Dagje Amsterdam? Ga beslist naar deze evenementen

Goedemorgen, het is vandaag 12 mei en het is nog steeds warm waardoor je weer energie hebt om allerlei dingen te ondernemen. In deze blogpost een aantal tips voor evenementen die in Amsterdam worden georganiseerd. Misschien dat je dan inspiratie op kan doen.Smaakversterkers


Vanavond zal er een clubavond plaatsvinden in de Bitterzoet, Smaakversterkers genaamd. Van disco, house, licht effecten, kunst en muziek met onder andere dj's Tim Jules, Max Abysmal, Julien Simmons en Joey Machack.
Bron photo: website Bitterzoet


Springflow festival


Het Springflow festival viert zijn 5e editie van de Springsnow festival. Het Springsnow Festival viert dit fenomeen in Amsterdam van 21 april t/m 21 mei op diverse locaties op de IJpromenade. De start is in de Czaar Peterstraat, onlangs verkozen tot leukste winkelstraat van Nederland! Vijf kunstenaars: Edith Brouwer, Erik Timmermans, Tom Thijsse, Herman Mulder & Carola Rombouts maken elk 1 Lente-Lino en daar 5 prints van. Zo komt er op 5 locaties in de stad een mini-expo: bij Pek & Kleren (Noord), TOON (West), Gifted (Zuid), Antoesa (Oost) & Handmade Heaven (Oost). Op al die locaties ook Springsnowfeestjes! Iedereen kan meedoen aan Springsnow: door het volgen van de IEPENROUTE,  zelf de lentesneeuw te vangen, of deel te nemen aan één van onze activiteiten. 

De Iepenroute tijdens het festival
Een vast onderdeel van het Springsnow Festival is de acht kilometer lange iepenroute, van het iepenarboretum in Amsterdam-Noord (vlakbij het EYE Filmmuseum) naar de Hortus Botanicus. Bij deze route doorkruis je het oostelijk deel van het centrum van Amsterdam, een prachtige manier om de stad in bloei te verkennen.
Bron photo: Springflow Festival

Bodyworlds: The Happiness project


Je zult het reclamefilmpje van Bodyworlds wel eens gezien hebben. Skeletten of een animatie van (tja hoe moet ik het noemen) mensen zonder huid en haren. In ieder geval vind ik Bodyworld helemaal fantastisch. Een anatomievoorstelling maar ik denk ook meteen aan pathologie maar dat is meer ontleden toch?BODY WORLDS in Amsterdam. De interactieve expositie vertelt het verhaal van het lichaam van de mens en de invloed van het fenomeen ‘geluk’ op onze gezondheid. Er staan meer dan 200 anatomische preparaten van echte menselijke lichamen die de complexiteit, veerkracht en kwetsbaarheid van het lichaam tonen.
Bron photo: Bodyworlds

DWDD popup museum


Als je van een musea en van het televisieprogramma De Wereld Draait Door houdt dan moet je zeker naar het DWDD Pop-Up Museum gaan. In dit museum stellen opnieuw negen vaste gasten van het populaire tv-programma een tentoonstelling samen. Zij kiezen hiervoor hun favoriete kunstwerken uit de depots van elf Nederlandse topmusea. De tweede editie van het DWDD Pop-Up Museum is van 29 januari tot en met 22 mei 2016 te zien in het Allard Pierson Museum.

Verborgen kunstwerken
De gastconservatoren, onder wie Carice van Houten, Wim T. Schippers en Paul de Leeuw, gaan elk in een ander museum op zoek naar werk van verborgen meesters. Per museum is er in het Allard Pierson één zaal ingericht, naar de ideeën en smaak van de gastconservatoren. Deelnemende musea zijn onder andere het Mauritshuis, Kröller-Möller Museum, Teylers Museum, Museum Boijmans van Beuningen en Het Scheepvaartmuseum.
Bron photo: de focus


Rollende keukens


Eten mag natuurlijk niet ontbreken op mijn blogpagina. Daarom is een aanrader het evenement Rollende Keukens bij het Westergasfabriek vanaf 12 mei tot en met 16 mei. Meer dan honderd tot eettent verbouwde campers, dubbeldekkers, busjes en brommers serveren pizza’s, verse soepen, verfijnde visgerechten, smoothies en veel meer lekkers. Geniet van de culinaire hoogstandjes in de zon of tijdens een filmvertoning in de open lucht. Daarnaast staan er voor vandaag een aantal muziekoptredens op de agenda. Check de website van Rollende Keukens.
Bron photo: festivaloverzichtamsterdam.nl

Ik denk dat je nu wel genoeg informatie hebt om 1 of 2 dagen in Amsterdam rond te struinen. Veel plezierige en zonnige dagen in Amsterdam.

Groetjes Paula

Geen opmerkingen:

Een reactie posten