RECEPT NASI GORENG
Benodigheden:1 kop gekookte rijst per persoon (je berekent 150 tot 200 gram per persoon)
250 gram gerookte kipfilet
1 ei
1 kleine ui
3 teentjes knoflook
1 dunne kleine prei
1 bouillionblokje (bijvoorbeeld Knor Rundvleesbouillion)
1 mespuntje trassie (gefermenteerde garnalen in pastavorm of droge vorm te koop bij de Toko)
1 eetlepelt oestersaus (te koop bij de Toko maar Albert Heijn heeft het ook)
1/2 eetlepel vissaus (bij voorkeur de Thaise vissaus)
1 eetlepel ketjap manis / sojasaus
BEREIDINGSWIJZE
1. Snij de uien en knoflook zeer fijn. Ik pureer het altijd met een staafmixer.
2. Snij de prei in fijne dunne ringetjes en was ze daarna. Er kan altijd zand tussenzitten.
3. Snij de kipfilet in dunne reepjes.
4. Doe in een wok of een grote braadpan een theelepel olie en laat deze goed heet worden. Wanneer er een blauwe walm begint te komen dan is de pan goed heet en kan je meteen de uien bruin fruiten. Daarna doe je pas de knoflook erin want deze brandt sneller aan dan de ui.
5. Brokkel het bouillionblokje in stukjes en voeg toe aan de ui/knoflook massa.
6. Neem een mespuntje van de trassie en bak deze ook mee.
7. Voeg daarna de reepjes gerookte kipfilet toe.
8. Laat deze pasta een minuutje doorkoken en voeg dan de oestersaus, vissaus en ketjap toe.
9. Goed omroeren want hierna wordt de prei toegevoegd.
10. Nu moet je het ei toevoegen maar let wel op dat het geen omelet wordt. Hard draaien en roeren zodat er stukjes ei ontstaan.
11. Als laatste voeg je de gekookte rijst toe en roer je net zolang totdat alle kruiden in de rijst zitten.
12. Ga tussendoor de rijst proeven en kan je eventueel oestersaus of ketjap toevoegen voor de smaak.
13. Serveer de nasi goreng met gebakken omelet, krupuk, zoetzure augurken en voor mij een lekkere zelfgemaakte sambal.
Eet smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten