Benodigheden
100 gram boter
2 eetlepels cacao1 reep (100 gram) pure chocolade
2 eieren
2 eierdooiers
100 gram suiker
Boter om in te vetten
100 gram bloem
6 Souffléschaaltjes
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Vet de ovenschaaltjes in met wat boter en bestuif ze met wat cacaopoeder.Smelt de boter en chocolade samen au-bain-marie. Als de chocolade helemaal gesmolten en glad is laat je het 10 minuten afkoelen.
Klop ondertussen met een mixer de eieren, eierdooiers en suiker tot een luchtig lichtgeel mengsel. Spatel de chocolade er door. Zeef de bloem boven het beslag en spatel deze er door.
Tip: klop eerst de eieren apart van de andere bestanddelen tot een luchtige substantie en voeg het later toe aan de rest. Je cakeje wordt dan luchtig.
Doe het beslag in de Souffléschaaltjes en zet ze in de voorverwarmde oven en bak ze tussen de 12 en 15 minuten gaar. Als het cakeje gerezen is en de bovenzijde droog is zijn ze meestal goed.
Stort het cakje uit op een bord en serveer direct. Lekker met wat slagroom of een bolletje ijs.
Ik zeg..."Eet smakelijk" en geniet van dit lekkere dessert.
Heb je nog een tip voor cakejes met vulling? Laat dan een reactie achter onder deze blogpost.
Groetjes Paula
Geen opmerkingen:
Een reactie posten