Waarom en waar blog je eigenlijk?

Een blogpagina beginnen doe je niet zomaar. Daar zit een heel verhaal achter. Bij mij was het meer...afschrijven van mijn creativiteit en mijn interesses. Ik had heel veel foto's van make-up, reizen, mixed media canvassen en mijn knutsels en vond het zonde om er niets mee te doen.

Wat is bloggen?

Ik wist eerst niet wat bloggen was. Hoezo "kijk op mijn blogpagina"? In de afgelopen anderhalf jaar een heleboel blogpagina's bekeken en gelezen en alleen maar wijzer geworden. Filmpjes van vloggers bekeken op YouTube en ik vond het best wel leuk. Ik dacht bij mezelf "Dat kan ik ook en dit wil ook". Alleen maar om dingen van me af te schrijven.

Bloggen is eigenlijk een soort dagboek van jou met allerlei onderwerpen waarin iedereen op kan reageren. De meeste bloggers hebben zich gespecificeerd op 1 of 2 onderwerpen. Ik heb voornamelijk bloggers gevolgd die zich bezighouden met beauty (make-up), lifestyle (woninginrichting en decoreren), eten (blogpagina's waar recepten op staan), reizen (verhalen van bloggers die ons meenamen naar verschillende plekken op de wereld) en natuurlijk de "crafters" de doe-het-zelfers (voor de knutselprojecten). Je merkt toch dat vrouwen of meisjes dezelfde passie hebben. Dus je ontkomt er niet aan.

Hobby

Voor mij is het een hobby geworden en dat zal het voorlopig ook blijven omdat een reguliere baan toch net nog belangrijker is. Omdat ik nu niet werk is het voor mij makkelijk om thuis op 1 dag 5 of 7 artikelen te schrijven. En eigenlijk schrijf ik pas een artikel als de creatieve adrenaline mijn hersenen bereiken. Dus er zit geen dwang of druk achter.

Dit is anders als je het voor het geld doet. Je kunt dus met bloggen geld verdienen (fulltime blogger) maar in mijn beleving ben ik hier nog niet aan toe. Bloggen moet je passie zijn en je moet het leuk blijven vinden om verhalen te schrijven. Daarnaast moet je er heel veel aandacht en tijd aan schenken want anders word je blogpagina een ramp. Dus de presentatie moet ook nog eens goed wezen. Dus als je het alleen maar om het geld en de leuke evenementen en gratis producten doet, dan blog je met de verkeerde insteek. Tenminste, dat is mijn mening.

Voorbereidingen


Ik ben in eerste instantie alleen maar foto's wezen verzamelen. Bij het bekijken van de foto's had ik al een heel verhaal in mijn hoofd want elke foto roept herinneren op. Het zij positief, het zij negatief. De foto's heb ik geselecteerd in de groepen Beauty, Travel, Food, DIY en lifestyle. Daarna heb ik weer een selectie gemaakt welke foto's goed waren om op internet te zetten. Ja, soms gaat het mis maar ik moet zeggen dat de meeste foto's goed en duidelijk gemaakt zijn. Missers heb je altijd...ik bedoel...dat is in het echte leven ook zo.


Vanaf 1 oktober liep ik elke dag met een fototoestel rond omdat ik weet dat ik iets interessants zou tegenkomen en vervolgens daar over wilde schrijven.

Hoe open je een blogpagina?

Ik ben als uitgangspunt gegaan dat ik geen complete website kan laten bouwen omdat daar kosten aan verbonden zijn. Dus ik ging op zoek naar een site die gratis blogpagina's aanbiedt. En dit is dus gelukt. Blogger.com van google. Je maakt een account aan, je bedenkt een naam (ahum...mijn naam werd door een neef van mij bedacht), je zoekt uit welke style je wilt hebben en wat de opbouw is.

Social Media

Ja, en als je je blogpagina begonnen bent dan moet je je blogpagina onder de aandacht brengen. Dus als een gek gecheckt welke social media kanalen het beste bereik hebben.Twitter, Bloglovin, Facebook, Google+, Instagram, Bloggerslist, etc. Ik heb me op social media kanalen aangemeld waarvan ik denk dat het interessant is, alhoewel Facebook lang op zich liet wachten. Tot nu toe heb ik bij een aantal social media kanalen meer dan 100 volgers. Nah, ik vind dit wel goed na 3 maanden. Misschien dat andere bloggers na 3 maanden meer volgers hebben maar ik ben hier nog wel tevreden mee. Zal wel mijn onwetendheid zijn maar liever iets dan helemaal niets.Bij het aanmelden bij de social media kanalen merk je ook dat er veel volgers buiten Nederland je volgen. Daarom ben ik ook een engelstalige blogpagina begonnen die createdbypaulaworld.blogspot.com heet, maar het is zo moeilijk om in goed engels je verhaal te vertellen. Maar aan de andere kant haal je je engels op en dat is alleen maar goed voor je algemene ontwikkeling.

Hoop dat je dit artikel leuk vind. Volg mij op de social media kanalen en laat ook even een bericht achter onder deze blogpost!

Groetjes Paula

Geen opmerkingen:

Een reactie posten