TRAVEL - VAKANTIEKIEKJES VAN DE AFGELOPEN JAREN

Deze keer even geen gewone reguliere blogpost maar een foto impressie van vakanties van de afgelopen jaren. Ik ben in diverse landen geweest en heb heel veel van de wereld gezien. En ik wil nog steeds heel veel van de wereld zien want er zijn genoeg hele mooie plekken op deze aardbol. Ik ben absoluut een "zon" mens en zal niet zo snel een vakantie boeken naar sneeuw of een koud land.


Wat, waarom en waar op vakantie?


Vakantie betekent eigenlijk dat je een rustpauze inlast voor je geest en lichaam. Tot jezelf komen en genieten van je vrije dagen. Iedereen geniet op zijn eigen manier. Voor mij betekent vakantie: helemaal niets doen, luieren, ontstressen, lekker eten, leuke dingen doen, bezienswaardigheden van een land of stad zien, cultuur snuiven, foto's maken, etc. etc. Eigenlijk alles waar je geen tijd voor hebt in het dagelijks leven OF juist luieren bij het zwembad met goeie muziek op. Op het moment dat je geen pauze inlast voor jezelf, zal je in een stress situatie blijven en zal een burnoutt of depressie het gevolg zijn. Dus mensen, geniet van het leven want het duurt maar even en zeg nooit "Het kan niet" want het kan wel. Wandelen of fietsen is bijvoorbeeld een ontspannende bezigheid EN het hoeft geen geld te kosten.


Waar ben ik allemaal geweest?

Nederland, Duitsland, Engeland, Luxemburg, België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Malta, Italië, Griekenland, Turkije, Tunesië, Zuid-Korea, Maleisië, Singapore, Indonesië en Brazilië. Als jullie mijn artikel hebben gelezen over mijn bucketlist dan zou ik graag nog een aantal reizen willen maken maar met een uitkering gaat dit namelijk niet meer zo makkelijk. Maar geeft niet, ik hou altijd de aanbiedingen in de gaten en spaar zonodig keihard om toch nog mijn doel te bereiken.

FOTO-IMPRESSIE


SALVADOR DA BAHIA


In 2006 naar Brazilie, een heel mooi land en qua eten zag ik dat ze in Salvador precies hetzelfde aten wat wij molukkers ook eten. Zoete aardappels, casave en gekookte bananen (slavenvoedsel noemden ze het). Heel veel gerechten leken op onze gerechten waardoor ik me helemaal thuis voelde. Ik ben absoluut niet dol op bonen en helaas hadden ze het daar in het hotel een hele reeks aan verschillende soorten en kleuren bonen. 

DJERBA


Ik ben in 1997 in Tunesie geweest in Tunis maar het was me helemaal niet bevallen. In 2007 ben ik deze keer naar Djerba gegaan die in tegenstelling tot Tunis een heel leuk eiland is...tenminste...in het resort. We hebben excursies gedaan van een kamelentocht tot een bezoek naar een dorpje waar een film werd opgenomen, een woestijntocht en een nachtje verblijven in een nomadentent. Was erg leuk en de sfeer is heel apart. Wat ik niet leuk vond aan Tunis is dat de verkopers zeer agressief waren en je als vrouw behoorlijk onbeschoft hebben gedragen. Maar goed, het kan zijn dat een ander dit niet ervaart maar dit heb ik ervaren in Tunis.

SPANJE


Er zijn een aantal steden in Spanje waar ik geweest ben. Barcelona, Taragona, Blaness, Salou, Lloret de Mar, Sitges, Ibiza (Sant Antonio), Mallorca (El Arenal), Alicante, Cartagena en Elche. 

CARTAGENA

Een inmens mooie stad met zijn oude gebouwen en de kleine steegjes. Heel veel winkels in het centrum en in vergelijking met Nederland heel goedkoop. De haven was een lust voor het oog. Super mooi en super rustig was het toen wij in September daar waren. Heel veel gewandeld in Cartagena en veel gezien.


TORREVIEJA


ALICANTEIndonesië


Daar ontkom ik natuurlijk niet aan! Jakarta, Bandung, Jogjakarta, Surabaya, Malang, De Molukken (Ambon, Saparua, Ceram), en natuurlijk Bali (Denpassar, Kuta, Jimbareng, Nusa dua, Seminyak, Ubud, etc.). Tot op heden toch de mooiste stranden gezien op de Molukken.DUITSLAND


Ik ben opgegroeid in de buurt van de Duitse grens en ben al naar een aantal plaatsen geweest: Nordhorn, Essen, Berlijn, Stuttgart, Düsseldorf, Trier, Winterberg, etc. Onderstaand een foto van een dagtrip naar de kerstmarkt in Düsseldorf.


Frankrijk


In het verleden gingen ik samen met mijn broer en zussen en zelfs met mijn moeder 2 x per jaar naar Parijs. We gingen daar om kleren, schoenen en tassen in te kopen...en soms donsdekbedden op de zigeunermarkt...! Daarnaast ben ik nog naar Orleans,Lyon, Dyon, de streek van Chateneuff, de streek van Champagne, etc. geweest. Groot land maar niet echt mijn mensen aangezien ze het vertikken om Engels tegen je te praten. Geeft niet maar vroeger kreeg ik op de MAVO de franse taalles en kon me wel een beetje verstaanbaar...maar goed...dat was vroeger. Nu gaat het niet meer.


Turkije

De afgelopen 7 jaar alleen maar naar Turkije geweest en voornamelijk naar Fethiye. In 1993 ben ik ooit in Istanbul, Antalya, Side en Manavgat geweest en vervolgens niet meer gegaan. De afgelopen jaren heb ik alleen maar een aantal plaatsen bezocht zoals Izmir, Denizli, Gaziantep, SanliUrfa, Nizip, Kas en het afgelopen jaar nog naar Marmaris geweest. Turkije is een groot land dus Kusadasi, Cesme, Kemer, Bodrum, etc. heb ik nog nooit gezien. Of dit nog gaat komen weet ik niet want ik wil ook graag andere landen bezoeken.

Fethiye


In de omgeving van Fethiye ben ik naar Uzumlu, Tlos, Saklikent, Yakapark, Oludeniz, Calis Beach geweest. Heel bosrijke omgeving en genoeg bergen...Gaziantep


De grote moderne stad in het zuidoosten van Turkije niet ver van de Syrische grens. Niet veel toeristen die daar komen waardoor ik me eigenlijk een beetje ongemakkelijk voelde omdat men schijnbaar niet vaak donkere mensen daar ziet rondlopen. In ieder geval is het supergoedkoop maar een pokke eind met de auto rijden.


Kas


Ken je dat? Met de scooter vanaf Fethiye tuffen door de bergen naar Kas. Een rit van een paar uur en super heet weer. Het was leuk maar wel een zere achterwerk aan overgehouden.

Sanliurfa

Hier heb ik ooit een blogpost over geschreven. Check deze artikel. Iets boven Gaziantep ligt deze stad waar heel veel mensen naartoe gaan i.v.m. de heilige vissen.Nizip


Dichterbij Gaziantep ligt het dorpje Nizip. Een heel klein knus stadje waar alles nog heel origineel is en waar je het brood bij een echte bakker koopt...afhalen en brengen van deeg voor lahmacun (turkse pizza). So cute.


Marmaris


In Juni 2016 voor heel goedkoop een heerlijke vakantie gehad in Kas. Een super appartement en alleen maar vriendelijke mensen om ons heen. Marmaris klonk voor mij heel toeristisch maar toen wij daar waren was het gelukkig rustig. Elke dag luieren op het strand, niets doen en alleen maar uitrusten.
Ben je zelf ook naar 1 van deze steden of dorpen geweest? Laat dan een reactie achter onder deze blogpost en laat weten wat je daar allemaal hebt gedaan en waar.

Groetjes Paula