebloemd) en neem stukjes deeg en maak bolletjes hiervan en leg ze op een bakblik bekleed met bakpapier.

Doe 1 ei in een kommetje en kluts deze. Strijk de ei op de bolletjes


Sprenkel nu de nigellazaadjes of zwarte sesamzaadjes op de bolletjes



De broodjes kunnen nu in de voorverwarmde oven. Bak ze in 20 minuten op 175 graden.




Eet smakelijk!!

Groetjes Paula

BEAUTY - Mijn avondroutine

Goedemorgen, als je regelmatig make-up draagt dan is het raadzaam om deze elke avond eraf te halen. Elke vrouw vergeet het soms wel eens waardoor de huid nog meer zorg nodig heeft. Men zegt en dit is ook overal geschreven dat, hoe ouder je wordt je huid minder wordt in allerlei opzichten en daarom vind ik het belangrijk dat ik elke avond goed voor mijn huid zorg. Lees mee....


Reinigingsmilk


Allereerst begin ik 's avonds met het grondig reinigen van mijn huid met een zacht product. De cleansing milk van het huismerk van Kruidvat. Ik ben er tevreden mee want het voelt zacht aan. Ik smeer de milk eerst over m'n hele gezicht en vervolgens haal ik het af met een warme en vochtige gastendoekje. Ik heb dit afgekeken van de schoonheidsspecialiste want dit voelde lekker aan en je hoeft niet 2 of meer wattenschijfjes te gebruiken. Je hebt ook het gevoel dat alle mak-up eraf is.

Reinigingsgel

Altijd voordat ik met de tonic begin, was ik mijn gezicht met de reinigingsgel van Kruidvat. Dit werkt beter omdat de zeepgel nogmaals resten van make-up verwijderd. Heb je ook minder tonic nodig. 

Reinigingstonic

Ik laat mijn huid altijd een paar minuten rusten voordat ik overga naar de volgende handeling. Meestal gebruik je voor het gebruik van de tonic een watje, maar probeer het product eens met je vingers op je huid te tippen. Het voelt echt verfrissend aan. Je zou de tonic ook in een sprayflesje kunnen overgieten en er een gezichtsspray van maken. Wel zorgen dat het flesje goed uitgewassen is.

Serum

Mijn huid is nu helemaal schoon en fris en het is nu tijd voor een serum. Ik gebruik de Q10 plus anti-rimpel serum van Nivea. Het is eigenlijk geen vloeibare serum maar zijn parels die, nadat ze uit het pompje komen, een rullige creme wordt. Volgens de verpakking bevat dit product veel Q10 die weer zorgt voor een verfijnde, glad en jong uitziende huid. Tenminste...dat staat op de verpakking en in al die reclame's die ze hierover maken. Ik begin het ook nog te geloven want dit jaar word ik 50 en ik moet zeggen....heel weinig rimpels.

Verzorgende nachtcrème

Mijn verzorgende nachtcrème komt van de huismerk van Action. In het begin had ik mijn twijfels maar naderhand voelde het steeds beter en beter aan dus ik ben al aan mijn 2e potje toe. Volgens de verpakking zit er wederom Q10, vitamine E en Shea Butter in. Nou, klinkt goed toch? Maar het is ook echt goed. Ik heb er heel weinig geld voor betaald en ben er erg tevreden over.

Masker

Je zou er ook voor kunnen kiezen om 's avonds een masker op te doen. Het is ontspannend en het is heel goed voor je huid. Check wel wat je huidtype is want je kunt niet alle gezichtsmaskers gebruiken. Meestal nadat nadat mijn huid gereinigd is en ik een douche heb genomen doe ik een masker op omdat de stoom van de douche de mijn poriën open heeft gezet. Ik heb 3 soorten maskers die goed zijn voor een gecombineerde huid: Garnier 3-in-1 reinigingsegel, peeling en masker, Freeman Avocado & Oatmeal klei masker en van Van der Hoog de Anti-aging goodbye wrinkles poeder masker voor een egaliserend en stimulerende werking. Nou met dit assortiment kom ik mijn maanden wel door want een masker gebruik je maar 1 x per week.


Oogmasker

Als je toch moet gaan relaxen met een masker op, vergeet dan niet je ogen. Ik heb een gezonde en natuurlijke oplossing voor een oogmasker...komkommer... Ja, ik snij 2 schijven en doe dit op mijn ogen en ga dan relaxen conform de aangegeven tijd van de masker. Voelt goed en is ook goed.
Je zou ook de zakjes Kamillethee kunnen gebruiken op je ogen. Werkt kalmerend en goed voor gezwollen oogleden en daarnaast ontstekingsremmend. Mocht je losse thee hebben dan kan je wattenschijfjes in thee gedoopt gebruiken.

Heb jij ook 1 van bovenstaande producten? Laat een reactie achter onder deze blogpost wat jouw ervaring met dit product is.

Groetjes Paula

FOOD - Kue Mangkok - gestoomde cupcake

Goedemorgen, ik heb elke dag lekkere trek. Ik kan naar de supermarkt gaan en dan pakken koek kopen en vervolgens helemaal opeten en daarna weer naar de supermarkt maar het geeft geen voldoening.

Vroeger, en dan praat ik over meer dan 10 jaar geleden, maakte ik wekelijks Indonesische en Molukse koekjes/hapjes. In de loop der jaren kreeg ik het steeds drukker op het werk en had dus minder tijd. Inmiddels heb ik alle tijd van de wereld en ben dus weer begonnen. Recepten uitzoeken en experimenteren en steeds weer bijspijkeren. Voedsel maak je naar je eigen smaak en je probeert een recept steeds weer te verbeteren. 

Mijn moeder heeft 10 kinderen en toen we nog klein waren maakte ze elke dag lekkere dingen. Ze stond urenlang in de keuken en kwam dan steeds met de lekkerste Indonesische en Molukse hapjes. De laatste paar jaren doet en kan ze het niet meer omdat ze in een verzorgingstehuis woont maar ze heeft ons allemaal geleerd (verplicht) om te koken, bakken en braden. 1 van de recepten is kue mangkok. Zij stoomde de cakejes in een theeglas en en als ze klaar waren mochten mijn zusje en ik een warme kue mangkok proeven. Ik heb geen kleine theeglazen dus heb ik de cupcakevormpjes gebruikt. Ook voor de presentatie een aanwinst.

Onderstaande recept heb ik van mijn nicht uit Arnhem gekregen. En ze zijn lekker....


RECEPT KUE MANGKOK

Ingredienten (10 stuks)


2 theekoppen zelfrijzend bakmeel
1 theekop fijne kristalsuiker
Kleurstof naar keuze (ik heb de groene pandan pasta gebruikt en de roze kleurstof van de Xenos. Als je voor natuurlijk wilt gaan dan kan je bietensap of een ander natuurlijk product gebruiken)

1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder (bakpoeder eerst aanmaken met lauwwarm water om de werking te stimuleren)

1 theekop droge kokos

2 theekoppen 7-up of Spa Rood (in ieder geval koolzuur erin. Soda kan ook)
Snufje zout

10 papieren cupcakevormen

10 cupcakevormpjes van silicone of kleine theeglazen zijn ook goed maar dan moet je de papieren cupcake niet gebruiken. Ik heb de siliconevormpjes ooit eens bij de Lidl gekocht maar je kan ze ook bij de Xenos krijgen. Ook mini formaat.


Een stoompan om de koekjes te stomen

Juslepel

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe in een beslagkom de zelfrijzend bakmeel, suiker, vanillesuiker, droge kokos erin en vermeng dit goed.

Voeg de 7-up toe en roer deze goed door de droge bestanddelen. De kokos zal je altijd zien maar zo hoort het. Het beslag is waterig en dat is goed.

Neem 2 kommetjes en verdeel het beslag evenredig in de kommen.

Voeg de kleurstoffen toe die jij leuk vind. Elke kom een eigen kleur. Je hebt maar een paar druppels nodig want de kleurstoffen verspreiden zich heel goed.






Je beslag is klaar om in de vormpjes te doen.

Zet ondertussen de stoompan op het gasfornuis en laat het water goed koken. Doe de deksel op de onderste pan. De pan met gaten doe je er nog niet op. 

Doe in de silicone cupcakevormpjes alvast de papieren vormpjes. Dan pak je de bovenste pan met gaten van de stomer en doet ze hierin en dan pas giet je het beslag in de vormpjes. 


Stoom de cakejes in 20 minuten klaar. Je ziet dat de cake flink is gerezen en dat de bovenkant is opengebarsten. Dit hoort zo. Dit komt natuurlijk door de koolzuur.


Ik zeg "eet smakelijk" en geniet ervan.

Groetjes Paula

BEAUTY - Lowbudget make-upproducten van vandaag

Goedemorgen, het is vandaag maandag en een nieuwe dag brengt weer nieuwe kansen. 's Morgens word ik wakker en doe de rolgordijnen omhoog en praat dan tegen mezelf "Goedemorgen Paula, het is weer een nieuwe dag en een nieuwe week en we gaan er weer tegenaan!". En ja, dat gaan we zeker doen. Maar eerst douchen, aankleden en voor de veranderingen ff makeuppen. Een goed begin is het halve werk.

Vandaag heb ik zin om me helemaal op te maken en een natuurlijke look te geven. Het is winter dus uitbundige make-up is voor mij uitgesloten. Geen felle kleuren maar rustige warme kleuren.


De producten

Gezicht

Voor het gezicht gebruik ik de primer van W7. Zo'n fijn product. Smeert ontzettend goed maar vandaag trekt die een beetje snel in. Mijn huid ziet er ook droog en egaal uit. Dus het werkt?


De primer laat ik 10 minuten inwerken en vervolgens gebruik ik de foundation van de Etos. De Ulatra light foundation in de kleur hazelnut Ik moet zeggen dat deze foundation een beetje stinkt. Het ruikt naar chemicalien maar als je het op je gezicht smeert is er verder niets aan de hand. Heel vreemd! Het is een medium dekkende foundation dus dat is voor een doordeweekse dag alleen maar goed.


Om de oneffenheden op m'n gezicht weg te werken gebruik ik de corrector & concealer palette van Sleek, kleurnummer 04. Ik dacht dat dit de donkerste was maar niets is minder waar. Er is nog een donkere versie. Zoals je ziet heb ik deze palette al vaker gebruikt waardoor de middelste kleur de pan al heeft bereikt. Goed spul en goed dekkend en absoluut aansluitend op mijn huidskleur. 


Mijn gezicht is nu egaal en heeft 1 kleur maar ik ben er nog niet want alle gelaatstrekken hebben de producten weggewerkt dus om meer diepte terug te krijgen heb ik een brightner nodig onder mijn ogen. Ik gebruik de concealer van Sleek Lumaire, nummer 03


Ik vind het goed zo en poeder mijn gezicht af met de compacte gezichtspoeder van de Etos.


Voor een beetje kleur gebruik ik de NYC blush Cheek Glow kleur 650 NoLiTa Pink. 


Ogen en lippen

Ik gebruik niet elke dag oogschaduw want dan krijg ik een gevoel dat het niet natuurlijk is. Alleen bij speciale gelegenheden, maar vandaag had ik zin om een heel klein beetje te gebruiken van de Etos Baked Eye oogschaduw in de kleur 4059-101 (zo vreemd dat er geen naam bijstaat en zoveel nummers), de eyeliner van Maybeline en de lippenstift Etos Color Care nummer 003. Ik gebruik niet altijd mascara.


Wenkbrauwen

Sinds een paar maanden vind ik mijn wenkbrauwen weer belangrijk. Ik heb lang geoefend om het perfect te krijgen maar tegenwoordig zet ik de wenkbrauw vast in de juiste vorm met de wax en vervolgens teken ik de bovenlijn en onderlijn met een wenkbrauwpotlood en het middenstuk vul ik in met de wenkbrauwpoeder van W7, Brow Parlour kit. Voor het geld is het een topproduct en zit in een klein blikje die je zo mee kan nemen.



Zo, ik ben weer helemaal klaar en ga me nu richten op de dingen die ik vandaag absoluut moet gaan doen.

Gebruik je ook van 1 deze producten en wil je iets kwijt? Laat een reactie achter onder deze blogpost.

Groetjes Paula