BEAUTY - Mijn avondroutine

Goedemorgen, als je regelmatig make-up draagt dan is het raadzaam om deze elke avond eraf te halen. Elke vrouw vergeet het soms wel eens waardoor de huid nog meer zorg nodig heeft. Men zegt en dit is ook overal geschreven dat, hoe ouder je wordt je huid minder wordt in allerlei opzichten en daarom vind ik het belangrijk dat ik elke avond goed voor mijn huid zorg. Lees mee....


Reinigingsmilk


Allereerst begin ik 's avonds met het grondig reinigen van mijn huid met een zacht product. De cleansing milk van het huismerk van Kruidvat. Ik ben er tevreden mee want het voelt zacht aan. Ik smeer de milk eerst over m'n hele gezicht en vervolgens haal ik het af met een warme en vochtige gastendoekje. Ik heb dit afgekeken van de schoonheidsspecialiste want dit voelde lekker aan en je hoeft niet 2 of meer wattenschijfjes te gebruiken. Je hebt ook het gevoel dat alle mak-up eraf is.

Reinigingsgel

Altijd voordat ik met de tonic begin, was ik mijn gezicht met de reinigingsgel van Kruidvat. Dit werkt beter omdat de zeepgel nogmaals resten van make-up verwijderd. Heb je ook minder tonic nodig. 

Reinigingstonic

Ik laat mijn huid altijd een paar minuten rusten voordat ik overga naar de volgende handeling. Meestal gebruik je voor het gebruik van de tonic een watje, maar probeer het product eens met je vingers op je huid te tippen. Het voelt echt verfrissend aan. Je zou de tonic ook in een sprayflesje kunnen overgieten en er een gezichtsspray van maken. Wel zorgen dat het flesje goed uitgewassen is.

Serum

Mijn huid is nu helemaal schoon en fris en het is nu tijd voor een serum. Ik gebruik de Q10 plus anti-rimpel serum van Nivea. Het is eigenlijk geen vloeibare serum maar zijn parels die, nadat ze uit het pompje komen, een rullige creme wordt. Volgens de verpakking bevat dit product veel Q10 die weer zorgt voor een verfijnde, glad en jong uitziende huid. Tenminste...dat staat op de verpakking en in al die reclame's die ze hierover maken. Ik begin het ook nog te geloven want dit jaar word ik 50 en ik moet zeggen....heel weinig rimpels.

Verzorgende nachtcrème

Mijn verzorgende nachtcrème komt van de huismerk van Action. In het begin had ik mijn twijfels maar naderhand voelde het steeds beter en beter aan dus ik ben al aan mijn 2e potje toe. Volgens de verpakking zit er wederom Q10, vitamine E en Shea Butter in. Nou, klinkt goed toch? Maar het is ook echt goed. Ik heb er heel weinig geld voor betaald en ben er erg tevreden over.

Masker

Je zou er ook voor kunnen kiezen om 's avonds een masker op te doen. Het is ontspannend en het is heel goed voor je huid. Check wel wat je huidtype is want je kunt niet alle gezichtsmaskers gebruiken. Meestal nadat nadat mijn huid gereinigd is en ik een douche heb genomen doe ik een masker op omdat de stoom van de douche de mijn poriën open heeft gezet. Ik heb 3 soorten maskers die goed zijn voor een gecombineerde huid: Garnier 3-in-1 reinigingsegel, peeling en masker, Freeman Avocado & Oatmeal klei masker en van Van der Hoog de Anti-aging goodbye wrinkles poeder masker voor een egaliserend en stimulerende werking. Nou met dit assortiment kom ik mijn maanden wel door want een masker gebruik je maar 1 x per week.


Oogmasker

Als je toch moet gaan relaxen met een masker op, vergeet dan niet je ogen. Ik heb een gezonde en natuurlijke oplossing voor een oogmasker...komkommer... Ja, ik snij 2 schijven en doe dit op mijn ogen en ga dan relaxen conform de aangegeven tijd van de masker. Voelt goed en is ook goed.
Je zou ook de zakjes Kamillethee kunnen gebruiken op je ogen. Werkt kalmerend en goed voor gezwollen oogleden en daarnaast ontstekingsremmend. Mocht je losse thee hebben dan kan je wattenschijfjes in thee gedoopt gebruiken.

Heb jij ook 1 van bovenstaande producten? Laat een reactie achter onder deze blogpost wat jouw ervaring met dit product is.

Groetjes Paula

Geen opmerkingen:

Een reactie posten