Kolak Labu: Pompoen met kokosmelk - een Indonesische dessert

Hou je van de Indonesische keuken? Heb je ooit Kolak Labu gegeten? Een zoete pompoengerecht met kokos die als dessert wordt gegeten. Ja, ook in de Indonesische keuken wordt de pompoen gebruikt, alleen met andere ingrediĆ«nten dan wat men in Nederland gewend is namelijk kokosmelk. In een foto-tutorial laat ik je zien hoe je het moet klaarmaken.

WAT HEB JE NODIG

1 pompoen van ongeveer 500 gram die je in blokjes hebt gesneden
400 dl. gekookt water + 100 dl. kokosmelk uit een pak die je samen kookt
HET VOCHT MOET IN TOTAAL EEN HALVE LITER ZIJN
1 fijngesneden blok Javaanse suiker (gula jawa bij de toko te krijgen) die je in het kokosvocht laat smelten in een pannetje op het vuur.
3 pandang bladeren (daun pandang bij de toko te krijgen) die je samengeknoopt en vervolgens in het vloeistof toevoegt
een halve theelepel zout

BEREIDINGSWIJZE



































Mocht je toch niet uitkomen met het recept, dan verzoek ik je om een reactie achter te laten want dan help ik je verder.

De kolak labu eet ik bij voorkeur zo warm mogelijk maar je kan het ook koud eten.
Ik zeg eet smakelijk / selamat makan


Groetjes Paula

Geen opmerkingen:

Een reactie posten