TRAVEL: Met de bus van Amsterdam naar Scheveningen langs bezienswaardigheden

Ik ben echt een travelmens en hou van spontante acties! 1 van de leuke dingen die ik heb gedaan is met de bus van Amsterdam naar Scheveningen gegaan met de Hop On Hop Off bus die langs bezienswaardigheden van deze en de tussenliggende steden stopt. Hoe het werkt? Dat vertel ik je in deze blog.Wie zitten hier achter?


Het is nieuw en is een idee van een drietal bedrijven die zich richten op toeristen die op 1 dag diverse steden willen bezoeken. Te weten Met en Co: een busbedrijf die veel vervoer vooral rondom Schiphol doet, zij wilden een Hop On Hop Off bus lanceren zoals we die in Amsterdam hebben maar dan voor een aantal bezienswaardigheden in de steden Schiphol, Leiden, Den Haag en Scheveningen en zochten een partner die bekend is met het inkomende toerisme. Zo zijn ze bij Holland Ticket Service gekomen. HTS is een bedrijf voor inkomende toerisme waar ze zich voornamelijk bezighouden met online ticketshops, het geven van Tourist Information bij de Passengers Terminal Amsterdam en in de toekomst gaan ze de Tourist- en Leisure activiteiten regelen bij de RAI. Voor meer informatie over Holland Ticket Service verwijs ik naar de website: www.tickets.holland.com.


Hoe gaat het te werk?


Het is eigenlijk een bustour waar je elk moment van de dag uit de bus kunt stappen en een museum ingaat. Je blijft daar 2 uur rondlopen en dan ga je naar de volgende trip. Je spreekt af met de het bedrijf of met de buschauffeur om welke tijd je op welke plek staat om verder te reizen. Dus voorbereiding is het halve werk want je moet voor jezelf een goede planning maken. Ga je eerst helemaal naar Schevingen of kies je als eerste afstapplek Schiphol Airport? Dat ligt helemaal aan jou maar stem je planning af met het bedrijf of de buschauffeur. Zij werken namelijk met schema's. Iedere 2 uur rijden tussen Amsterdam en Scheveningen een bus die je linea recta naar de bezienswaardigheden brengt. 

Op www.hollandtourbus.com kun je het tijdschema vinden en ook een beschrijving van de busstoplocaties.

Via de website van Holland Ticket Service kan je een ticket boeken die € 25,= kost en deze ticket is de hele dag geldig vanaf 09.00 uur tot de laatste rit van 19.00 uur. Daarom raad ik je ook aan je dagtrip te maken vanaf 09.00 uur. Wij zijn onze trip begonnen in Amsterdam waar we bij het Van Goghmuseum werden opgehaald. De bus reed eerst naar Schiphol (wat ook een opstapplaats is), vervolgens naar Leiden waar wij bij het museum Naturalis uitstapten. In Leiden hebben we ook gebruik gemaakt van de vouchers die je meegeleverd krijgt bij je Holland Pas. Een gratis rondvaart door Leiden. Duurt ongeveer 50 minuten. In Leiden had je de keuze om de diverse musea te bezoeken en ik moet je zeggen...het zijn d'r wel een aantal hoor! Dus neem de tijd zolang het maar in de gaten houdt dat je ook nog naar Den Haag en Scheveningen wilt gaan.Tips


Installeer de app van Hop On Hop Off op je telefoon en gebruik er een oortje bij. De app (die in het Engels is) neemt je mee langs de bezienswaardigheden en vertelt de verhalen achter elke bezienswaardigheid. Je zult ook een informatieboekje erbij krijgen en die kan je ernaast lezen.  Als je in de bus zit dan kan je de app ook wel gebruiken want de app volgt de bus...hoe dit technisch in mekaar zit weet ik niet maar het is een prachtige uitvinding.


Leiden


Omdat wij de trip pas 's middags begonnen, zijn wij Leiden ingegaan en hebben hele leuke dingen gedaan en gelukkig hadden we heel mooi weer. Onderstaand een foto-impressie.
Tot zover mijn verhaal want over de stad Leiden zal ik in mijn volgende blogpost vertellen of beter gezegd...ik laat het in een foto-impressie zien.

Ik heb een hele leuke dag gehad met de Hop On Hop Off bus en raad ook iedereen aan die de genoemde steden en bezienswaardigheden wilt zien om deze bus te boeken want je komt op plekken waar je normaliter niet naartoe gaat EN voor het geld hoef je het ook niet te laten want het is een stuk goedkoper dan wanneer je met de trein gaat. Je wordt opgehaald en afgezet op de gewenste plek.

Met dank aan Britt Blake voor deze leuke kans!

Groetjes,

Paula