TRAVEL | Ooit van het eiland TABARCA gehoord?


In September ben ik weer voor een paar dagen op vakantie geweest in Spanje. In onze planning stond "het eiland Tabarca bezoeken". Zo gezegd zo gedaan. Een heel klein en knus eilandje met serieus hele mooie dorpskern. Overal gekleurde huisjes met ieder zijn eigen kleur en raambedekking. Tabarca is alleen per boot of ferry te bereiken en is een bezoekje waard. 


Waar ligt Tabarca?


Tabarca is een klein eiland dat zich voor de Spaanse kust bevindt op enkele kilometers van de badplaats Santa Pola. Het eiland maakt deel uit van de provincie Alicante. Het is 1800 meter lang en het heeft een maximale breedte van 400 meter. De maximale hoogte bedraagt 15 meter. In de onmiddellijke omgeving ervan liggen een aantal kleinere, onbewoonde, eilanden en klippen.
Bron: Wikipedia

Onze dagtrip


We waren dus van plan om daar maar een paar uurtjes te blijven. Gelukkig deden wij het ook want op zaterdag hadden waarschijnlijk alle Spanjaarden het plan om naar Tabarca te gaan. De veerboot was vol en het was bijna 34 graden maar de wind op de boot deed alles weer goed. Een kleine half uur vanaf Santa Pola naar Tabarca voor maar € 10,=. Via foto's laat ik een impressie zien van het eiland. Veel kijkplezier.Bereikbaarheid


Zoals geschreven is er een bootverbinding van het eiland met Alicante terwijl er ook vanuit het nabijere Santa Pola (half uur) een veerdienst is. Vanuit Torrevieja (1 uur), Benidorm en El Campello is het eiland ook bereikbaar. Let wel op dat in de zomerperiode de vertrektijden anders zijn dan buiten het seizoen. 

De veerboot


Ooit in Amsterdam met de pont vanaf het Centraal Station naar Amsterdam Noord gevaren? Het is bijna dezelfde boot maar dan met stoelen boven op het dek en in de onderste dek kan je de vissen via een raam bekijken. Helaas had mijn camera kuren want anders kon ik jullie de foto's laten zien. 
Ik heb genoten van het eten en de omgeving op Tabarca maar of ik hier nog eens een keer naartoe wil gaan? Nee niet als het boven de 30 graden is. Door de hitte hebben we niet het hele eiland afgelopen maar we hebben wel de heerlijkste vis en paella gegeten en dat is voor mij toch wel belangrijk.....

Ben jij ook ooit op Tabarca geweest? Laat een reactie achter onder deze blogpost.

Groetjes,

Paula

Geen opmerkingen:

Een reactie posten