FOOD - Spinzie en witte kaas in filodeeg

De laatste tijd ben ik op zoek naar gerechten die makkelijk en lekker zijn. Een ovengerecht die ik nu heb gemaakt is spinazie met witte kaas in filodeeg. Ik had nog filodeeg in de vriezer liggen en moest toch nog het avondeten maken.Ingrediƫnten


1 pak filodeeg uit de vriezer (lees eerst de gebruiksaanwijzing)
1 ui
2 tenen knoflook
boter om de ovenschaal in te vetten
1 geklutste ei om de filodeeg te bestrijken
250 gram spinazie

6 eieren

1 blok witte kaas (bij de turk te krijgen


Aardappelkruiden

Snufje zout en peperBereiding

Snipper de ui en de knoflook en bak deze samen met de spinazie in een klein beetje olie. Laat het afkoelen en hak de spinazie daarna fijn.

Snij de witte kaas in blokken en meng deze met de spinazie. Voeg vervolgens 1 ei doorheen en vermeng alles tot 1 geheel.


Vet de ovenschaal in en haal nu de filodeeg uit de vriezer en leg het uitgevouwen op een snijplank


Leg een vel filodeeg in de ovenschaal, bestrijk met de geklutste ei, leg nogmaals een vel en bestrijk dit ook wederom met de geklutste ei, dit herhaal je totdat je alle filodeeg hebt gebruikt. Vergeet niet om de randen ook te bestrijken.


Doe nu de spinazie kaas mengsel in de vorm en maak met en eetlepel kuiltjes in het gerecht zodat je in elke kuil een ei in kan stoppen. Strooi zout en peper erop 


Vouw nu alle fillodeeg over de taart zodat het helemaal dicht is. Mijn filodeeg brokkelde waardoor ik aparte vellen bovenop moest doen zodat de bovenkant helemaal dicht was.


Stop de taart in de oven en bak deze in 45 minuten op 180 graden gaar.


Na 45 minuten is je hartige taart klaar

Probeer dit gerecht en geniet van je maaltijd.

Groetjes Paula