Foto-impressie vissersdorpje Kaş (Turkije)

Goedemorgen lezers, het is zondag en dan is het een luierdag voor je...of misschien niet...misschien ben je wel op zoek naar een vakantie...! Check dan deze blogpost want ik laat voornamelijk architectonische hoogstandjes zien van het stadje Kaş in Turkije.


Zoals ik al eerder in 1 van mijn vorige blogs had geschreven, gaan de meeste toeristen naar de bekende badplaatsen...Kusadasi, Marmaris, Antalya, enz. Ik ben meer geïnteresseerd in oorden waar men het heel weinig over heeft zoals bijvoorbeeld het stadje Kaş (uitspreken Kash). Kaş is ongeveer een uur rijden vanaf Fethiye en is een klein kustplaats en de hoofdplaats van het gelijknamige district in de Turkse provincie Antalya.

Het eerste wat je doet als je aankomt is natuurlijk koffie drinken bij, na lang zoeken naar een zaak die open is, dit restaurant cafe waar de oude autobanden hergebruikt worden en nu dienen als plantenbakken. Mooie kleur blauw tegen de witte muur.

Vervolgens loop je achter het centrum langs en kom je een aantal pittoreske huisjes tegen.


De stad Kaş ligt op een heuvel dat loopt tot aan de Turquoise kust in het zuidwesten van Turkije. De regio heeft een typisch mediterraan klimaat van hete, droge zomers en warme, natte winters, die de groei van sinaasappelen, citroenen en bananen mogelijk maakt . De laaggelegen gebieden zijn ook beplant met snijbloemen en een verscheidenheid aan groenten en fruit, velen worden gekweekt het hele jaar door onder glas . De hellingen produceren honing en amandelen, terwijl op de grote hoogten uitgestrekte naaldbossen zijn. Het weer is droger op grote hoogten . Hoewel de landbouw nog steeds belangrijk is, is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Hier zie je bijvoorbeeld een restaurant en een woonhuis die tegen een helling zijn aangebouwd.


De meeste huizen zijn versierd met diverse kleuren en tierelantijntjes


Even een interieur bekeken

Leuk tafeltje ter inspiratie voor DIY


Ongeveer 6 km (4 mijl ) voor de kust van Kaş ligt het Griekse eiland Kastelorizo ​​( in het Turks Meis Adası ). Er worden diverse boottochten aangeboden naar dit eiland maar er is ook een veerboot die dagelijks naar het eiland vaart.


En natuurlijk bij.....tante Rosa zitten..een view over de blauwe zee...helaas wilde de meneer niet weg...hij zag voor het eerst een donkere vrouw...-;))


Het plein en de haven...de plekken waar alles gebeurd...zoals in alle vissersdorpen..Ben je ook ooit in Kas geweest of sterker nog...woon je daar? Laat dit even weten in een reactie. Lijkt mij hartstikke leuk welke bezienswaardigheden er meer zijn in het stadje of omgeving.

Groetjes Paula

Geen opmerkingen:

Een reactie posten