DIY - Houten hart
Goedemorgen, vandaag heb ik een DIY blogpost voor jullie. De afgelopen Kerstdagen is iedereen alleen maar bezig geweest met kerstdiner, kerstboom, kerstdecoratie, maar ik heb hier helemaal niet aan meegedaan behalve dat ik een kerstkrans had gemaakt. Daarnaast ben ik 2 weken goed ziek geweest en kon dus ook niet veel aan de Kerstfeeling doen.
Hoe te werk gegaan?
Ik had een hartvormige canvas nog in mijn hobbykast liggen en zat maar te praktiseren wat ik hier mee moest doen. Ik heb het eerst geverfd in mijn gewenste kleur.
Ik vond 2 zaken met houtrondjes en had toen meteen het idee in mijn hoofd om de houtrondjes op de canvas hart te lijmen.
Meteen maar aan de slag gegaan met boekbinderslijm
Zie hier het resultaat
Vond je deze blogpost leuk? Laat dan een reactie achter onder deze post.
Groetjes Paula
Locatie:
Amsterdam, Nederland
DIY - nieuwe kerstkrans gemaakt
Ja, ik weet dat de Kerstdagen al voorbij zijn maar deze blogpost was al geschreven en de foto's waren al gemaakt en ik vond het toch waard om het te plaatsen.

Heb jij ook een kerstkrans gemaakt van kerstballen? Laat dan een reactie en een foto achter onder deze blogpost. Ik ben namelijk benieuwd welke stijl en smaak iedereen heeft.
Groetjes Paula
Kerstkrans in koper
Kransen maken vind ik hartstikke leuk. Je bent geconcentreerd bezig en de wereld om je heen vergeet je. Wanneer de kerstballen helemaal op zijn en ze zijn allemaal op de strokrans gelijmd dan heb je al iets gecreëerd wat van jezelf is.
Je begint dus met een strokrans of een andere soort krans en je bouwt het op ot een kunstwerk.
Heb jij ook een kerstkrans gemaakt van kerstballen? Laat dan een reactie en een foto achter onder deze blogpost. Ik ben namelijk benieuwd welke stijl en smaak iedereen heeft.
Groetjes Paula
Locatie:
Amsterdam, Nederland
A very goodmorning to you all. I hope you have a good Christmas and enjoy these with your family or friends.
But the good thing is, is that I´ve could watching the television and got a lot of inpsiration for my blogpage
So starting today I will come back with lotst of difference articles about beauty, lifestyle, DIY, food and travel.
Enjoy your Christmas holiday and take your rest and prepare for the Old and New Year.
Greetings Paula
2 weeks flu
Well my Christmas where terrible. I had the flu and couldn´t enjoy this days. It starting with getting cold and than getting warm and than my stomic went totally crazy. I was lying in bed and the pain in my stomic made me moved to the couch. So during 2 weeks I couldn´t went out outside and couldn´t eat very well.

But the good thing is, is that I´ve could watching the television and got a lot of inpsiration for my blogpage
So starting today I will come back with lotst of difference articles about beauty, lifestyle, DIY, food and travel.
Enjoy your Christmas holiday and take your rest and prepare for the Old and New Year.
Greetings Paula
Locatie:
Amsterdam, Nederland
CADEAUTIP - mijn favoriete kookboeken
We gaan weer verder met een cadeautip voor de Kerstdagen. Op dit moment zijn de kokers driftig bezig om te bedenken wat ze met de Kerst gaan maken voor het kerstdiner. Om een beetje op idee te komen laat ik je mijn favoriete kookboeken zien.



Hoe het begon
Omdat ons gezin uit 12 personen bestond en omdat mijn ouders beiden werkten, moesten wij leren koken, bakken en braden van onze moeder. Zij maakte vroeger dagelijks lekkere dingen, ze was constant bezig met koken, bakken en braden. Moest wel als je 12 monden te eten moest geven. De meeste gerechten werden voorgedaan en dan stond ik met een schrift ernaast om alles op te schrijven. Mijn oudste broer is bakker maar kon (hij kan het nog steeds) daarnaast geweldig koken. Mijn jongste broer heeft ooit de koksopleiding gedaan en nam dan een werkboek mee met kooktechnieken. Daar heb ik heel veel van geleerd. Later deed ik alles zelf en soms ook nog uit het hoofd zonder de schrift erbij te pakken. Met mijn overleden broer bakten we altijd na schooltijd zandkoekjes of maakten we caramel op het aanrecht, tot grote ergenis van mijn moeder want het caramel wilde niet van het aanrecht af.
Jaar in jaar uit kocht ik dan kookboeken die ik meer ter inspiratie kocht want ik gaf aan het gerecht mijn eigen draai. Ik neem aan dat je zo langzamerhand je eigen stempel geeft aan een gerecht.
Zoete Verleidingen - Lonny Gerungan
Elke Indonesische of Molukse vrouw/man heeft een Indonesisch of Moluks kookboek in huis. Ik heb een hele serie maar inmiddels ken ik ze allemaal uit m'n hoofd. Mijn nieuwste aanwinst is de kookboek van Lonny Gerungan. Lonny kennen jullie misschien wel van de televisie waarin hij een kookprogramma heeft samen met Sandra Marsmeyer (echtgenote van Frank Marsmeyer). Ze reisden in dit programma door de Indonesische eilanden en maakten dan een plaatselijk gerecht. Ik had deze uitzendingen allemaal opgenomen op video. Waar ze nu zijn weet ik niet maar af en toe check ik op YouTube.
In de Zoete Verleidingen heeft Lonny recepten verzameld waar hij bijzondere herinneringen aan heeft. Warme maar ook koude gerechten, bakken, braden, stomen, koken en zelfs frituren.
Een heel mooi kookboek met prachtige foto's en een goede uitleg hoe je een gerecht moet maken. Een aanrader om dit kookboek als cadeau te geven. Dit exemplaar heb ik op een Pasar Malam gekocht en ik denk dat je het online wel ergens kan kopen. Google maar op internet.
Donna Haye - Fast, Fresh, Simple
1 van mijn favorieten is de kookboek van Donna Haye: Fast, Fresh, Simple, omdat zij makkelijke gerechten maakt die niet veel tijd kosten. Eigenlijk ging ik voor de "fop chocoladefondant" een chocoladecakeje met een smeltende vulling. Ik hoef maar naar de foto te kijken en ik krijg trek. Ik heb het gerecht zelf gemaakt maar hij kwam niet echt hoog....door blijven leren denk ik...! In dit kookboek laat ze heel duidelijk zien hoe je een gerecht klaar moet maken en heeft ze prachtige foto's in verwerkt. Ook dit kookboek vind ik een aanrader om cadeau te geven.
Chez Rachel - Rachel Khoo
Ik zag Rachel voor het eerst in het televisieprogramma 24 kitchen. Daar liet ze zien hoe je met een super kleine keuken een hele diner kan klaarmaken. Ze is een Engelse die in Parijs woont in een kleine studio. Haar keuken is piepklein maar ze laat zien dat je makkelijk zonder al te veel poespas lekkere gerechten kan maken. Natuurlijk trok dit mijn aandacht. Dit kookboek is zo mooi geïllustreerd met prachtige foto's van Rachel en van de gerechten en een goede uitleg hoe je een recept klaar moet maken.
Het Budget Kookboek
Heb je niet veel te besteden maar wil je wel lekker en goedkoop eten dan is dit boek een aanrader. Het Budget Kookboek bevat Italiaanse, Mexicaanse, Indiaanse, Thaise en Chinese recepten en tips hoe te koken op budget. Het boek bevat kleurrijke pagina's en weinig tot geen foto's maar de recepten worden heel goed beschreven en de tips zijn waardevol. Een aanrader. Dit boek is te koop onder ISBN nummer 978 90 483 0142 3 via Veltman Uitgevers.
Ben je naar aanleiding van dit artikel enthousiast geworden? Google dan op internet of ren naar de boekhandel en schaf het aan om je collectie compleet te maken of gewoon omdat je het wilt hebben.
Laat een reactie achter onder deze blogpost met jouw favoriete kookboeken. Ik ben wel nieuwsgierig hiernaar.
Groetjes Paula
Locatie:
Amsterdam, Nederland
Waarom en waar blog je eigenlijk?
Een blogpagina beginnen doe je niet zomaar. Daar zit een heel verhaal achter. Bij mij was het meer...afschrijven van mijn creativiteit en mijn interesses. Ik had heel veel foto's van make-up, reizen, mixed media canvassen en mijn knutsels en vond het zonde om er niets mee te doen.

Wat is bloggen?
Ik wist eerst niet wat bloggen was. Hoezo "kijk op mijn blogpagina"? In de afgelopen anderhalf jaar een heleboel blogpagina's bekeken en gelezen en alleen maar wijzer geworden. Filmpjes van vloggers bekeken op YouTube en ik vond het best wel leuk. Ik dacht bij mezelf "Dat kan ik ook en dit wil ook". Alleen maar om dingen van me af te schrijven.
Bloggen is eigenlijk een soort dagboek van jou met allerlei onderwerpen waarin iedereen op kan reageren. De meeste bloggers hebben zich gespecificeerd op 1 of 2 onderwerpen. Ik heb voornamelijk bloggers gevolgd die zich bezighouden met beauty (make-up), lifestyle (woninginrichting en decoreren), eten (blogpagina's waar recepten op staan), reizen (verhalen van bloggers die ons meenamen naar verschillende plekken op de wereld) en natuurlijk de "crafters" de doe-het-zelfers (voor de knutselprojecten). Je merkt toch dat vrouwen of meisjes dezelfde passie hebben. Dus je ontkomt er niet aan.
Hobby
Voor mij is het een hobby geworden en dat zal het voorlopig ook blijven omdat een reguliere baan toch net nog belangrijker is. Omdat ik nu niet werk is het voor mij makkelijk om thuis op 1 dag 5 of 7 artikelen te schrijven. En eigenlijk schrijf ik pas een artikel als de creatieve adrenaline mijn hersenen bereiken. Dus er zit geen dwang of druk achter.
Dit is anders als je het voor het geld doet. Je kunt dus met bloggen geld verdienen (fulltime blogger) maar in mijn beleving ben ik hier nog niet aan toe. Bloggen moet je passie zijn en je moet het leuk blijven vinden om verhalen te schrijven. Daarnaast moet je er heel veel aandacht en tijd aan schenken want anders word je blogpagina een ramp. Dus de presentatie moet ook nog eens goed wezen. Dus als je het alleen maar om het geld en de leuke evenementen en gratis producten doet, dan blog je met de verkeerde insteek. Tenminste, dat is mijn mening.
Voorbereidingen
Ik ben in eerste instantie alleen maar foto's wezen verzamelen. Bij het bekijken van de foto's had ik al een heel verhaal in mijn hoofd want elke foto roept herinneren op. Het zij positief, het zij negatief. De foto's heb ik geselecteerd in de groepen Beauty, Travel, Food, DIY en lifestyle. Daarna heb ik weer een selectie gemaakt welke foto's goed waren om op internet te zetten. Ja, soms gaat het mis maar ik moet zeggen dat de meeste foto's goed en duidelijk gemaakt zijn. Missers heb je altijd...ik bedoel...dat is in het echte leven ook zo.
Vanaf 1 oktober liep ik elke dag met een fototoestel rond omdat ik weet dat ik iets interessants zou tegenkomen en vervolgens daar over wilde schrijven.
Hoe open je een blogpagina?
Ik ben als uitgangspunt gegaan dat ik geen complete website kan laten bouwen omdat daar kosten aan verbonden zijn. Dus ik ging op zoek naar een site die gratis blogpagina's aanbiedt. En dit is dus gelukt. Blogger.com van google. Je maakt een account aan, je bedenkt een naam (ahum...mijn naam werd door een neef van mij bedacht), je zoekt uit welke style je wilt hebben en wat de opbouw is.
Social Media
Ja, en als je je blogpagina begonnen bent dan moet je je blogpagina onder de aandacht brengen. Dus als een gek gecheckt welke social media kanalen het beste bereik hebben.Twitter, Bloglovin, Facebook, Google+, Instagram, Bloggerslist, etc. Ik heb me op social media kanalen aangemeld waarvan ik denk dat het interessant is, alhoewel Facebook lang op zich liet wachten. Tot nu toe heb ik bij een aantal social media kanalen meer dan 100 volgers. Nah, ik vind dit wel goed na 3 maanden. Misschien dat andere bloggers na 3 maanden meer volgers hebben maar ik ben hier nog wel tevreden mee. Zal wel mijn onwetendheid zijn maar liever iets dan helemaal niets.

Bij het aanmelden bij de social media kanalen merk je ook dat er veel volgers buiten Nederland je volgen. Daarom ben ik ook een engelstalige blogpagina begonnen die createdbypaulaworld.blogspot.com heet, maar het is zo moeilijk om in goed engels je verhaal te vertellen. Maar aan de andere kant haal je je engels op en dat is alleen maar goed voor je algemene ontwikkeling.
Hoop dat je dit artikel leuk vind. Volg mij op de social media kanalen en laat ook even een bericht achter onder deze blogpost!
Groetjes Paula
Locatie:
Amsterdam, Nederland
Abonneren op:
Posts (Atom)