BEAUTY | Haaruitval? Met dit huishoudelijk middel ben je er zo van af

Niets is vervelend om een bos met haren te vinden nadat je je haren hebt geborsteld of dat je bij het shampoo-en van je haren opeens een flinke pluk haar in je handen vindt tijdens het douchen. In het begin schrok ik en ben toen naar de huisarts gegaan maar het zit OF in de genen OF ik ben een stresskip (op dat moment dan) Ik heb er vanaf jongs af aan last van en heb allerlei middelen geprobeerd maar niets hielp. Uiteindelijk een shampoo gekocht bij de kappersgroothandel die goed werkte maar een fles shampoo voor € 20,= werd zelfs voor mij een beetje te duur. Dus ik zocht op internet welke alternatief er voor mij was. En ja, ik heb het gevonden.Zout in je haren?


Haaruitval komt niet alleen voor bij vrouwen maar ook mannen hebben hier last van. Het is een groot probleem en kan depressie en sociale onhandigheid veroorzaken. Er zijn heel veel middelen op de markt gebracht die haaruitval bestrijden maar deze zitten boordevol chemische stoffen en bij langdurig gebruik kunnen de chemicaliƫn niet goed zijn voor het lichaam.


Er is 1 huishoudelijk middel die elke huishouding heeft die je heel goed kan gebruiken. Juist, zout! Zeezout, Zout met jodium of Himalaya zout is heel populair voor schoonheidsbehandelingen voor bijvoorbeeld scrubben. Zout heeft een geneeskrachtige eigenschap en is rijk aan mineralen wat weer gunstig is voor je huid. Je zult na verloop van tijd ook haargroei constateren. Grappig of niet dan?!

Zeezout wordt heel vaak gebruikt bij bijvoorbeeld sauna's. Je scrubt je huid omdat het product dode huidcellen verwijdert. Het versterkt weefsels, helpt in cel generatie en stimuleert de bloedcirculatie. Ook heeft het een revitaliseren en hydraterende effect op je lichaam. En dat doet geen ander natuurlijk product na.Hoe te gebruiken?


Het enige wat je hoeft te doen is je haar normaal wassen en vervolgens afdrogen of droogdeppen met een handdoek.

Neem een handvol zout (keukenzout, zeezout of himalaya zou) en masseer deze 15 minuten op je hoofdhuid. Vervolgens goed uitspoelen en wassen met normale shampoo. Herhaal deze behandeling twee keer per week voor de duur van 2 maanden en je zult de resultaten zien! Je haar wordt dikker en haargroei zal verschijnen in gebieden waar de haaruitval was of waar het meest merkbaar is. Naast het zuiveren verwijdert zout ook roos uit je haren.


Deze behandeling heeft alleen resultaat als je twee keer per week voor 2 maanden bovenstaande doet. Ik ben benieuwd wie dit gaat doen.

Laat een reactie achter onder deze blogpost als je het gaat uitproberen of heeft uitgeprobeerd.

Groetjes,

Paula