TRAVEL - Op zoek naar een lowbudget vakantie? Ga naar Kaptan Poyraz in Marmaris (Turkije)

In mijn vorige blogpost had ik al iets geschreven over het verblijf in Marmaris bij appartementencomplex Kaptan Poyraz. Een appartementencomplex waar je geen luxe moet verwachten maar juist gezelligheid en gastvrijheid. De openhartigheid en de service die zij bieden heb ik niet overal ondervonden.


Voorgeschiedenis

Yunus en Lotte komen oorspronkelijk uit Noordwijk en kregen de kans om dit appartementencomplex over te nemen. Ik meende dat zij pas op het laatste moment het contract hadden gekregen om het over te nemen en per 16 mei 2016 moest het complex worden geopend. Zij hebben hard gewerkt om van het complex een leuke accommodatie te maken alhoewel ze nog langer niet klaar zijn. 

Yunus vertelde ons dat het schoonmaken een hels karwei was en dat ze de keuken een paar keer goed moesten schoonmaken conform de begrippen van Europa - Nederland. Daarnaast moesten zij de juiste personeel vinden die helemaal bij het idee van Yunus en Lotte pasten. Nog steeds zijn er nog een aantal punten in de appartementen die gerepareerd of veranderd moeten worden maar dit heeft tijd nodig aangezien ze het complex pas hebben overgenomen.


Het complex

Bestaat uit een hoofdgebouw, een buitenzwembad met kinderbadje, een open bar- en eetgedeelte, de keuken is een soort bijgebouwtje waar je de kok ziet koken. Het menu op de kaart is zeer europees gericht. Er is zelfs een nederlandse kaart. Wij vonden het natuurlijk niet erg want de Turkse Lira is voor ons een zeer gunstige koers. Elke dag hebben we voor minder dan € 10 gegeten en we konden zien hoe de kok het eten klaarmaakte.


Er zijn studio's en 2-kamerappartementen met een eenvoudige keukentje waar de nodige keukenspullen zijn. Heel simpel maar genoeg. Wij hadden geen hoge verwachtingen omdat wij van mening zijn dat een hotel of appartement alleen maar om te slapen is. Voor de rest van de dag ben je toch op stap of lig je op het strand. Het voornaamste is is dat het schoon is en dat er geen ongedierte door het appartement lopen. 1 ding moet ik zeggen...het was er superschoon en elke dag kwam een schoonmaakster onze appartement schoonmaken en de bedden opmaken. Top service.

Faciliteiten

Wifi: helaas had de wifi geen bereik in onze appartement. Dus als wij wilden gaan internetten of whatsappen dan moesten wij naar het zwembad of de buiten eetzaal gaan. Op zich geen punt want een vakantie zonder telefoon en laptop is ook geen overbodige luxe want je kwam om uit te rusten...niet dat dit gelukt is hoor.
Toegankelijkheid: helaas heeft dit complex geen lift maar gelukkig hadden wij geen koffers meegenomen maar backpack rugtassen dus wij hadden het heel makkelijk. Om het appartement binnen te treden moest je een soort chip of kaart gebruiken waardoor alle elektriciteit aanging. Een kleine kluis is tegen vergoeding te gebruiken. Voor de airco betaalden we ook een bedrag van € 5,= per dag. Heerlijk was het om te gebruiken. Voor de rest hadden wij geen andere eisen aan het appartement omdat we heel snel vrienden hadden gemaakt en dagelijks erop uit gingen.


Het restaurant


Ik ben een kieskeurige eter en let op smaak en kwaliteit. Het liefst sta ik naast de kok om te kijken hoe hij het eten bereidt. Of het schoon gemaakt is en of de keuken schoon is. Dit is allemaal aanwezig in het restaurant van Kaptan Poyraz. Ik weet van Yunus dat Lotte zich ontfermt over het personeel in de keuken omdat haar vader een kok is. Zij weet dus wat er qua sociale hygiene scheelt bij keukenpersoneel nodig is. Geregeld stonden er ook Nederlandse gerechten op het menu dagbord (hing aan de muur). Pannekoeken, zelfgemaakte kroketten, etc. etc. De eerste dag dat we daar aten was het eten lekker maar naar mijn mening niet goed gekruid (ik ben de keuken van Gaziantep gewend...en daar spelen kruiden een grote rol). De dagen erna werd het eten steeds beter en beter aangezien er een andere kok stond. Het was zo heerlijk waardoor wij elke dag daar aan het dineren waren. Voor de prijs hoef je het echt niet te doen want zoals eerder gezegd, was de Turkse Lira voor ons heel gunstig. Elke dag aten we tussen de € 5,= en € 10,=. Alles was daar voor ons goedkoop. Zelfs de cocktails die door barman Hakan gemaakt werden was voor ons spotgoedkoop! En natuurlijk waren we dus elke avond aan de cocktail en soms onder het genot van een waterpijp die door (Nederlands sprekende: aan het leren) Emir werd bereidt.

Vooroordelen


In deze periode van terrorisme en vooroordelen vanuit de hele wereld is aan Yunus gevraagd of hij een voorbeeld van een situatie kon beschrijven waaruit dit blijkt. Een Nederlander kwam op vakantie naar Kaptan Poyraz ondanks tegenwerking van zijn ouders. Men zei dat hij niet naar Turkije moest gaan omdat het daar gevaarlijk was, maar hij bleef doorzetten. Op een gegeven moment werd de man ziek (ik ben vergeten wat hij precies had) maar het werd levensgevaarlijk en hij werd door Yunus naar het ziekenhuis gebracht dat niet ver van het appartementencomplex was. Yunus heeft er voor gezorgd dat alles werd geregeld voor de patiënt en de man bleef leven en herstelde. De ouders van de Nederlander kwamen naar Marmaris en bedankten Yunus voor zijn hulp. Zij gaven aan dat zij dit niet verwacht hadden en beloofden om voortaan geregeld naar Marmaris te komen. Hoe mooi is dit verhaal? Natuurlijk kan het voorkomen dat er anderen zijn die toeristen bedonderen maar je moet net geluk hebben. 
In ieder geval willen wij Yunus en Lotte bedanken voor hun gastvrijheid en voor de geweldige service.

Heb jij ook gelogeerd in de appartementencomplex Kaptan Poyraz van Yunus en Lotte? Deel je ervaringen door een reactie te geven onder deze blogpost. Ik ben benieuwd wat jij hiervan vond.

Groetjes Paula

Geen opmerkingen:

Een reactie posten