Foto-impressie De Hallen Amsterdam

Vandaag neem ik je mee naar De Hallen in Amsterdam. Ik heb vroeger in Amsterdam-West gewoond en liep of fietste vaak vanaf de Staatsliedenbuurt naar de Kinkerstraat en kwam dan altijd langs de oude tramremise die nu totally verbouwd is tot De Hallen.


Het was 10.30 uur toen ik daar aankwam en het was nog super rustig. De meeste winkels waren nog niet eens open dus het had geen zin om van alle winkels of hallen een foto te maken.

De Hallen

De plek waar ooit de eerste elektrische trams in Amsterdam werden onderhouden heeft een nieuw leven gekregen. In de voormalige tramremise, een rijksmonument gebouwd tussen 1902 en 1928 is nu De Hallen Amsterdam gevestigd. De Hallen is de naam van een cultureel centrum in de Kinkerbuurt in Amsterdam-West, met een bibliotheek, theater, bioscoop, eetgelegenheden, tv-studio's en ambachtencentrum. Zo leuk om de oude tramremise in een andere setting te zien.

De Hallen bestaat uit 27 hallen waar een diversiteit aan bedrijven zich hebben gevestigd. Van Kinki Kapper tot Hotel De Hallen, van fietsenstalling tot antiekwinkel. Het is moeilijk om in weinig woorden te vertellen wat er allemaal te doen is, wat er allemaal aan bedrijven zijn en hoe de sfeer is. Tja, voor wat de sfeer betreft...niet te beschrijven...indrukwekkend omdat ik deze locatie alleen als tramremise kende.


Neem een kijkje bij De Hallen. Pak een bioscoopje of ga gewoon koffie drinken bij de Bibliotheek en vervolgens eten bij 1 van de standjes in de Foodhallen. Ben je met de fiets en is je band lek dan laat je het toch repareren bij Recycle?! Kortom, er is van alles te doen en te krijgen bij De Hallen en ik zou zeggen...ervaar het gewoon.

Groetjes en tot ziens Paula

Geen opmerkingen:

Een reactie posten