FOOD - Snel warme broodjes maken met yoghurt als ingrediënt

Goedemorgen, wat doe je als je 's morgens opeens ontdekt dat je geen brood in huis hebt? Dan maak je het toch zelf? Ik heb een recept ontdekt die heel snel te maken is en natuurlijk en makkelijk. Dit recept lijkt een beetje op de turkse Pogaca maar dan zonder de vulling die er altijd inzit.



Ingrediënten

250 gram tarwebloem
125 ml zonnebloemolie
250 ml yoghurt
1 zakje bakpoeder
snufje zout
1 eiwit
1 ei om de broodjes in te smeren
Nigellazaad of zwarte sesamzaad



Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe in een kom de ingrediënten: tarwebloem, zonnebloem, yoghurt, bakpoeder, zout en 1 eiwit en vermeng deze goed met je schoongewassen handen. Goed kneden.



Leg het deeg op een, met tarwebloem bestuift, aanrechtblad en kneed de bal verder en leg ze vervolgens in de kom terug en doe een vochtige theedoek over de kom en laat deze op een warme plek voor 1 uur staan.


Haal de bal na 1 uur uit de kom en leg ze wederom op het aanrechtblad (bebloemd) en neem stukjes deeg en maak bolletjes hiervan en leg ze op een bakblik bekleed met bakpapier.

Doe 1 ei in een kommetje en kluts deze. Strijk de ei op de bolletjes


Sprenkel nu de nigellazaadjes of zwarte sesamzaadjes op de bolletjes



De broodjes kunnen nu in de voorverwarmde oven. Bak ze in 20 minuten op 175 graden.




Eet smakelijk!!

Groetjes Paula