FOOD - zonnige cake voor een zonnige dag

Ik had zo'n zin in een roombotercake terwijl ik naar een YouTube filmpje keek van Allerhande en rende dus naar de keuken om het te maken. In het kastje zag ik allerlei voedingsmiddelen kleurstof die ik weer eens moest gebruiken. Kijk met me mee en smul na het maken van deze overheerlijke cake.


Regenboogkleuren

Je wordt er mee doodgegooid. Regenboog taart, regenboog cupcake, regenboog bagels, etc. Omdat ik gek ben op taart probeerde ik de deeg te maken maar ik had geen 6 dezelfde bakvormen, dus bedacht ik om er maar een cake van te maken. Het moest wel een roombotercake zijn want die zijn lekker romig en zacht. Dus heb ik de roombotercake van Allerhande gemaakt en het beslag in 6 kommetjes gedaan en vervolgens kleurtjes erin. En het resultaat is oogverblindend maar ook errug lekker. Wat waren de kleuren van de regenboog ook alweer? Rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. Nou, ik heb niet precies dezelfde kleuren maar gebruikte de kleuren die ik in huis had. En tijdens het vullen van het bakblik vergat ik de volgorde...lekker slim.

Benodigheden

Zorg altijd dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn.

250 gram boter
250 gram suiker
250 gram cakemeel
5 eieren
1 vanillestokje (en anders 1 zakje vanillesuiker)
mespuntje zout
6 kleuren voedingskleurmiddelenBereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Bestrijk de cakevorm dun met boter en bestrijk deze met een eetlepel cakemeel. 

Doe 250 gram boter, 250 gram suiker en een mespuntje zout in de beslagkom. Klop het met de mixer in 10 minuten.


Klop de 5 eieren er één voor één door. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen in het beslag. Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn, anders schift het beslag.


Snijd een vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit met een mes.
 

Zeef 250 gram cakemeel boven het beslag en spatel het samen met het vanillemerg voorzichtig door het beslag. 


En nu komt het leukste. Verdeel het beslag gelijkmatig in 6 kommen.Voeg in elke kom een drupje van een kleur en vermeng het vervolgens heel goed.


Schep het beslag per kleur in de volgende volgorde Rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet, in de vorm en zet de cake in het midden van de oven. Zet de oven op 170 graden en bak in circa 1 uur goudbruin. Een cake bakken duurt in de ene oven langer dan in de andere. Houd de cake dus goed in de gaten tijdens het bakken. Controleer op gaarheid door een satéprikker in het midden te prikken. Zit er geen beslag aan de prikker, dan is de cake gaar.
Zo moeilijk was het dus niet!! En het smaakt verrukkelijk. Heb je na het lezen van dit recept ook de drang om deze cake te maken dan wil ik graag het eindresultaat van je zien. Laat een reactie achter onder deze blogpost.

Groetjes Paula