Winkelen in Almelo

Weten jullie waar Almelo ligt? Ja, ergens in het oosten van Nederland...misschien in de Achterhoek? Nee, Almelo ligt in Twente. Bekend om Herman Finkers "Het stoplicht staat op rood, het stoplicht staat op groen, in Almelo is altijd wat te doen." Nou mijn mening en die van Herman Finkers verschillen nog wat. Ik ben al bijna 30 jaar uit Almelo en ben het rustige en stille niet meer gewend omdat Amsterdam vrij druk en behoorlijk levendig is. Ik ben opgegroeid in Almelo en heb daar tot mijn 18e jaar gewoond om in Amsterdam de opleiding tot Ziekenverzorgende te gaan doen.

Bekende Almeloërs zijn o.a. Sonny Sinay (winnaar The Voice Radio), Sandra Sahupala (percussionist), Herman Finkers (cabaretier, zijn vader had meubelzaak Finkers), Daphne Bunskoek (presentatrice en actrice), Alberto Stegeman (presentator Undercover Nederland), Tom Egbers (journalist, presentator Studio Sport, zoon van slager Egbers), Ilse de Lange (zangeres Common Limits, jury The Voice Of Holland), Preston Palace, Henkjan Smits (presentator en producer, jury Idols), Wubbo Ockels (ruimtevaarder, hoogleraar), Azra Akin (Miss World 2002 namens Turkije), Hannes Lalopua (voetballer Heracles 1974) etc. etc. 

Vorig weekend was ik in Almelo en ging het centrum in om op zoek te gaan naar een roze blouse. Ik ben heel wat winkels afgegaan (en dat zijn er niet veel) en wonder boven wonder heb ik in een 'soort' outletstore iets gevonden.

Almelo heeft een kleine centrum waar nagenoeg heel veel winkelpanden leegstaan. Omdat de keuze in kleding, schoenen en ander zaken niet breed is, wijken heel veel mensen uit naar Hengelo of Enschede. In Enschede heb je een Primark en bijvoorbeeld cosmeticahuis Flormar. Dus er is meer keuze als je op zoek bent naar wat leuks.


De winkels die er zijn, zijn qua assortiment niet mijn smaak. Dus ik had heel weinig keus dan ergens naar binnen te gaan en te kijken wat ze voor me hadden. Op de promenade die lang uitstrekt tot aan de Oranjestraat, mogen geen auto's, brommers en fietsers rijden. Dus als je op een doordeweekse dag door de straat loopt dan is het niet zo druk als bij ons in de Leidsestraat of de Kalverstraat. Is wel ff wennen als je de drukte van Amsterdam gewend bent en je loopt door een super rustige straat met de vraag in je hoofd waar al die andere mensen zijn gebleven. Ik ben niet alle in alle winkels geweest want de meesten waren niet naar mijn smaak helaas.

ONLY

Even bij Only binnen gegaan om te checken of er iets leuks aan roze kleding aanwezig is. Helaas, ik constateer toch dat het assortiment in het oosten afwijkt van wat wij in het westen hebben. Niet veel soeps dus volgende winkel.AMIGO

Amigo is een schoenenzaak die naar mijn inzicht leuk en trendy ingericht is. Doordat ik weinig in het centrum kom was ik daarom zeer verrast over deze schoenenzaak want ik had het nog niet eerder gezien. Hier zijn we naar binnen gegaan....rondje gemaakt.....en toen weer eruit. Not the kind of shop for me.MARREL

Als er 1 winkel is die al jarenlang in de Grotestraat van Almelo staat, dan is het Marell wel. Toen ik in 1986 wegging uit Almelo was de gevel van Marell niet zo mooi dan dat het nu is. Ik moet wel zeggen dat deze winkel voor "Twentse begrippen" een dure winkel is. Wij uit het westen zijn hoge prijzen gewend maar in het Oosten (Twente) heeft men een lagere levensstandaard dan wij hier in het Westen. Bijvoorbeeld: mijn zus liep met een suède tas de zaak binnen en tot haar grote verbazing zag ze precies dezelfde tas maar dan in een andere kleur en een andere prijs, namelijk €15 duurder. Uiteindelijk hebben we daar niets gekocht want veel spullen die daar hingen kon ik in Amsterdam voor een lagere prijs krijgen. Ik ging alleen naar binnen omdat ik benieuwd was naar het interieur en vooral de immense lamp die ze aan het plafond hadden hangen.
ADAM Brandstore

Schuin tegenover Marell vind je "Adam Brandstore". Volgens de website "de grootste multibrandstoreketen (topmerken onder 1 dak) van Nederland". Een hele mondvol wat ze beschrijven, maar als je Multi (veel) brand (merk) store (winkel) ontcijfert dan betreft het een winkel met heel veel merken in het assortiment. Maarruh... volgens mij liggen er in bijna alle winkels "veel merken". Of zijn ze nog niet naar Amsterdam geweest???...

De Tuinen

Tja, hier wandel ik ook altijd naar binnen om te kijken wat ze allemaal aan nieuwe artikelen hebben. Het was zeer rustig in de winkel waardoor je op je gemak alles kon bekijken, ruiken en testen.
Kuypers Haarmode

Deze kapperszaak bestaat al zo lang in Almelo. In het verleden ben ik met mijn overleden broer Peter naar deze kapperszaak geweest en hebben we tegelijkertijd onze haren geverfd, gewassen en laten knippen. Ondertussen waren we aan het kletsen over van alles en nog wat totdat we klaar waren. Heel gezellig was het.


De etalage van deze kapsalon is altijd leuk geëtaleerd en daarom stop ik altijd om te checken wat ze er nu weer hebben hangen. Deze keer hairextensions en ik dacht zelf de Flip-in. Ja en op de foto zie je ook dat zij in 2007, 2011 en 2012 de Coiffure Award hadden gewonnen.

Ik heb dus niet alle winkels kunnen bezoeken en zo ook geen foto's kunnen maken maar na een paar uur vertrokken we weer van het rustige centrum van Almelo.

Misschien een idee voor de bekende Nederlanders die oorspronkelijk uit Almelo komen, om een evenement te organiseren om wat meer leven in de brouwerij te brengen...-;))

Kom jij oorspronkelijk ook uit Almelo maar woon je er niet meer? Geef een reactie waar je nu woont.


CITATEN HERMAN FINKERS:

Bijna alle dieren hebben een maandelijkse cyclus, behalve natuurlijk de weekdieren...


In Almelo hebben we ook een berg....nouja... berg, een heuvel......althans...'t is meer een glooing in het landschap.....OKE, 't is eigenlijk gewoon een kuil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten