Vegetarisch gerecht: spitskool met wortel en prei

Vandaag een lekkere roerbakgerecht die ik thuis altijd maak. Bij dit groentegerecht eten we vaak rijst erbij met een gebakken vis of kip. Je kan in plaats van de spitskool ook andere groentesoorten gebruiken en eventueel blokjes kipfilet aan toevoegen. Zorg wel dat de kipfilet eerst gebakken wordt voordat je alle kruiden aan toevoegt.


Benodigheden:

500 gram gesneden spitskool of een halve kleine spitskool
1 kleine prei van ongeveer 250 gram
1 grote wortel
1 grote ui of 2 kleine sjalotten
3 tenen knoflook
1 theelepel olie
1 runderbouillionblok
1 mespuntje trassie (gefermenteerde garnalen)
beetje water


Bereidingswijze:

  1. Schil de ui of sjalotten en snij ze in zeer dunne reepjes
  2. Schil de 3 tenen knoflook en hak ze zeer fijn. Gepureerde knoflook mag ook
  3. Snij de spitskool in repen. De gesneden spitskool kan meteen gewassen worde.
  4. Snij de prei in dunne ringen en was ze.
  5. Schil de wortel en snij deze vervolgens in dunne plakjes
  6. Verhit in een wok of diepe pan een theelepel olie.
  7. Fruit eerst de uien totdat ze diep bruin zijn. Niet aangebrand a.u.b. want de smaak komt dan in de groenten.
  8. Doe vervolgens de knoflook erbij.
  9. De runderbouillionblok breek je tot kleine stukjes en voeg deze toe in de wok of pan.
  10. Doe ook het mespuntje trassie bij.
  11. Goed omroeren totdat de bouillionblok en de trassie gesmolten en opgelost zijn.
  12. Voeg nu eerst de wortel toe, vervolgens spitskool en aan het eind de prei. De prei moet half gaar zijn om het lekkerste resultaat te krijgen.
  13. Voeg een beetje water toe om zo jus te krijgen.
Eet de roerbakgroente met witte rijst en gebakken vis, kip of vlees OF als je het helemaal vegetarisch wilt doen dan gebakken tahoe (tofu) of tempeh bij eten.

Eet smakelijk / Selamat maken