TRAVEL - Restaurant review: Zo heerlijk eten bij The Oriënt Express

The Oriënt Express? Dat is toch een trein? Ja, maar deze Orient Express is een restaurant aan de rand van de ring van Almelo. Midden tussen de grote winkels aan de Woonboulevard in Almelo vind je tegenover de McDonald een geweldig restaurant die tijdens de weekenden altijd druk is. En met Heracles Stadion bij je in de buurt is het altijd volle bak voor en na de voetbalwedstrijden. Waarom is het altijd druk daar? Ik ging de proef op de som nemen.


Volgens wikipedia


De Oriënt-Express was een beroemde luxetrein van de Belgische Compagnie Internationale des Wagons-Lits (CIWL) die van Parijs (met aansluiting vanuit Londen) naar Istanboel reed. Deze trein reed als lijndienst, met onderbrekingen en via verschillende routes, onder verschillende namen tussen 1883 en 1977. Tot 13 december 2009 reed de trein nog als een gewone internationale trein tussen Straatsburg en Wenen. Ook worden onder de naam Oriënt-Express speciale nostalgische ritten georganiseerd. Tegenwoordig is een overstap in München of Frankfurt vereist voor een treinreis tussen Parijs en Wenen.


Restaurant The Orient Express


Sinds 2010 serveert The Oriënt Express de beste streekgebonden specialiteiten. Bezoek ons restaurant in Almelo en ervaar de verrukkelijke reis van Parijs naar Istanboel. We stoppen onderweg bij indrukwekkende steden en pittoreske plaatsjes met overheerlijke gerechten.
Zo kunt u bij de tussenstop in Parijs genieten van rijk belegde broodjes en heerlijke salades. En in Milaan kunt u onze vers gemaakte pizza’s proeven. Alle ingrediënten zijn dagvers. Na een korte reis mag u uitstappen op de plek waar het eerste koffiehuis ter wereld haar deuren opende: Venetië. Laat u meevoeren door de aromatische melange van licht gebrande Arabica en Robusta bonen en geniet van uw kopje koffie. Onze reis eindigt alweer in Istanbul. Deze stad slaat letterlijk een gastronomische brug tussen Europa en Azië. Dat proeft u terug in één van de vele smakelijke vleesgerechten van The Oriënt Express.


Wat heb ik zelf ervaren?


1 en al verrukkelijkheid. Ik heb om indruk te krijgen van de smaken en geuren eerst alleen voorgerechten besteld. Ons eten werd bereidt door Jordi die er een heel festijn van heeft gemaakt. Chapeau Jordi...je hebt ons laten smullen.


De voorgerechten


Krieltjes de la tapas (Overgoten met knoflook en pittige saus)

Gebakken champignons

Bruschetta (Met tomaatjes, uitjes, aioli en geraspte kaas)

Heerlijk geroosterd brood met olijfolie en besprenkeld met kruiden

Het menu


Bestaat uit 6 categorieën: kleine gerechten, voorgerechten, salades, hoofdgerechten, pizza's en lunch. Dat vind ik zelf teveel van het goeie. Je zou de lunchkaart gescheiden kunnen houden van de dinerkaart. Ik zou het menu anders indelen want je zou voor de lunch tot aan 16.00 uur alleen lunchgerechten moeten serveren en de voor-, hoofd- en nagerechten voor het avondgebeuren aanbieden. Maar goed, dat is weer mijn mening. Er zijn teveel keuzes. Ik zou tevreden zijn om per dagdeel 6 keuzes te hebben. Niet meer en niet minder. Als je het menu van de hoofdgerechten bekijkt dan heb je al hoofdpijn. Teveel keuzes. Het eten is wel ontzettend lekker maar ik denk dat het personeel dan teveel moet aanpoten als het volle bak is in het restaurant.


Het personeel


Heel klantvriendelijk en heel beleefd. Alles is mogelijk en indien dit niet het geval is dan zeggen ze dit ook vriendelijk. We hoefden niet lang te wachten op het eten of drinken. Tussentijds werd altijd gevraagd of het eten smaakte en of we nog wat mistten. Zo hoort het in een restaurant. Dit ervaar je niet overal en zeker niet in Amsterdam waar ik bijna elk restaurant ken waardoor ik niet meer of zelden uit eten ga in de stad. Bij The Oriënt Express ervaar ik de elegantie en vriendelijkheid van het verleden. Zo hoort het. Ik kon niet iedereen op de foto nemen omdat de zaak vol liep met eters. Faciliteiten


Toegankelijk voor minder validen, een buitenterras met mogelijkheden voor kinderen om zich hierin te vermaken (houten huisjes om in te spelen), een groot terras met soort loungebanken en gezellige zitjes. Mooie decoraties ter versiering.

Conclusie


Goed eten voor weinig geld. Personeel is vriendelijk en gastvrij. Niet te beroert om dingen voor je te doen of te regelen. In ieder geval gingen wij met een doggybag naar huis. The Oriënt Express zal ik blijven komen en ook al voor de kunefe die ze daar heel goed maken...natuurlijk is de lekkerste in Gaziantep...maar The Oriënt Express kan er mee doorgaan. Ook bezorgen zij, doen aan catering, hebben kindermenu's en zakelijke lunches. Een minpunt is de ellenlange menukaart waardoor het lang duurt voordat je een keuze maakt. Ik zou het op een aantal gerechten houden...Ben jij bekend met het restaurant The Oriënt Express? Wat is jouw mening over dit restaurant? Reageer door een reactie te plaatsen onder deze blogpost.

Groetjes,
Paula

Geen opmerkingen:

Een reactie posten