Travel - De spookstad Kayaköy

Mocht je in Turkije zijn omdat je op vakantie bent, familiebezoek of je wilt je uitsloven voor je nieuwe liefde, en je bezoekt de omgeving van Fethiye of Kas, dan moet je absoluut naar het dorpje Kayaköy (Karmylassos) gaan. Als je van cultuur en rust houdt dan is dit de ideale plek om te vertoeven. Je kunt hier niet alleen cultuur snuiven maar er zijn genoeg eet- en slaapgelegenheden om je vakantie door te brengen.Kayaköy  korte geschiedenisKayaköy (rotsdorp vrij vertaald) ontstaan aan het begin van de 14e eeuw, ligt enkele kilometers ten zuiden van de populaire kuststad Fethiye en in de tijd van de romeinen en grieken eerst Lebessos en later Lebessus en nog later Livissi. Het dorp werd verlaten door de Griekse bewoners die naar Griekenland terugkeerden in de bevolkingsruil tussen Turkije en Griekenland in 1923. Het dorp ziet er momenteel zeer verlaten uit door de ruïnes en de bijna intacte huizen en kerken en in de winter is het nog somberder dan wanneer je in de lente of zomer komt. Dit dorp wordt ook als 1 van de culturele erfgoederen van de wereld beschouwd. Ik meende zelfs dat men van plan is om het dorp te verhuren voor 49 jaar onder 1 voorwaarde dat het dorp wordt gerestaureerd. Het is veranderd in een belangrijk cultureel centrum waar elke zomer festivals en internationale evenementen worden gehouden. Helaas heb ik in de afgelopen 7 jaar geen 1 van deze evenementen meegemaakt.

 Restaurants, Hotels, etc.

Natuurlijk bestaat dit stadje niet zonder de nodige toeristische accommodaties zoals restaurants, souvenierwinkels, cafés en bars. Onderstaand een foto-impressie van een aantal die ik gespot heb en die op dat moment open waren.

Bloemen en kruiden


Toen ik daar was stond alles nog behoorlijk in bloei en de meeste bloemen moesten nog uitkomen. Maar die ik heb gefotografeerd waren zo mooi. Overal rook je ook de geur van tijm en nog andere kruiden. Het stadje zat er helemaal onder. 


Attracties


Het enige wat ik had gezien is dat je een kamelentoer kon gaan doen. Niet dat het beest echt meewerkte...-;))Dit waren nog enkele foto's en onderwerpen die ik voor Turkije had. De komende jaren komen andere landen aan bod en die nog mooier zijn en nog veel meer vreugde geven. Blijf mijn blogpagina volgen.

Groetjes,

Paula